Artikel top billede

Se kurven her: Nintendos aktiekurs på vild himmelflugt efter premieren på Pokémon Go

Nintendo har mere end fordoblet sin markedsværdi på 14 dage i kølvandet på spil-succesen Pokémon Go. Se her, hvor vildt aktiekursen er skudt i vejret.

På mindre end 14 dage er det japanske spilfirma Nintendos aktier på børsen i Tokyo blevet dobbelt så meget værd, og himmelflugten skyldes hovedsageligt et smartphone-spil.

Der er naturligvis tale om spillet Pokémon Go, som er udviklet i samarbejde med det amerikanske spilfirma Niantic, og som er lanceret i flere lande og noget uventet er blevet den helt store sommerdille.

Nintendos aktiekurs ved premieren på Pokémon Go den 6. juli lå på 14.380 yen per aktie (916 kroner per aktie).

Aktiekursen siden er steget til 30.600 yen per aktie (1949 kroner per aktie), viser Bloombergs aktieoversigt, som du kan se på nedenstående billede.

Den seneste måneds udvikling af aktiekursen for Nintendo Co Ltd på børsen i Tokyo - kilde: Bloomberg

Nintendos markedsværdi er dermed fordoblet og ligger i dag på 286 milliarder kroner. 

Succes midt i strategi-skifte

Reuters beretter, at omkring 25 procent af handler på børsen i Tokyo foregik med Nintendo-aktier.

Det forventes samtidig, at væksten kan fortsætte i den nære fremtid, når Nintendo begynder at sælge figurer og relaterede gadgets i kølvandet på den noget uventede spil-succes.

Og succesen kommer som sød musik, da Nintendo for nyligt lancerede en fremtidige strategi med et par artige overraskelser i form af satsninger på blandt andet udvikling af computer software, medicinal- og sundhedsenheder og investeringer i restauranter.

Det kan du læse mere om her: Nintendo skifter strategi: Disse tre områder vil selskabet satse på

Med Pokémon Go-succesen er selskabet derimod på hjemmebane med et solidt aktie-rygstød, hvilket der formentligt i den kommende tid skal malkes videre på.

Læs også:
Kan du ikke logge på? Sommerens store Pokémon Go-hit DDos-angrebet af hackere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere