Artikel top billede

(Foto: PC World)

Dropbox sender klart krav til brugerne: Derfor skal gamle adgangskoder ændres nu

Hvis du ikke har ændret din adgangskode på Dropbox siden 2012, bliver du tvunget til at gøre det. Grund: Et fire år gammelt angreb, der stadig spøger.

Hvis din adgangskode ikke er ændret siden midten af 2012, er det nu et krav, at du gør det.

Det skriver Dropbox i et blogindlæg til brugerne, og samtidig har selskabet sendt en email med samme besked til de berørte brugere.

Dropbox forklarer, at man vil blive bedt om at ændre adgangskoden, næste gang man vil logge ind på tjenesten.

"Vi gør udelukkende dette som et præventivt tiltag, og der er ikke nogen indikation af, at der har været upassende adgang til din konto," lyder det fra Dropbox.

Læs også: Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos

Samtidig må selskabet dog oplyse, at der faktisk er en grund til, at det netop er adgangskoder, der er ældre end 2012, der nu skal ændres:

"Vores sikkerhedsteams er altid på udkig efter nye trusler mod vores brugere. Som et led i denne konstante indsats fandt vi et gammelt sæt login-oplysninger om Dropbox-brugere (email-adresser plus ‘hashed' og ‘salted' adgangskoder), som vi mener blev opsnappet i 2012."

"Vores analyser peger på, at login-oplysningerne er relateret til en hændelse, som vi informerede om på det tidspunkt," skriver Dropbox.

Læs Computerworlds artikel om 2012-angrebet her.

Dropbox skriver, at selskabet ikke vurderer, at der rent faktisk har været adgang til Dropbox-konti fra de it-kriminelles side, men at brugerne alligevel vil blive mødt med kravet om at ændre adgangskoder fra før 2012, næste gang de forsøger at logge ind.

Læs også:

Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos

Alvorlig sårbarhed fundet i trådløse tastaturer: Hackere kan aflure dine adgangskoder

Advarsel: Danskere med en LinkedIn-profil bliver handlet på nettet

Test af Dropbox Paper: Enkelt og elegant alternativ til Office 365 og Google Docs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere