EU øremærker 900 millioner kroner til gratis WiFi til hele Europa

EU er ude med et forslag om WiFi-investeringer til offentligheden på en lille milliard kroner. Læs her, hvordan EU tænker sig, at internettet kan gives gratis væk i parker og tæt på offentlige bygninger.

WIFI4EU kunne godt lyde som en hengemt sangtitel fra den afdøde rocksanger Prince.

Men det drejer sig nu derimod om et spillevende EU-initiativ omkring gratis WiFi-udstyr og -installationer til hele Europa.

Det er kommet frem i kølvandet på, at EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers onsdag har afholdt sin state-of-the union-tale.

Konkret vil WIFI4EU afsætte knap 900 millioner kroner til myndigheder, der ønsker at opsætte WiFi på offentlige pladser og bygninger.

"Internettet er et offentligt gode, som alle skal have adgang til. EU bringer derfor WiFi til dig i parken, på torvet, på biblioteket og på offentlige bygninger," lyder det i et faktaark fra WIFI4EU-organisationen under EU.

"Alle europæere har ret til at blive tilkoblet (internettet, red). WIFI4EU access points vil nå både lokale indbyggere og gæster," hedder det videre i faktaarket.

Her fremgår det også, at mindst 6.000 lokalsamfund vil få glæde af de gratis internetbølger, som skal kunne servicere op mod 50 millioner forbindelser om dagen.

Skal stadig betale abonnement
For at få del af det gratis WiFi-udstyr skal der ansøges om penge til at bygge et lokalt WiFi-netværk.

"EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret," hedder det i meddelelsen fra WIFI4EU.

"Disse myndigheder kan så få fordelen af adgangspunkter til at promovere nye digitale services som e-government, e-ehealth og e-turisme," skriver EU-organisationen videre.

På faktaarket fremgår det også, at hvordan lokalsamfundene kan ansøge om midler til WiFi-udstyret.

"Lokalsamfundene vil bliver bedt om at vise, at de forpligter sig til at levere en meget høj internethastighed via WIFI4EU, og at de ikke konkurrerer med et tilsvarende privat eller offentligt WiFi-tilbud," hedder det.

WIFI4EU forklarer endvidere, at initiativet også skal bruges til at dække områder, hvor der i dag ellers ikke tilbydes en lignende service.

Læs også: 

Lynhurtig WiFi: Forskere gør dit hjemme-netværk tre gange så hurtigt

Fem grunde til at WiFi vinder over 3G og 4G på vores smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.