Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: PC World)

Dropbox sender klart krav til brugerne: Derfor skal gamle adgangskoder ændres nu

Hvis du ikke har ændret din adgangskode på Dropbox siden 2012, bliver du tvunget til at gøre det. Grund: Et fire år gammelt angreb, der stadig spøger.

Hvis din adgangskode ikke er ændret siden midten af 2012, er det nu et krav, at du gør det.

Det skriver Dropbox i et blogindlæg til brugerne, og samtidig har selskabet sendt en email med samme besked til de berørte brugere.

Dropbox forklarer, at man vil blive bedt om at ændre adgangskoden, næste gang man vil logge ind på tjenesten.

"Vi gør udelukkende dette som et præventivt tiltag, og der er ikke nogen indikation af, at der har været upassende adgang til din konto," lyder det fra Dropbox.

Læs også: Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos

Samtidig må selskabet dog oplyse, at der faktisk er en grund til, at det netop er adgangskoder, der er ældre end 2012, der nu skal ændres:

"Vores sikkerhedsteams er altid på udkig efter nye trusler mod vores brugere. Som et led i denne konstante indsats fandt vi et gammelt sæt login-oplysninger om Dropbox-brugere (email-adresser plus ‘hashed' og ‘salted' adgangskoder), som vi mener blev opsnappet i 2012."

"Vores analyser peger på, at login-oplysningerne er relateret til en hændelse, som vi informerede om på det tidspunkt," skriver Dropbox.

Læs Computerworlds artikel om 2012-angrebet her.

Dropbox skriver, at selskabet ikke vurderer, at der rent faktisk har været adgang til Dropbox-konti fra de it-kriminelles side, men at brugerne alligevel vil blive mødt med kravet om at ændre adgangskoder fra før 2012, næste gang de forsøger at logge ind.

Læs også:

Sikkerhedsrevolution under opsejling: Kan sætte en stopper for vores adgangskode-kaos

Alvorlig sårbarhed fundet i trådløse tastaturer: Hackere kan aflure dine adgangskoder

Advarsel: Danskere med en LinkedIn-profil bliver handlet på nettet

Test af Dropbox Paper: Enkelt og elegant alternativ til Office 365 og Google Docs
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere