Artikel top billede

Foto: Toshiba.

Mod strømmen: Giga-tablet på 24-tommer

De traditionelle tablet-skærme på 10 og 12 tommer bliver nu udfordret af en trykfølsom flade på hele 24 tommer. Her er skærmmonstret fra Japan.

Når det handler om tablet-computere, så har småt været forbundet med godt. Det vil Toshiba dog ændre på med en kæmpe-tablet på hele 24-tommer.

I tablet-verdenen handler det ellers ikke nødvendigvis om at være størst. De fleste modeller på markedet ligger derfor med en skærmstørrelse på mellem 10- og 12-tommer.

12-tommer-udgaverne, som eksempelvis Surface Pro 3, regnes således som toppen af størrelsessegmentet for de trykfølsomme skærme.

Læs Computerworlds test her: Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter

Men det vil den japanske elektronikproducent Toshiba vende på hovedet.

Virksomheden har derfor lanceret en Android-baseret tablet i en helt anden størrelses-liga.

Det skriver flere medier.

24-tommer til folket

Den nye model er blevet døbt TT301, og den får en skærm på solide 24-tommer.

Dermed bliver Toshiba-modellen dobbelt så stor som de almindelige tabletter, men samtidig gør den velvoksne størrelse naturligvis også, at den bliver væsentlig mindre bærbar.

Den trykfølsomme gigant er ikke primært tiltænkt den almindelige forbruger, men er rettet mod at gøre nytte i undervisnings- og virksomhedssammenhæng.

Toshiba kalder det et shared board.

Ideen er, at skærmstørrelsen gør det muligt for flere kollegaer eller studerende at arbejde sammen om projekter på den samme skærm, hvilket naturligvis kræver lidt plads at boltre sig på.

Skærmen, der er berøringsfølsom, har en almindelig FullHD-opløsning på 1920 x 1080 pixel, og selv om skærmen er stor, er det ikke ligefrem raket-hardware, der er lagt bag glasset.

Processoren skal angivelig være en to-kærnet udgave med en frekvens på 1 GHz.

Ellers bydes der på 512 megabyte hukommelse og 16 gigabyte lagerplads under panseret.

Brug den som pc-skærm

Desuden understøttes HDMI og den trådløse skærmstandard Miracast, hvilket betyder, at du kan anvende gigant-tabletten som ekstra skærm til din bærbare eller som fremviser af indhold, der ligger på andre enheder.

WiFi og Bluetooth er nemlig også på programmet.

Derfor er enheden fra Toshiba også forsynet med en fod, der kan placerer skærmen i stående tilstand på et bord.

Den store skærm betyder også en stor vægt, der sniger sig op på 3,9 kilo.

Foreløbig bliver modellen lanceret i hjemlandet.

Læs også:
Test: Super-billig - og fornuftig - Android-tablet

Det store tablet-boom er allerede slut - hvad gik der lige galt?

Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere