Artikel top billede

Topsil efter frasalg af hovedforretningen: Vi har fået en rigtig god pris - aktionær ikke enig

Aktionær er ikke ellevild over den tilbudte pris på 320 millioner kroner for den danske halvlederproducent Topsil. Men selskabet mener, at prisen er rigtig god. " Man er nødt til at tage udgangspunkt i et marked, som ikke har det særligt godt," siger formanden.

Topsil har haft økonomiske problemer i en årrække efter bunden gik ud af et eksplosivt marked for siliciumskiver, netop som firmaet havde investeret stort i en ny fabrik.

Nu sælger selskabet hele produktionsdelen.

Det kan du læse mere om her: Danske Topsil sælger hele it-forretningen for 320 millioner: Fortsætter som ejendomsselskab

De efterfølgende økonomiske problemer fik ved general-forsamlingen i fjor  41 procent af aktionærerne til at stemme for et forslag om aktivt at opsøge muligheder for at sælge Topsil.

Det kan du læse mere om her: Aktionærer har fået nok af underskud: Kræver stor dansk it-virksomhed solgt

Den gang var bestyrelsen kraftigt imod forslaget.

Men det betyder ikke, at bestyrelsen ikke selv overvejede et salg fortæller Jens Borelli-Kjær i dag.

"Når virksomheden ikke har tjent penge i nogle år, har vi da også diskuteret mulighederne for at sælge."

Ville ikke puste til ilden

Når bestyrelsen alligevel modsatte sig forslaget, handlede det simpelthen om ikke at puste til ilden på et marked, der er både forsigtigt og langsomt.

"Vi ikke ville have et "Til salg"-skilt på døren, fordi det ville give usikkerhed hos kunderne. I vores branche tager det lang tid at få nye kunder."

Begrænset glæde hos aktionærerne

Selv om bestyrelsen altså allerede sidste forår overvejede at sælge Topsil, begyndte selve salgsprocessen først hen under efteråret.

Direktør for investeringsselskabet Smallcap Danmark, Christian Reinholdt, stemte for forslaget om at se på mulighederne for et salg ved generalforsamlingen sidste år.

Men selv om han den gang ønskede et salg, er han ikke ved at gå bagover af lykke i dag.

"Prisen er ikke af en størrelse, som vælter mig omkuld. Det er ikke et tilbud, som får mig til at sige: 'Den er vi med på.' Men nu må vi jo analysere det."

Det er en forudsætning for salget, at det godkendes af selskabets aktionærer.

En god pris under omstændighederne

Jens Borelli-Kjær er ikke uforstående overfor Cristian Reinholdts begrænsede entusiasme, men mener, at aktionærerne må se sagen i en helhed.

"Jeg kan forestille mig, at Christian Reinholdt ser på, hvad han har investeret, og hvad han kan få ud. Men man er nødt til at tage udgangspunkt i et marked, som ikke har det særligt godt. Det er jo virkeligheden," siger bestyrelsesformanden.

Jens Borelli-Kjær understreger da også, at købsprisen i forhold til aktiekursen er mere end almindeligt favorabel med en salgspris, der svarer til 14 gange EBITDA for hele Topsils siliciumforretning i 2015.

Ifølge ham betyder frasalget reelt, at Topsil er på vej mod en nedlukning.

Det kan du læse mere om her: Topsils bestyrelsesformand: Dybest set er vi ved at lukke
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere