Artikel top billede

VMwares CEO, Pat Gelsinger, ser Dells køb af EMC. som et varsel om store omvæltninger i it-industrien.

VMwares topchef: Hver anden it-gigant er væk om 10 år

Dells opsigtsvækkende køb af storage-producenten EMC vil skabe store omvæltninger i it-industrien, lyder det fra VMwares topchef. Han kalder samtidig Edward Snowdens afsløringer af masseovervågning for de dette årtis vigtigste begivenhed i it-verdenen.

Om bare 10 år vil mere end halvdelen af verdens 100 største it-virksomheder have mistet deres nuværende status.

Sådan lød det fra virtualiseringsgiganten VMwares top-chef Pat Gelsinger, da han onsdag talte ved konferencen VMworld i Barcelona.

Han bygger sin spådom på et amerikansk studie, der viser, at 40 procent af verdens 500 største virksomheder om bare 10 år vil være forsvundet fra listen. Og for it-industrien vil udviklingen ifølge Pat Gelsinger være endnu mere dramatisk.

Han tog udgangspunkt i Dells nylige opkøb af storage-giganten EMC (der ejer hovedparten af VMware). Opkøbet er ifølge VMwares topchef en historisk begivenhed, som vil forme it-branchens fremtid.

"Annonceringen af Dells opkøb af EMC er kun et skridt på vejen. It-industrien står overfor tektoniske forandringer. Selskaber vil fusionere og forandre sig, mens nystartede virksomheder vil skyde frem. Og det vil have store konsekvenser for hele industrien." siger Pat Gelsinger.

Opgaven for de etablerede koncerner er ifølge Pat Gelsinger at skabe nye produkter og innovation på samme måde som start up-virksomheder. Men samtidig skal de store koncerner stadig levere enterprise-kvalitet til kunderne.

"Fordelene ved at være en etableret spiller i markedet bliver stadig mindre, og for at følge med de nuværende teknologi-trends må vi i it-industrien være klar til at flytte os - og flytte os hurtigt," lød det fra Pat Gelsinger, som mener, at den største risiko for store it-koncerner er at lade være med at tage risici.

Snowden har ændret it-branchen

I sin tale udpegede Pat Gelsinger samtidig whistlebloweren Edward Snowdens afsløringer af masseovervågning, som den enkelt-begivenhed, der har haft størst betydning for it-branchen i de senere år.

"Du kan elske eller hade ham, men den her fyr har ændret forståelsen af it på globalt plan. Jeg mener, at afsløringerne i 2013 har ført til at markante skift i teknologi-landskabet i dette årti," siger Pat Gelsinger. 

Han henviser til, at virksomheders bekymring for privacy og datasikkerhed har skabt et krav om lokalt baserede cloud-løsninger, som går i mod de store cloududbyderes drømme om en global sky som basis for datalagring og drift af aplikationer og services.

Læs også:
VMware holder masken efter Dells køb af hovedaktionæren EMC

Microsoft og VMware indgår stort partnerskab efter mange års indædt kamp

Dell køber EMC for 440 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere