Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Foto: Toshiba.

Mod strømmen: Giga-tablet på 24-tommer

De traditionelle tablet-skærme på 10 og 12 tommer bliver nu udfordret af en trykfølsom flade på hele 24 tommer. Her er skærmmonstret fra Japan.

Når det handler om tablet-computere, så har småt været forbundet med godt. Det vil Toshiba dog ændre på med en kæmpe-tablet på hele 24-tommer.

I tablet-verdenen handler det ellers ikke nødvendigvis om at være størst. De fleste modeller på markedet ligger derfor med en skærmstørrelse på mellem 10- og 12-tommer.

12-tommer-udgaverne, som eksempelvis Surface Pro 3, regnes således som toppen af størrelsessegmentet for de trykfølsomme skærme.

Læs Computerworlds test her: Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter

Men det vil den japanske elektronikproducent Toshiba vende på hovedet.

Virksomheden har derfor lanceret en Android-baseret tablet i en helt anden størrelses-liga.

Det skriver flere medier.

24-tommer til folket

Den nye model er blevet døbt TT301, og den får en skærm på solide 24-tommer.

Dermed bliver Toshiba-modellen dobbelt så stor som de almindelige tabletter, men samtidig gør den velvoksne størrelse naturligvis også, at den bliver væsentlig mindre bærbar.

Den trykfølsomme gigant er ikke primært tiltænkt den almindelige forbruger, men er rettet mod at gøre nytte i undervisnings- og virksomhedssammenhæng.

Toshiba kalder det et shared board.

Ideen er, at skærmstørrelsen gør det muligt for flere kollegaer eller studerende at arbejde sammen om projekter på den samme skærm, hvilket naturligvis kræver lidt plads at boltre sig på.

Skærmen, der er berøringsfølsom, har en almindelig FullHD-opløsning på 1920 x 1080 pixel, og selv om skærmen er stor, er det ikke ligefrem raket-hardware, der er lagt bag glasset.

Processoren skal angivelig være en to-kærnet udgave med en frekvens på 1 GHz.

Ellers bydes der på 512 megabyte hukommelse og 16 gigabyte lagerplads under panseret.

Brug den som pc-skærm

Desuden understøttes HDMI og den trådløse skærmstandard Miracast, hvilket betyder, at du kan anvende gigant-tabletten som ekstra skærm til din bærbare eller som fremviser af indhold, der ligger på andre enheder.

WiFi og Bluetooth er nemlig også på programmet.

Derfor er enheden fra Toshiba også forsynet med en fod, der kan placerer skærmen i stående tilstand på et bord.

Den store skærm betyder også en stor vægt, der sniger sig op på 3,9 kilo.

Foreløbig bliver modellen lanceret i hjemlandet.

Læs også:
Test: Super-billig - og fornuftig - Android-tablet

Det store tablet-boom er allerede slut - hvad gik der lige galt?

Test: Microsofts Surface Pro 3 får topkarakter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Få overblik over forhindringer på den digitale rejse og kom hurtigt videre
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.