Artikel top billede

Googles hovedkvarter ransaget af 100 personer fra myndighederne

Googles hovedkvarter i Paris er blevet ransaget af de franske skattemyndigheder.

De franske skattemyndigheder ransagede tirsdag morgen den amerikanske søgegigant Googles hovedkontor i centrum af Paris.

Det skriver blandt andet den britiske avis The Guardian.

Ifølge avisen gik aktionen i gang klokken 05.00 tirsdag morgen, og den blev gennemført af knap 100 personer fra de franske skattemyndigheder.

Ransagningen kommer i kølvandet på, at de franske skattemyndigheder sidste år åbnede en undersøgelse af Google for økonomisk bedrageri og organiseret hvidvaskning af penge.

Læs også: Europæiske stormagter stiller sig i kø: Vil vride flere skattepenge ud af Google

Google udsendte tirsdag en pressemeddelse, hvor virksomheden slår fast, at den overholder fransk lovgivning og samarbejder fuldt og helt med myndighederne.

Multinationale virksomheder møder kritik

Multinationale virksomheder er gennem de seneste år blevet mødt af stigende kritik for skatteoptimering, hvor overskud bliver flyttet fra lande med høj skat til lande som eksempelvis Irland, der har lav selskabsskat. 

En debat der har fået ekstra brændstof efter frigivelsen af de såkaldte Panama Papers.

Læs også: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Tidligere på året betalte Google knap 1,3 milliarder kroner i ekstraskat til Storbritannien, og efterfølgende har lande som Italien, Tyskland og Frankrig stillet lignende krav

I følge The Guardian kræver de franske myndigheder, at Google skal tilbagebetale intet mindre end 11,9 milliarder kroner til den franske stat.

Men også en virksomhed som McDonalds står for skud, og ifølge Guardian kræver de franske myndigheder, at den amerikanske burgerkæde tilbagebetaler 2,2 milliarder kroner til den franske stat.

Læs også:

Google sender milliard-omsætning ud af Danmark   

Eksperter: Googles skat er sandsynligvis helt i orden 
Frank Aaen: Google undgår dansk skat med vilje

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere