Artikel top billede

(Foto: Foto: Maria Ly, CC BY 2.0)

Googles hovedkvarter ransaget af 100 personer fra myndighederne

Googles hovedkvarter i Paris er blevet ransaget af de franske skattemyndigheder.

De franske skattemyndigheder ransagede tirsdag morgen den amerikanske søgegigant Googles hovedkontor i centrum af Paris.

Det skriver blandt andet den britiske avis The Guardian.

Ifølge avisen gik aktionen i gang klokken 05.00 tirsdag morgen, og den blev gennemført af knap 100 personer fra de franske skattemyndigheder.

Ransagningen kommer i kølvandet på, at de franske skattemyndigheder sidste år åbnede en undersøgelse af Google for økonomisk bedrageri og organiseret hvidvaskning af penge.

Læs også: Europæiske stormagter stiller sig i kø: Vil vride flere skattepenge ud af Google

Google udsendte tirsdag en pressemeddelse, hvor virksomheden slår fast, at den overholder fransk lovgivning og samarbejder fuldt og helt med myndighederne.

Multinationale virksomheder møder kritik

Multinationale virksomheder er gennem de seneste år blevet mødt af stigende kritik for skatteoptimering, hvor overskud bliver flyttet fra lande med høj skat til lande som eksempelvis Irland, der har lav selskabsskat. 

En debat der har fået ekstra brændstof efter frigivelsen af de såkaldte Panama Papers.

Læs også: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Tidligere på året betalte Google knap 1,3 milliarder kroner i ekstraskat til Storbritannien, og efterfølgende har lande som Italien, Tyskland og Frankrig stillet lignende krav

I følge The Guardian kræver de franske myndigheder, at Google skal tilbagebetale intet mindre end 11,9 milliarder kroner til den franske stat.

Men også en virksomhed som McDonalds står for skud, og ifølge Guardian kræver de franske myndigheder, at den amerikanske burgerkæde tilbagebetaler 2,2 milliarder kroner til den franske stat.

Læs også:

Google sender milliard-omsætning ud af Danmark   

Eksperter: Googles skat er sandsynligvis helt i orden 
Frank Aaen: Google undgår dansk skat med vilje

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere