Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Succesfuldt dansk CMS blev solgt til udlandet - nu skifter det navn

Det danske CMS Composite C1, der sidste år blev solgt til en canadisk koncern, skifter nu navn.

Sidste år blev det danske CMS-firma Composite solgt til den canadiske koncern Orckestra.

Orckestra betalte et "et pænt tocifret millionbeløb" for CMS-løsningen Composite C1, og det danske selskab blev dermed et fuldt ejet datterselskab i den canadiske koncern.

Læs også: Stiftere af dansk software-firma scorer kassen: Sælger firmaet til canadiere for millioner

Her et år efter er det helt slut med det danske produktnavn. 

"Navneforandring fra Composite C1 til Orckestra CMS," lyder beskeden på Orkestras hjemmeside

"I løbet af sommeren 2015 blev Composite opkøbt af Orckestra, og i september 2016 tog vi det næste store skridt og ændrede vores navn fra Composite til Orckestra og er nu fuldt ud en del af Orckestra-familien både fra et forretnings- og produktperspektiv."

"For os som virksomhed betyder det, at vi er over 150 medarbejdere, der udvikler fantistisk software og supporterer vores kunder fra vores lokationer i Montreal, Austin og København," skriver Orckestra.

Gjorde systemet open source

Composite gjorde sig blandt andet bemærket, da selskabet i 2010 valgte at lægge forretningen om og at forære kildekoden til den .Net-baserede CMS-løsning væk som open source.

Læs mere om den beslutning her.

Det var blandt andet open source-beslutningen, der var med til at bane vejen for salget til canadiske Orckestra, bemærkede den ene Composite-stifter, Oskar Lauritzen, sidste år i forbindelse med salget.

"Vi har arbejdet 10 år med vores software i CMS-markedet. For fire år siden nulstillede vi vores forretning med et helt nyt kerneprodukt, og så er det rart, at der er nogen, der har fået øje på os."

"En ting er at blive solgt og få penge ud af det, men det er også dejligt, at vores software nu bliver en del af Orckestras produktsuite for e-commerce til enterprise-kunder," sagde Oskar Lauritzen. Læs mere om det her.

Orckestra skriver i den nye meddelelse, at open source-strategien er en vigtig del af Orckestras forretning fremadrettet, og at Composite-softwaren fremover vil findes i Orckestra CMS Foundation, et open source projekt, der ligger på GitHub, og som bygger på Microsofts teknologier.

Det er meningen, at Orckestra fremover skal blive ved med at have et kontor i København, men Composite er altså nu lagt i graven som produktnavn.

Læs også:

Stiftere af dansk software-firma scorer kassen: Sælger firmaet til canadiere for millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere