Artikel top billede

Dump: MIT.

Ny batteriteknologi kan fordoble levetiden i din telefon

Teknologiuniversitetet MIT har udviklet ny batteriteknologi, der giver happy hour på strømmen. Forskerne forventer, at produkterne er klar til næste år.

En af de store akilleshæle i moderne telefoner og andre transportable gadgets er den begrænsede batteritid og den evindelige opladning.

Et irritationsmoment, de fleste kan nikke genkendende til.

Men nu har teknologiuniversitetet MIT udviklet en teknologi, der kan give en væsentlig længere levetid til strømtyven.

Forskerne har arbejdet sig frem til en løsning, hvor de har krympet lithium-ion-batterierne til omtrent halv størrelse i forhold til dagens batterier.

Det har de gjort ved at udskifte anode-materialet grafit med et tyndt lag Lithium-metal, der er i stand til at absorbere langt flere ioner og derfor også mere energi.

Læs også: Forskerne ved ikke helt hvorfor: Ny batteri-teknologi kan genoplades 200.000 gange

Det har længe været kendt, at lithium er det ideelle metal at anvende i batterier på grund af den høje energitæthed, men hidtil er det ikke lykkedes at benytte stoffet i anoden på en vellykket måde.

De tidligere forsøg har givet problemer med øget modstand og kortslutning i batterierne.

MIT-folkene har dog haft succes med at finde en vej uden om problemerne ved at udvikle en ny metode bestående af en hybrid mellem flydende og fast stof.

Det beskriver universitetet på sin webside.

Dobbelt op

Her fortæller forskerne, at denne nye batteriteknologi har en dobbelt så høj energitæthed, hvilket i praksis betyder, at man kan bygge batterier, der kun optager halvt så meget plads eller hvis størrelsen bibeholdes, kan rumme dobbelt så meget strøm.

Den gode nyhed er, at løsningen ifølge forskerne kan udvikles med det produktionsudstyr, som batteriproducenterne allerede har, hvilket giver en kort vej fra ide til produktion.

Ifølge holdet bag ideen kan en produktion af batterierne sættes i gang allerede næste år.

Princippet er også velegnet til eksempelvis bilbranchen, som forskerne anslår vil få de første højkapacitetsbatterier i 2018.

Der er mere læsning om projektet på MIT's nyhedsside.

Læs også:
Presserende behov for bedre batterier - nu kommer de måske

Kendt tysk bilfirma går ind i energibranchen: Slidte bil-batterier skal genbruges til storskala-kraftværker

Ny batteri-type taber ikke pusten med tiden: Kan holde en menneske-alder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere