Artikel top billede

Fremgang igen efter stor nedtur: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu

Det globale salg af smartphones vokser igen - om end ganske lidt. Samsung giver baghjul til Apple, som nu sælger kun omtrent halvt så mange telefoner som Samsung.

Efter en længere afmatning i det globale salg af smartphones, ser det ud til, at salget nu igen er begyndt at vokse - om end ganske lidt.

Ifølge tal fra analysehuset Strategy Analytics er det globale salg af smartphones således steget med lige under en procent i kalenderårets andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Stigningen kommer efter, at Strategy Analytics i det foregående kvartal meldte om et fald på tre procent.

Det kan du læse mere om her: Et vendepunkt er nået: Salget af smartphones falder for første gang nogensinde

Ifølge Strategy Analytics er der dermed tegn i markedet på, at bunden har været nået, og at det nu mere eller mindre permanent igen begynder at gå fremad.

Ifølge tallene er der kalenderårets andet kvartal blevet solgt 340,4 millioner smartphones.

Analysehuset peger dog på, at markedet fortsat er præget af mætning i store markeder - ikke mindst det kinesiske - ligesom politiske begivenheder som Storbritanniens exit fra EU har ramt efterspørgslen, hedder det.

Mens Apple fortsætter selskabets første iPhone-nedtur nogensinde, ser det anderledes positivt ud for verdens største smartphone-producent, Samsung.

Selskabet har netop lukket dets mest profitable kvartal i de seneste to år. Salget har især været præget af høj efterspørgsel efter topmodellerne Galaxy S7 og S7 edge samt mellemmodellerne som Galaxy A og J.

Verdens største

Samsung er fortsat verdens største smartphone-producent og lægger yderligere afstand til den næststørste producent, Apple.

Samsung sælger i dag næsten dobbelt så mange smartphones som Apple.

Samsung har i andet kvartal solgt 77,6 millioner enheder (71,9 millioner i samme kvartal i fjor). Det giver en markedsandel på 22,8 procent (21,3 procent i samme kvartal i fjor).

Apple har solgt 40,4 millioner iPhones (47,5 millioner i samme kvartal i fjor). Markedsandel på 11,9 procent (14,1 procent i samme kvartal i fjor).

Efter de to store spillere finder vi på tredjepladsen kinesiske Huawei (32 millioner solgte enheder), på fjerdepladsen kinesiske Oppo (18 millioner solgte) og på femtepladsen kinesiske Xiaomi (14,7 millioner solgte enheder).

Mest bemærkelsesværdig er Oppo, hvis salg er mere end fordoblet i forhold til samme kvartal i fjor med en stigning på ikke mindre end 137 procent.

Det skyldes kraftig fremgang på det kinesiske marked, mens selskabet også har vind i sejlene på det store indiske marked, hedder det.

Læs også: Apples omsætning og indtjening styrtdykker - salg af iPhone falder med stor hast
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere