Artikel top billede

(Foto: istockphoto.com)

EU øremærker 900 millioner kroner til gratis WiFi til hele Europa

EU er ude med et forslag om WiFi-investeringer til offentligheden på en lille milliard kroner. Læs her, hvordan EU tænker sig, at internettet kan gives gratis væk i parker og tæt på offentlige bygninger.

WIFI4EU kunne godt lyde som en hengemt sangtitel fra den afdøde rocksanger Prince.

Men det drejer sig nu derimod om et spillevende EU-initiativ omkring gratis WiFi-udstyr og -installationer til hele Europa.

Det er kommet frem i kølvandet på, at EU-kommissionsformand Jean-Claude Junckers onsdag har afholdt sin state-of-the union-tale.

Konkret vil WIFI4EU afsætte knap 900 millioner kroner til myndigheder, der ønsker at opsætte WiFi på offentlige pladser og bygninger.

"Internettet er et offentligt gode, som alle skal have adgang til. EU bringer derfor WiFi til dig i parken, på torvet, på biblioteket og på offentlige bygninger," lyder det i et faktaark fra WIFI4EU-organisationen under EU.

"Alle europæere har ret til at blive tilkoblet (internettet, red). WIFI4EU access points vil nå både lokale indbyggere og gæster," hedder det videre i faktaarket.

Her fremgår det også, at mindst 6.000 lokalsamfund vil få glæde af de gratis internetbølger, som skal kunne servicere op mod 50 millioner forbindelser om dagen.

Skal stadig betale abonnement

For at få del af det gratis WiFi-udstyr skal der ansøges om penge til at bygge et lokalt WiFi-netværk.

"EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret," hedder det i meddelelsen fra WIFI4EU.

"Disse myndigheder kan så få fordelen af adgangspunkter til at promovere nye digitale services som e-government, e-ehealth og e-turisme," skriver EU-organisationen videre.

På faktaarket fremgår det også, at hvordan lokalsamfundene kan ansøge om midler til WiFi-udstyret.

"Lokalsamfundene vil bliver bedt om at vise, at de forpligter sig til at levere en meget høj internethastighed via WIFI4EU, og at de ikke konkurrerer med et tilsvarende privat eller offentligt WiFi-tilbud," hedder det.

WIFI4EU forklarer endvidere, at initiativet også skal bruges til at dække områder, hvor der i dag ellers ikke tilbydes en lignende service.

Læs også: 

Lynhurtig WiFi: Forskere gør dit hjemme-netværk tre gange så hurtigt

Fem grunde til at WiFi vinder over 3G og 4G på vores smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere