Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Intel skal fremstille chip for ærkerivalen ARM: Her er tre store fordele for Intel i ny ARM-aftale

Intel indgår stort partnerskab med chip-rivalen ARM. Bag partnerskabet ligger flere fordele for Intel, der er i færd med at omlægge hele forretningen.

Intel kom en postgang for sent til afgang, da smartphone-toget begyndte at køre i 2007.

Siden har Intel kæmpet for at komme ind på markedet, der imidlertid har været domineret af chip-rivalen ARM, som i årevis formåede at sætte sig på smartphone-markedet som den foretrukne chip-producent.

Det fik i foråret Intel til at skrinlægge al udviklingsarbejde på selskabets kommende smartphone-chip.

Det kan du læse mere om her: Intel dropper Atom-chip: Er Intel ved at trække sig helt ud ad smartphone-markedet?

I et faldende pc-marked - som Intel er afhængig af - har det store selskab nu igangsat en længe ventet kursændring, der skal frigøre det fra dets historiske afhængighed af pc-markedet.

Det kan du læse mere om her: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering

Ny stor-aftale: Skal levere til LG's telefoner
På den anden side har vi ARM, der i dag leverer chip til en stor del af verdens smartphone-producenter.

Den nye partnerskabsaftale betyder, at Intel skal producere ARM-chip til blandt andet sydkoreanske LG.

Der kommer altså til at stå ARM på processorerne, men de skal produceres på Intels høj-teknologiske fabrikker.

Det kan ligne et nederlag for Intel, men det er det ikke. For aftalen indeholder flere fordele end ulemper for det store selskab.

For Intel er der intet kontroversielt i at tage en konkurrent ind i produktions-faciliteterne.

Selskabet producerer også chip for Altera og andre og har tidligere produceret custom-processorer for både HP og Compaq.

Det er der ikke noget usædvanligt i.

Det gælder imidlertid for Intel, at selskabet altid har været meget mere kræsen, når det handler om at tage andre selskaber ind i produktionsfaciliteterne, end det er tilfældet med eksempelvis Samsung og TSMC, der er blandt verdens største producenter af mobil-chip.

For skal man anvende Intels produktions-faciliteter, er det i modsætning til mange af de øvrige producenter et krav, at man følger Intels processer, design-principper og fremstillings-metoder - og ikke sine egne.

"Og Intels metoder er unikke og 'non industry-standard'," fortæller analytiker Malcom Penn fra Future Horizons til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

1: Kan ramme konkurrenterne
Ifølge Malcom Penn kan den nye aftale med ARM være med til at styrke Intels position på markedet for processorer til smartphone ganske markant overfor de to store, Samsung og TSMC.

"Konkurrenterne siger alle, at de har 10nm eller 14nm produktions-faciliteter, mens Intels proces er utvetydigt mere avanceret og måske en hel generation foran Samsung og TSMC. De kan ikke levere en processor med bedre performance end Intel," siger han.

Læs også: Samsung skal producere ny superchip til smartphones for Qualcomm - men står til at blive fyret af Apple

2: Fylder fabrikkerne

Produktions-faciliteter til processorer er meget dyre at etablere og holde i gang, da der er tale om meget komplekse processor.

Det betyder, at de er bygget til at køre med fuld kapacitet.

Med faldet i pc-markedet kunne noget tyde på, at Intels fabrikker ikke kører for fuld kapacitet, hvilket aftalen kan rette op på.

3: Får viden og erfaring

Aftalen betyder også, at Intel får erhvervet sig ny viden og erfaringer, når det gælder om at producere lav-energi processorer til lav pris i meget stor volumen.

Det vil kunne hjælpe selskabet i det visioner på ikke mindst det spirende marked for 'Internet of Things,' der i løbet af nogle år vil øge behovet for meget energi-effektive og små chip til alverdens apparater markant.

Her har Intel kørt kanonerne i stilling for at være med. Og LG/ARM-aftalen kan meget vel her udløse meget nyttige erfaringer til at få trimmet produktionen.

Du kan læse mere om Intels planer på IoT her: Intel dropper pc- og mobil-markedet som hovedmål: Fremtidens vækst skal komme fra disse nye områder

Er Intels strategi den rigtige? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Intel klar med helt ny superchip og gratis styresystem til Internet of Things

Intel dropper Atom-chip: Er Intel ved at trække sig helt ud ad smartphone-markedet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere