Artikel top billede

Nordkoreas internet tvunget i knæ efter afsløring af landets 28 websites

Afsløringen af Nordkoreas blot 28 hjemmesider har resulteret i så megen nysgerrighed, at besøgende udefra har lagt flere af landets hjemmesider ned.

For nyligt resulterede en fejlkonfiguration på en af Nordkoreas toplevel-domæne-server et sjældent kig ind på hjemmesiderne i det næsten hermetisk lukkede land.

For fejlkonfigurationen resulterede i, at en sikkerhedsekspert fra Uber fik adgang til samtlige hjemmesider, der findes på landets .kp-domæne, hvilket lød blot på 28 websites.

Det kan du læse mere om her: Opdaget ved en tilfældighed: Nordkorea har kun 28 hjemmesider

Listen med de 28 hjemmesider blev også publiceret på nettet, og har fået så mange internetbrugere til at besøge Nordkoreas websites, at flere af landets hjemmesider gik i sort som ved det DDoS-angreb, der ramte landet i 2014.

Åbningen til det nordkoreanske net afslørede også, at der kun findes 1.024 IP-adresser i landet, hvilket indikerer, at kun et fåtal nordkoreanere har adgang til nettet.

Det skriver den britiske tabloidavis The Daily Mirror.

Færre hjemmesider end i GTA

Afsløringerne af de ganske få nordkoreanske hjemmesider har fået debatten til at rulle på flere af nettes diskussionfora, hvor blandt andet brugerne på det sociale medie Reddit har haft travlt ved tastaturerne.

Som en Reddit-bruger formulerer det:

"Jeg tror, der er flere på websites på nettet i spillet GTA V end i Nordkorea," med henvisning til, at spillet Grand Theft Auto 5 skulle have indbygget flere websites end hele Nordkorea med landets 25 millioner indbyggere.

Det får en anden Reddit-bruger til at replicere:

"Korrekt, Nordkorea har 28 websites, mens GTA V har 83. Jeg tror, det er sikkert at sige, at San Andreas er mere teknologisk udviklet end Nordkorea," hvor vedkommende henviser til den fiktive amerikanske stat San Andreas, som benyttes i et af GTA-spillene.

På it-fronten er der i de senere år dukket flere afsløringer op omkring Nordkoreas indsats med blandt andet at bygge sit eget styresystem, smartphones og gadgets. 

Det kan du læse mere om: Her er Nordkoreas mystiske gadgets

Læs også: 
Nordkorea fremstiller mystisk smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere