Artikel top billede

EU øremærker 900 millioner kroner til gratis WiFi til hele Europa

EU er ude med et forslag om WiFi-investeringer til offentligheden på en lille milliard kroner. Læs her, hvordan EU tænker sig, at internettet kan gives gratis væk i parker og tæt på offentlige bygninger.

WIFI4EU kunne godt lyde som en hengemt sangtitel fra den afdøde rocksanger Prince.

Men det drejer sig nu derimod om et spillevende EU-initiativ omkring gratis WiFi-udstyr og -installationer til hele Europa.

Det er kommet frem i kølvandet på, at EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers onsdag har afholdt sin state-of-the union-tale.

Konkret vil WIFI4EU afsætte knap 900 millioner kroner til myndigheder, der ønsker at opsætte WiFi på offentlige pladser og bygninger.

"Internettet er et offentligt gode, som alle skal have adgang til. EU bringer derfor WiFi til dig i parken, på torvet, på biblioteket og på offentlige bygninger," lyder det i et faktaark fra WIFI4EU-organisationen under EU.

"Alle europæere har ret til at blive tilkoblet (internettet, red). WIFI4EU access points vil nå både lokale indbyggere og gæster," hedder det videre i faktaarket.

Her fremgår det også, at mindst 6.000 lokalsamfund vil få glæde af de gratis internetbølger, som skal kunne servicere op mod 50 millioner forbindelser om dagen.

Skal stadig betale abonnement

For at få del af det gratis WiFi-udstyr skal der ansøges om penge til at bygge et lokalt WiFi-netværk.

"EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret," hedder det i meddelelsen fra WIFI4EU.

"Disse myndigheder kan så få fordelen af adgangspunkter til at promovere nye digitale services som e-government, e-ehealth og e-turisme," skriver EU-organisationen videre.

På faktaarket fremgår det også, at hvordan lokalsamfundene kan ansøge om midler til WiFi-udstyret.

"Lokalsamfundene vil bliver bedt om at vise, at de forpligter sig til at levere en meget høj internethastighed via WIFI4EU, og at de ikke konkurrerer med et tilsvarende privat eller offentligt WiFi-tilbud," hedder det.

WIFI4EU forklarer endvidere, at initiativet også skal bruges til at dække områder, hvor der i dag ellers ikke tilbydes en lignende service.

Læs også: 

Lynhurtig WiFi: Forskere gør dit hjemme-netværk tre gange så hurtigt

Fem grunde til at WiFi vinder over 3G og 4G på vores smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere