Dump: MIT.

Ny batteriteknologi kan fordoble levetiden i din telefon

Teknologiuniversitetet MIT har udviklet ny batteriteknologi, der giver happy hour på strømmen. Forskerne forventer, at produkterne er klar til næste år.

En af de store akilleshæle i moderne telefoner og andre transportable gadgets er den begrænsede batteritid og den evindelige opladning.

Et irritationsmoment, de fleste kan nikke genkendende til.

Men nu har teknologiuniversitetet MIT udviklet en teknologi, der kan give en væsentlig længere levetid til strømtyven.

Forskerne har arbejdet sig frem til en løsning, hvor de har krympet lithium-ion-batterierne til omtrent halv størrelse i forhold til dagens batterier.

Det har de gjort ved at udskifte anode-materialet grafit med et tyndt lag Lithium-metal, der er i stand til at absorbere langt flere ioner og derfor også mere energi.

Læs også: Forskerne ved ikke helt hvorfor: Ny batteri-teknologi kan genoplades 200.000 gange

Det har længe været kendt, at lithium er det ideelle metal at anvende i batterier på grund af den høje energitæthed, men hidtil er det ikke lykkedes at benytte stoffet i anoden på en vellykket måde.

De tidligere forsøg har givet problemer med øget modstand og kortslutning i batterierne.

MIT-folkene har dog haft succes med at finde en vej uden om problemerne ved at udvikle en ny metode bestående af en hybrid mellem flydende og fast stof.

Det beskriver universitetet på sin webside.

Dobbelt op
Her fortæller forskerne, at denne nye batteriteknologi har en dobbelt så høj energitæthed, hvilket i praksis betyder, at man kan bygge batterier, der kun optager halvt så meget plads eller hvis størrelsen bibeholdes, kan rumme dobbelt så meget strøm.

Den gode nyhed er, at løsningen ifølge forskerne kan udvikles med det produktionsudstyr, som batteriproducenterne allerede har, hvilket giver en kort vej fra ide til produktion.

Ifølge holdet bag ideen kan en produktion af batterierne sættes i gang allerede næste år.

Princippet er også velegnet til eksempelvis bilbranchen, som forskerne anslår vil få de første højkapacitetsbatterier i 2018.

Der er mere læsning om projektet på MIT's nyhedsside.

Læs også:
Presserende behov for bedre batterier - nu kommer de måske

Kendt tysk bilfirma går ind i energibranchen: Slidte bil-batterier skal genbruges til storskala-kraftværker

Ny batteri-type taber ikke pusten med tiden: Kan holde en menneske-alder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mængden af skyggedata stiger voldsomt – få tips til hvordan du bekæmpe det
Moderne virksomheder er drevet af data. Men for at udnytte de data, skal de være tilgængelige for medarbejderne, kunderne og samarbejdspartnere – og det er bare de data, som it og virksomheden kender. For den eksplosive udvikling i cloud og data betyder også, at de fleste organisationer generer store mængder af ”skyggedata”, data som bliver delt, opbevaret og ofte glemt et sted i virksomhedens mange systemer. I dette whitepaper kan du derfor læse om omfanget af problemet med skyggedata i skyen samt få ideer til, hvordan du kan begrænse og beskytte det.