Fremgang igen efter stor nedtur: Her er verdens største smartphone-producenter lige nu

Det globale salg af smartphones vokser igen - om end ganske lidt. Samsung giver baghjul til Apple, som nu sælger kun omtrent halvt så mange telefoner som Samsung.

Efter en længere afmatning i det globale salg af smartphones, ser det ud til, at salget nu igen er begyndt at vokse - om end ganske lidt.

Ifølge tal fra analysehuset Strategy Analytics er det globale salg af smartphones således steget med lige under en procent i kalenderårets andet kvartal i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor.

Stigningen kommer efter, at Strategy Analytics i det foregående kvartal meldte om et fald på tre procent.

Det kan du læse mere om her: Et vendepunkt er nået: Salget af smartphones falder for første gang nogensinde

Ifølge Strategy Analytics er der dermed tegn i markedet på, at bunden har været nået, og at det nu mere eller mindre permanent igen begynder at gå fremad.

Ifølge tallene er der kalenderårets andet kvartal blevet solgt 340,4 millioner smartphones.

Analysehuset peger dog på, at markedet fortsat er præget af mætning i store markeder - ikke mindst det kinesiske - ligesom politiske begivenheder som Storbritanniens exit fra EU har ramt efterspørgslen, hedder det.

Mens Apple fortsætter selskabets første iPhone-nedtur nogensinde, ser det anderledes positivt ud for verdens største smartphone-producent, Samsung.

Selskabet har netop lukket dets mest profitable kvartal i de seneste to år. Salget har især været præget af høj efterspørgsel efter topmodellerne Galaxy S7 og S7 edge samt mellemmodellerne som Galaxy A og J.

Verdens største
Samsung er fortsat verdens største smartphone-producent og lægger yderligere afstand til den næststørste producent, Apple.

Samsung sælger i dag næsten dobbelt så mange smartphones som Apple.

Samsung har i andet kvartal solgt 77,6 millioner enheder (71,9 millioner i samme kvartal i fjor). Det giver en markedsandel på 22,8 procent (21,3 procent i samme kvartal i fjor).

Apple har solgt 40,4 millioner iPhones (47,5 millioner i samme kvartal i fjor). Markedsandel på 11,9 procent (14,1 procent i samme kvartal i fjor).

Efter de to store spillere finder vi på tredjepladsen kinesiske Huawei (32 millioner solgte enheder), på fjerdepladsen kinesiske Oppo (18 millioner solgte) og på femtepladsen kinesiske Xiaomi (14,7 millioner solgte enheder).

Mest bemærkelsesværdig er Oppo, hvis salg er mere end fordoblet i forhold til samme kvartal i fjor med en stigning på ikke mindre end 137 procent.

Det skyldes kraftig fremgang på det kinesiske marked, mens selskabet også har vind i sejlene på det store indiske marked, hedder det.

Læs også: Apples omsætning og indtjening styrtdykker - salg af iPhone falder med stor hast
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Office 365: Microsoft er klar med fire fikse features, der vil gøre dig til en bedre kollega
Kontorpakken Microsoft 365 udvides med en stribe funktioner, der gør det lettere at arbejde sammen og hjemme i en corona-præget tid.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.