Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Succesfuldt dansk CMS blev solgt til udlandet - nu skifter det navn

Det danske CMS Composite C1, der sidste år blev solgt til en canadisk koncern, skifter nu navn.

Sidste år blev det danske CMS-firma Composite solgt til den canadiske koncern Orckestra.

Orckestra betalte et "et pænt tocifret millionbeløb" for CMS-løsningen Composite C1, og det danske selskab blev dermed et fuldt ejet datterselskab i den canadiske koncern.

Læs også: Stiftere af dansk software-firma scorer kassen: Sælger firmaet til canadiere for millioner

Her et år efter er det helt slut med det danske produktnavn. 

"Navneforandring fra Composite C1 til Orckestra CMS," lyder beskeden på Orkestras hjemmeside

"I løbet af sommeren 2015 blev Composite opkøbt af Orckestra, og i september 2016 tog vi det næste store skridt og ændrede vores navn fra Composite til Orckestra og er nu fuldt ud en del af Orckestra-familien både fra et forretnings- og produktperspektiv."

"For os som virksomhed betyder det, at vi er over 150 medarbejdere, der udvikler fantistisk software og supporterer vores kunder fra vores lokationer i Montreal, Austin og København," skriver Orckestra.

Gjorde systemet open source

Composite gjorde sig blandt andet bemærket, da selskabet i 2010 valgte at lægge forretningen om og at forære kildekoden til den .Net-baserede CMS-løsning væk som open source.

Læs mere om den beslutning her.

Det var blandt andet open source-beslutningen, der var med til at bane vejen for salget til canadiske Orckestra, bemærkede den ene Composite-stifter, Oskar Lauritzen, sidste år i forbindelse med salget.

"Vi har arbejdet 10 år med vores software i CMS-markedet. For fire år siden nulstillede vi vores forretning med et helt nyt kerneprodukt, og så er det rart, at der er nogen, der har fået øje på os."

"En ting er at blive solgt og få penge ud af det, men det er også dejligt, at vores software nu bliver en del af Orckestras produktsuite for e-commerce til enterprise-kunder," sagde Oskar Lauritzen. Læs mere om det her.

Orckestra skriver i den nye meddelelse, at open source-strategien er en vigtig del af Orckestras forretning fremadrettet, og at Composite-softwaren fremover vil findes i Orckestra CMS Foundation, et open source projekt, der ligger på GitHub, og som bygger på Microsofts teknologier.

Det er meningen, at Orckestra fremover skal blive ved med at have et kontor i København, men Composite er altså nu lagt i graven som produktnavn.

Læs også:

Stiftere af dansk software-firma scorer kassen: Sælger firmaet til canadiere for millioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere