Artikel top billede

(Foto: PC World)

Dropbox sender klart krav til brugerne: Derfor skal gamle adgangskoder ændres nu

Hvis du ikke har ændret din adgangskode på Dropbox siden 2012, bliver du tvunget til at gøre det. Grund: Et fire år gammelt angreb, der stadig spøger.

Hvis din adgangskode ikke er ændret siden midten af 2012, er det nu et krav, at du gør det.

Det skriver Dropbox i et blogindlæg til brugerne, og samtidig har selskabet sendt en email med samme besked til de berørte brugere.

Dropbox forklarer, at man vil blive bedt om at ændre adgangskoden, næste gang man vil logge ind på tjenesten.

"Vi gør udelukkende dette som et præventivt tiltag, og der er ikke nogen indikation af, at der har været upassende adgang til din konto," lyder det fra Dropbox.

Læs også: Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos

Samtidig må selskabet dog oplyse, at der faktisk er en grund til, at det netop er adgangskoder, der er ældre end 2012, der nu skal ændres:

"Vores sikkerhedsteams er altid på udkig efter nye trusler mod vores brugere. Som et led i denne konstante indsats fandt vi et gammelt sæt login-oplysninger om Dropbox-brugere (email-adresser plus ‘hashed' og ‘salted' adgangskoder), som vi mener blev opsnappet i 2012."

"Vores analyser peger på, at login-oplysningerne er relateret til en hændelse, som vi informerede om på det tidspunkt," skriver Dropbox.

Læs Computerworlds artikel om 2012-angrebet her.

Dropbox skriver, at selskabet ikke vurderer, at der rent faktisk har været adgang til Dropbox-konti fra de it-kriminelles side, men at brugerne alligevel vil blive mødt med kravet om at ændre adgangskoder fra før 2012, næste gang de forsøger at logge ind.

Læs også:

Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos

Alvorlig sårbarhed fundet i trådløse tastaturer: Hackere kan aflure dine adgangskoder

Advarsel: Danskere med en LinkedIn-profil bliver handlet på nettet

Test af Dropbox Paper: Enkelt og elegant alternativ til Office 365 og Google Docs
IT-JOB

TD SYNNEX Denmark ApS

Inside Sales Specialist -GCC

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Program Director
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere