Fladskærmen er stadig populær i de danske hjem.

Computerworlds læsere er (næsten) enige: Fladskærmen er slet ikke på vej på pension

Hvilken platform ser du fjernsyn på? Vi har spurgt Computerworlds læsere, der ikke er i tvivl om fladskærmens relevans i det moderne hjem.

Tv-seernes vaner vil ændre sig markant.

Det er en sætning, som du nok har hørt mange gange i de senere år.

Men noget tyder på, at det kommer til at tage noget tid endnu, hvis man alene ser på platformen, der anvendes til at se tv-billederne på.

Flere producenter er ellers begyndt at producere tablet-computere i stort format, fordi de har kigget i spåkuglen og set, at det er denne platform, der vil overtage rollen som den primære i forbindelse med tv-kiggeri.

Streaming-tjenester og tv-udbydere, der leverer indholdet via nettet, er nemlig toptunet til at blive set på en tablet.

Også analytikerne mener, at det går i retning af, at fjernsyn bliver set på tabletten.

"Tv-kiggeriet har udviklet sig til at blive en personlig oplevelse, hvor tilskueren selv kan vælge tid, sted, kanal og have mulighed for at genoptage en udsendelse på et andet tidspunkt," siger Anders Elbak fra analysehuset IDC til Computerworld.

"Det store fjernsyn vil for mange blive et supplement til tabletten, når der en gang i mellem skal ses en actionfilm sammen med familien."

Han peger blandt andet på, at producenterne af smarte fjernsyn ikke er så gode til at udvikle eller vedligeholde de tjenester, som de leverer sammen med skærmen, hvilket gør, at brugerne ikke gider bruge funktionerne.

Læs mere her: Kæmpe-tablets på vej til at indtage danskernes hjem - her er produkterne CW-læsere: Vi bruger stadig fladskærmen
Vi har spurgt Computerworlds læsere, der nok er længst fremme i accepten og brugen af it-produkter, om hvad de anvender som primær platform, når de ser fjernsyn.

Svarene viste sig dog at være ganske konservative og til fordel for husalteret.

582 personer har stemt, og resultatet er ganske overbevisende.

For 78,7 procent er fladskærmen den primære platform, når der skal kigges fjernsyn.

Der er lang vej ned til nummer to på listen, der er computeren.

Den anvender blot 12,9 procent som primær kilde til DR, TV2, og hvad de mange kanaler nu hedder.

Knap otte procent anvender tabletten, hvilket nok vil skuffe producenterne af de store trykfølsomme skærme noget, når nu forventningen er den modsatte.

Nederst i hierarkiet ligger telefonen, der bliver anvendt så lidt, at grafikken i vores stemmesystem ikke giver udslag.

Helt præcist har 0,52 procent fortalt, at de anvender telefonen som primærmedie, når der skal ses flimmer.

Læs også:

Kæmpe-tablets på vej til at indtage danskernes hjem - her er produkterne

Mod strømmen: Giga-tablet på 24-tommer

Prøvekørt: Vi har testet den flotte - og store - iPad Pro

Fem streaming-gadgets som kan gøre dit fjernsyn ekstra smart

Farvel til dyrt kabel-tv - goddag til tre (næsten) perfekte apps


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Aldrig før har så mange unge ansøgt en it-uddannelse på Københavns Universitet: "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet"
Datalogisk Institut på Københavns Universitet har sat en ny rekord, når det kommer til antallet af ansøgere til instituttets tre it-uddannelser, der i år stiger med 15 procent. "Det er godt for de unge, at de vælger noget, der er brug for i landet," lyder det fra institutleder.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?