Artikel top billede

Dump: MIT.

Ny batteriteknologi kan fordoble levetiden i din telefon

Teknologiuniversitetet MIT har udviklet ny batteriteknologi, der giver happy hour på strømmen. Forskerne forventer, at produkterne er klar til næste år.

En af de store akilleshæle i moderne telefoner og andre transportable gadgets er den begrænsede batteritid og den evindelige opladning.

Et irritationsmoment, de fleste kan nikke genkendende til.

Men nu har teknologiuniversitetet MIT udviklet en teknologi, der kan give en væsentlig længere levetid til strømtyven.

Forskerne har arbejdet sig frem til en løsning, hvor de har krympet lithium-ion-batterierne til omtrent halv størrelse i forhold til dagens batterier.

Det har de gjort ved at udskifte anode-materialet grafit med et tyndt lag Lithium-metal, der er i stand til at absorbere langt flere ioner og derfor også mere energi.

Læs også: Forskerne ved ikke helt hvorfor: Ny batteri-teknologi kan genoplades 200.000 gange

Det har længe været kendt, at lithium er det ideelle metal at anvende i batterier på grund af den høje energitæthed, men hidtil er det ikke lykkedes at benytte stoffet i anoden på en vellykket måde.

De tidligere forsøg har givet problemer med øget modstand og kortslutning i batterierne.

MIT-folkene har dog haft succes med at finde en vej uden om problemerne ved at udvikle en ny metode bestående af en hybrid mellem flydende og fast stof.

Det beskriver universitetet på sin webside.

Dobbelt op

Her fortæller forskerne, at denne nye batteriteknologi har en dobbelt så høj energitæthed, hvilket i praksis betyder, at man kan bygge batterier, der kun optager halvt så meget plads eller hvis størrelsen bibeholdes, kan rumme dobbelt så meget strøm.

Den gode nyhed er, at løsningen ifølge forskerne kan udvikles med det produktionsudstyr, som batteriproducenterne allerede har, hvilket giver en kort vej fra ide til produktion.

Ifølge holdet bag ideen kan en produktion af batterierne sættes i gang allerede næste år.

Princippet er også velegnet til eksempelvis bilbranchen, som forskerne anslår vil få de første højkapacitetsbatterier i 2018.

Der er mere læsning om projektet på MIT's nyhedsside.

Læs også:
Presserende behov for bedre batterier - nu kommer de måske

Kendt tysk bilfirma går ind i energibranchen: Slidte bil-batterier skal genbruges til storskala-kraftværker

Ny batteri-type taber ikke pusten med tiden: Kan holde en menneske-alder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere