Opdaget ved en tilfældighed: Nordkorea har kun 28 hjemmesider

En åbning i nordkoreanske DNS-server har givet en it-sikkerhedsekspert adgang til samtlige af landets web-domæner. Det blev dog en hurtig gennemgang, da der åbenbart kun findes 28 nordkoreanske websites.

De skøre historier om Nordkorea er mange og måske ikke altid lige sandfærdige, da det på mange måder er nemt at konstruere fortællinger om et land, der er fuldstændig lukket om sig selv.

Eksempelvis skal man nok tage det med et gran salt, når der dukker beretninger om, at en nordkoreansk astronaut er landet på solen, eller at landets leder Kim Jong-un har besteget en aktiv vulkan.

For nyligt har it-sikkerhedseksperten Matt Bryant tilknyttet Uber dog fået fat i faktuelle oplysninger omkring Nordkorea, som givetvis vil hæve et øjenbryn eller to.

Opdaget ved et tilfælde
Ved et tilfælde opdagede it-sikkerhedseksperten nemlig, at der kun er tilknyttet 28 hjemmesider til Nordkoreas .kp-toplevel-domæne.

Det fortæller han til it-nyhedssitet Motherboard.

Opdagelsen er sket efter, at Nordkorea åbenbart fejlkonfigurerede sin navneserver, så Matt Bryant kunne tilgå serveren og få en liste over samtlige .kp-domæner.

"Nu har vi en komplet liste over domænenavne for landet, og den et overraskende (eller måske knap så overraskende) meget lille," forklarer Matt Bryant til Motherboard i en mail.

Til sammenligning med Nordkoreas 28 hjemmesider til 25 millioner mennesker, er der i Danmark godt 1,3 millioner .dk-websites til vores 5,6 millioner indbyggere. 

Hjemmesider er forsvundet
Matt Bryant, har forklaret, at han rutinemæssigt overvåger alle toplevel-domæner for at se, hvad de forskellige lande stiller op med deres DNS-servere, som lidt populært kaldes internettets telefonbog.

"Det korte af det lange er, at jeg er en nørd, som er besat af DNS," forklarer han til Motherboard.

Efter tirsdagens fejlkonfigurering og Matt Bryants opdagelse er flere af landets hjemmeside åbenbart pillet ned eller presset ned af for meget trafik.

Det er dog stadig muligt i skrivende stund at se flere nordkoreanske hjemmesider tilhørende staten som eksempelvis sitet til Kim Il Sung-Universitetet.

En bruger på Hacker News har samlet alle .kp-domænerne her.

Læs også:
Forsvarets Efterretningstjeneste: Sådan holder vi nysgerrige it-magter ude af Danmark

USA: Nordkorea står bag det store Sony-hack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.