Artikel top billede

Opdaget ved en tilfældighed: Nordkorea har kun 28 hjemmesider

En åbning i nordkoreanske DNS-server har givet en it-sikkerhedsekspert adgang til samtlige af landets web-domæner. Det blev dog en hurtig gennemgang, da der åbenbart kun findes 28 nordkoreanske websites.

De skøre historier om Nordkorea er mange og måske ikke altid lige sandfærdige, da det på mange måder er nemt at konstruere fortællinger om et land, der er fuldstændig lukket om sig selv.

Eksempelvis skal man nok tage det med et gran salt, når der dukker beretninger om, at en nordkoreansk astronaut er landet på solen, eller at landets leder Kim Jong-un har besteget en aktiv vulkan.

For nyligt har it-sikkerhedseksperten Matt Bryant tilknyttet Uber dog fået fat i faktuelle oplysninger omkring Nordkorea, som givetvis vil hæve et øjenbryn eller to.

Opdaget ved et tilfælde

Ved et tilfælde opdagede it-sikkerhedseksperten nemlig, at der kun er tilknyttet 28 hjemmesider til Nordkoreas .kp-toplevel-domæne.

Det fortæller han til it-nyhedssitet Motherboard.

Opdagelsen er sket efter, at Nordkorea åbenbart fejlkonfigurerede sin navneserver, så Matt Bryant kunne tilgå serveren og få en liste over samtlige .kp-domæner.

"Nu har vi en komplet liste over domænenavne for landet, og den et overraskende (eller måske knap så overraskende) meget lille," forklarer Matt Bryant til Motherboard i en mail.

Til sammenligning med Nordkoreas 28 hjemmesider til 25 millioner mennesker, er der i Danmark godt 1,3 millioner .dk-websites til vores 5,6 millioner indbyggere. 

Hjemmesider er forsvundet

Matt Bryant, har forklaret, at han rutinemæssigt overvåger alle toplevel-domæner for at se, hvad de forskellige lande stiller op med deres DNS-servere, som lidt populært kaldes internettets telefonbog.

"Det korte af det lange er, at jeg er en nørd, som er besat af DNS," forklarer han til Motherboard.

Efter tirsdagens fejlkonfigurering og Matt Bryants opdagelse er flere af landets hjemmeside åbenbart pillet ned eller presset ned af for meget trafik.

Det er dog stadig muligt i skrivende stund at se flere nordkoreanske hjemmesider tilhørende staten som eksempelvis sitet til Kim Il Sung-Universitetet.

En bruger på Hacker News har samlet alle .kp-domænerne her.

Læs også:
Forsvarets Efterretningstjeneste: Sådan holder vi nysgerrige it-magter ude af Danmark

USA: Nordkorea står bag det store Sony-hack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere