Kontroversielt blog-site i havsnød solgt for 900 millioner kroner efter sexskandale

Efter et kæmpe nederlag i en sag om retten til at vise en sexvideo med en berømthed, har sladder-bloggen Gawker tabt en retssag og en lille milliard kroner. Nu er blog-nyhedssitet så blevet solgt.

Blog-nyhedssitet Gawker med fokus på blandt andet berømtheder og skandaler er blevet solgt til det spansk-sprogede amerikanske medienetværk Univision for 135 millioner dollar via en auktion.

Det svarer til, at købsprisen ligger på lige knap 900 millioner kroner.

Salget er sket i kølvandet på en kontroversiel sag, hvor den tidligere professionelle wrestler Hulk Hogan sagsøgte Gawker for 140 millioner dollar (922 millioner kroner).

Årsag: Gawker havde bragt en privat sexvideo med den tidligere wrestler og en kvinde, der var gift med en af wrestlerens venner.

Hulk Hogan fik i marts opbakning fra en domstol i Florida og dermed tildelt erstatningen.

Gawker-stifter Nick Denton appellerede afgørelsen, men erklærede i juni også selskabet bag Gawker for konkurs, ligesom han erklærede sig personligt konkurs ovenpå Hulk Hogan-sagen.

Ren Gawker-historie
Forløbet op mod afgørelsen var næsten som taget ud af en historie på Gawker-sitet.

For Hulk Hogan fik i sagen støtte fra milliardæren Peter Thiel, som Gawker tilbage i 2007 hængte ud som homoseksuel med overskriften "Peter Thiel er total bøsse, folkens".

Den historie har Peter Thiel med investeringspenge bag blandt andet PayPal og Facebook på ingen måder glemt.

Peter Thiel fastholdt i forløbet, at selvom en historie kan være sand, har den ikke nødvendigvis offentlighedens interesse, og han lovede i den seneste sag med Hulk Hogan, at han ville støtte hele vejen igennem eventuelle appelsager for at få lagt Gawker ned.

Det forehavende lykkedes til UG med kryds og slange. 

Sagen har efterfølgende fået flere amerikanske medier til at spekulere i, om folk med millioner og milliarder på bankkontoen kan true ytrings- og pressefriheden ved at have råd til at pudse de bedste advokater på journalister og medieorganisationer, som de ikke kan lide.

Det får Univision med
Nu er Nick Dentons dage på Gawker talte, og Univision overtager selskabet bag Gawker for at nå ud til yngre målgrupper.

Udover den kontroversielle sladder-blog får Univision også sites som Jezebel, Gizmodo og Deadspin med i købet, som alle har en ofte kontroversiel og konfronterende tilgang til nyheder.

I forbindelse med Univisions overtagelse af selskabet bag Gawker udtalte stifter og tidligere Wall Stree Journal-journalisten Nick Denton:

"Vores medarbejdere er beskyttede, og de vil fortsætte deres arbejder under det nye ejerskab uden forbindelse med den juridiske kampagne mod selskabet. Vi kunne ikke have valgt en køber, der er mere dedikeret til levende journalistik," lyder det fra Nick Denton i forbindelse med salget.

Læs også: 

Snapchat fjerner ansigtsfilter efter heftige anklager om racisme


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hvad skal der til for at opgradere fra Dynamics AX til 365?
En del virksomheder står - eller vil snart stå - over for et vigtigt valg. Skal vi opgradere fra Microsoft Dynamics AX til 365? I denne folder kan du se, hvordan du får det bedste beslutningsgrundlag med en struktureret proces for at analysere, klassificere og afveje alle de vigtige aspekter. DU FÅR BLANDT ANDET SVAR PÅ DISSE SPØRGSMÅL: • Hvorfor er forarbejdet vigtigt? • Hvilke områder skal afdækkes? • Hvordan kommer jeg i gang?