Artikel top billede

Kontroversielt blog-site i havsnød solgt for 900 millioner kroner efter sexskandale

Efter et kæmpe nederlag i en sag om retten til at vise en sexvideo med en berømthed, har sladder-bloggen Gawker tabt en retssag og en lille milliard kroner. Nu er blog-nyhedssitet så blevet solgt.

Blog-nyhedssitet Gawker med fokus på blandt andet berømtheder og skandaler er blevet solgt til det spansk-sprogede amerikanske medienetværk Univision for 135 millioner dollar via en auktion.

Det svarer til, at købsprisen ligger på lige knap 900 millioner kroner.

Salget er sket i kølvandet på en kontroversiel sag, hvor den tidligere professionelle wrestler Hulk Hogan sagsøgte Gawker for 140 millioner dollar (922 millioner kroner).

Årsag: Gawker havde bragt en privat sexvideo med den tidligere wrestler og en kvinde, der var gift med en af wrestlerens venner.

Hulk Hogan fik i marts opbakning fra en domstol i Florida og dermed tildelt erstatningen.

Gawker-stifter Nick Denton appellerede afgørelsen, men erklærede i juni også selskabet bag Gawker for konkurs, ligesom han erklærede sig personligt konkurs ovenpå Hulk Hogan-sagen.

Ren Gawker-historie

Forløbet op mod afgørelsen var næsten som taget ud af en historie på Gawker-sitet.

For Hulk Hogan fik i sagen støtte fra milliardæren Peter Thiel, som Gawker tilbage i 2007 hængte ud som homoseksuel med overskriften "Peter Thiel er total bøsse, folkens".

Den historie har Peter Thiel med investeringspenge bag blandt andet PayPal og Facebook på ingen måder glemt.

Peter Thiel fastholdt i forløbet, at selvom en historie kan være sand, har den ikke nødvendigvis offentlighedens interesse, og han lovede i den seneste sag med Hulk Hogan, at han ville støtte hele vejen igennem eventuelle appelsager for at få lagt Gawker ned.

Det forehavende lykkedes til UG med kryds og slange. 

Sagen har efterfølgende fået flere amerikanske medier til at spekulere i, om folk med millioner og milliarder på bankkontoen kan true ytrings- og pressefriheden ved at have råd til at pudse de bedste advokater på journalister og medieorganisationer, som de ikke kan lide.

Det får Univision med

Nu er Nick Dentons dage på Gawker talte, og Univision overtager selskabet bag Gawker for at nå ud til yngre målgrupper.

Udover den kontroversielle sladder-blog får Univision også sites som Jezebel, Gizmodo og Deadspin med i købet, som alle har en ofte kontroversiel og konfronterende tilgang til nyheder.

I forbindelse med Univisions overtagelse af selskabet bag Gawker udtalte stifter og tidligere Wall Stree Journal-journalisten Nick Denton:

"Vores medarbejdere er beskyttede, og de vil fortsætte deres arbejder under det nye ejerskab uden forbindelse med den juridiske kampagne mod selskabet. Vi kunne ikke have valgt en køber, der er mere dedikeret til levende journalistik," lyder det fra Nick Denton i forbindelse med salget.

Læs også: 

Snapchat fjerner ansigtsfilter efter heftige anklager om racisme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere