Efter nederlag i retten: Uber lukker populær tjeneste i Sverige

Den omstridte taxatjeneste Uber har lidt juridisk nederlag i Sverige.

Uber tager nu konsekvensen af, at svenske domstole gentagne gange har dømt chauffører, der bruger Ubers billigste tjeneste UberPop for overtrædelse af den svenske taxalov.

Derfor vil Uber den 18. maj stoppe brugen af UberPop i Sverige.

Det skriver den svenske avis DN.se

Ifølge det svenske medie har domstole i Sverige i mindst 30 tilfælde fastslået, at UberPop-chauffører bedriver ulovlig taxakørsel.

Udskudt granskning
Den svenske regering igangsatte sidste år en granskning af taxaloven, der skulle være afsluttet den 1. juli, men som nu er udskudt til 1. december.

"Mange faktorer indgår i vores beslutning om at lukke, men det har været afgørende for beslutningen, at hele tidslinjen nu er blevet flyttet," siger chefen for Uber i Sverige, Alok Alström, ifølge DN.se

Han undstreger samtidig, at dommene ikke retter sig mod Uber, men mod privatpersoner, der er chauffører via Ubers app.

"Vi mener, at det er trist, at privatpersoner bliver ramt af det her. Vi forsøger at støtte dem det bedste, vi kan," siger han til DN.se

Uber har en forventning om, at virksomheden igen på et senere tidspunkt vil kunne relancere UberPop i Sverige, når de svenske myndigheder har afsluttet ganskningen af taxaloven og har afklaret de ting, som set gennem Ubers optik er "uklarheder i lovgivningen."

Lignende sag i Danmark
Uber er involveret i et lignende juridisk spil om netop i UberPop i Danmark.

Her er seks Uber-chauffører sigtet for brud på den danske taxilov og risikerer bøder på mellem 5.000 og 7.000 kroner.

Københavns Byret vil tage stilling til sagen den 17. juni.

Ifølge Uber bliver tjenesten i Sverige brugt af knap 5.000 chauffører og gennem de seneste tre måneder har 100.000 passagerer brugt tjenesten i Sverige.

Læs også:
Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder

Danske Uber chauffører risikerer bøder - Men hvem skal betale ? Uber eller chaufførerne selv?

Her er advokaternes tre trick i Uber-sagen til at trække tiden ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Overhold GDPR med Vulnerability Management
Efter afsløringen af Spectre og Meltdown i januar 2018 advarede ICO’s Head of Technology Policy om, at virksomheder kunne blive straffet for eksisterende sårbarheder i deres databeskyttelsesprotokoller i henhold til EU’s generelle forordning om databeskyttelse (GDPR). En Vulnerability Management-løsning er den mest effektive måde at sikre, at virksomheden opfylder det krævede databeskyttelsesniveau. Den kan hjælpe dig med at identificere, evaluere, prioritere, rapportere, patche og afhjælpe sikkerhedssårbarheder og fejlkonfigurationer i dine digitale aktiver. Disse aktiver kan f.eks. være forretningsprocesser, webapps, datanetværkssystemer og eventuel tilhørende software. Vi dykker ned i ovenstående, og lidt til i dette whitepaper.