Artikel top billede

(Foto: Jesper Voldgaard / Jesper Voldgaard)

Topsils bestyrelsesformand: Dybest set er vi ved at lukke

"Vi er ved at blive et ejendomsselskab i Polen, men det er under afvikling over nogle år, så når det er afviklet, er der en tom skal, der skal sælges eller lukkes ned," fortæller Topsils bestyrelsesformand Jens Borelli-Kjær.

Når en produktionsvirksomhed sælger alle sine fabrikker, er der ikke meget tilbage.

Det ved Topsils bestyrelsesformand, Jens Borelli-Kjær, udmærket godt.

Han lægger da heller ikke skjul på, at Topsils dage er talte, hvis aktionærerne godkender bestyrelsens planer planerne om et salg af silicuimskive fabrikkerne i Danmark og Polen til Global Wafers for 320 millioner kroner.

"Dybest set er vi ved at lukke," siger bestyrelsesformanden.

Du kan læse mere om frasalget af Topsils hovedforretning her: Danske Topsil sælger hele it-forretningen for 320 millioner kroner - fortsætter som ejendomsselskab.

Den formulering dækker over, at Global Wafers ikke køber hele Topsil, der vil leve videre som et ejendomsselskab i Polen. Men også denne rest af Topsil lever på lånt tid.

"Vi er ved at blive et ejendomsselskab i Polen, men det er under afvikling over nogle år, så når det er afviklet, er der en tom skal, der skal sælges eller lukkes ned," forklarer Jens Borelli-Kjær.

Medarbejderne er trygge

Selv om Global Wafers, der køber aktiviteterne, primært er et asiatisk selsklab, regner Topsils bestyrelsesformand ikke med, at salget vil koste danske arbejdspladser.

For Global Wafers har netop en stor interesse i den ekspertise, som den danske fabrik besidder.

"Der er meget få andre, der kan det samme, som vi kan på vores fabrik i Frederikssund. Det er i høj grad den og Topsils salgsnetværk, der bliver købt. Så fabrikken i Frederikssund går nok en tryg fremtid i møde," siger han.