Artikel top billede

Efter nederlag i retten: Uber lukker populær tjeneste i Sverige

Den omstridte taxatjeneste Uber har lidt juridisk nederlag i Sverige.

Uber tager nu konsekvensen af, at svenske domstole gentagne gange har dømt chauffører, der bruger Ubers billigste tjeneste UberPop for overtrædelse af den svenske taxalov.

Derfor vil Uber den 18. maj stoppe brugen af UberPop i Sverige.

Det skriver den svenske avis DN.se

Ifølge det svenske medie har domstole i Sverige i mindst 30 tilfælde fastslået, at UberPop-chauffører bedriver ulovlig taxakørsel.

Udskudt granskning

Den svenske regering igangsatte sidste år en granskning af taxaloven, der skulle være afsluttet den 1. juli, men som nu er udskudt til 1. december.

"Mange faktorer indgår i vores beslutning om at lukke, men det har været afgørende for beslutningen, at hele tidslinjen nu er blevet flyttet," siger chefen for Uber i Sverige, Alok Alström, ifølge DN.se

Han undstreger samtidig, at dommene ikke retter sig mod Uber, men mod privatpersoner, der er chauffører via Ubers app.

"Vi mener, at det er trist, at privatpersoner bliver ramt af det her. Vi forsøger at støtte dem det bedste, vi kan," siger han til DN.se

Uber har en forventning om, at virksomheden igen på et senere tidspunkt vil kunne relancere UberPop i Sverige, når de svenske myndigheder har afsluttet ganskningen af taxaloven og har afklaret de ting, som set gennem Ubers optik er "uklarheder i lovgivningen."

Lignende sag i Danmark

Uber er involveret i et lignende juridisk spil om netop i UberPop i Danmark.

Her er seks Uber-chauffører sigtet for brud på den danske taxilov og risikerer bøder på mellem 5.000 og 7.000 kroner.

Københavns Byret vil tage stilling til sagen den 17. juni.

Ifølge Uber bliver tjenesten i Sverige brugt af knap 5.000 chauffører og gennem de seneste tre måneder har 100.000 passagerer brugt tjenesten i Sverige.

Læs også:
Uanset hvad Københavns Byret kommer frem til, vil Uber ende som den store vinder

Danske Uber chauffører risikerer bøder - Men hvem skal betale ? Uber eller chaufførerne selv?

Her er advokaternes tre trick i Uber-sagen til at trække tiden ud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere