Artikel top billede

Arkivfoto.

Nintendo skifter strategi: Disse tre områder vil selskabet satse på

Forretningsstrategiske ændringer er på vej hos Nintendo, som vil satse på tre nye forretningsområder.

Der kan være større strategiske ændringer på vej hos det japanske spil-selskab Nintendo,

For selskabet har udsendt en meddelelse om, at dets bestyrelse for nyligt har mødtes og diskuteret fremtidige forretningsstrategier, inden et stort aktionærmøde i slutningen af juni.

I meddelelsen står der, at Nintendo udover at producere spil og -konsoller stræber efter at ændre og udvide sit vareudbud.

Læs også: Tre mænd skal lede Nintendo efter legendes død - mød dem her

Det skal fremover ske ved at se på mulighederne for at udvikle og udvide forretningen til salg af 'computer software', medicinal- og sundhedsenheder samt investeringer i restauranter.

Det skriver Ars Technica.

Betræder velkendt sti

Online-mediet nævner, at sundhedssatsningen følger tidligere kendte stier, hvor Nintendo har arbejdet på Wii Vitality Sensor til måling af puls samt et søvnsporingssystem.

Begge projekter er dog blevet aflyst, men kan nu muligvis få et comeback med Nintendos ændrede strategiske fokus.

Investeringer i restauranter tolkes som, at den japanske spil-gigant satser på at åbne en restaurantkæde med sit stærke brand.

Hvad 'computer software' mere specifikt dækker over, melder historien dog intet om ifølge det ofte velinformerede it-medie Ars Technica. 

Udmeldingen fra Nintendo-ledelsen inden aktionærmødet i juni kommer efter selskabet har oplevet en støt faldende omsætning fra 39 milliarder kroner i 2012 til 30 milliarder kroner i 2015.

Læs også: 

Historien om hvordan Japan begik harakiri som elektronik-stormagt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere