Artikel top billede

Nordkoreas internet tvunget i knæ efter afsløring af landets 28 websites

Afsløringen af Nordkoreas blot 28 hjemmesider har resulteret i så megen nysgerrighed, at besøgende udefra har lagt flere af landets hjemmesider ned.

For nyligt resulterede en fejlkonfiguration på en af Nordkoreas toplevel-domæne-server et sjældent kig ind på hjemmesiderne i det næsten hermetisk lukkede land.

For fejlkonfigurationen resulterede i, at en sikkerhedsekspert fra Uber fik adgang til samtlige hjemmesider, der findes på landets .kp-domæne, hvilket lød blot på 28 websites.

Det kan du læse mere om her: Opdaget ved en tilfældighed: Nordkorea har kun 28 hjemmesider

Listen med de 28 hjemmesider blev også publiceret på nettet, og har fået så mange internetbrugere til at besøge Nordkoreas websites, at flere af landets hjemmesider gik i sort som ved det DDoS-angreb, der ramte landet i 2014.

Åbningen til det nordkoreanske net afslørede også, at der kun findes 1.024 IP-adresser i landet, hvilket indikerer, at kun et fåtal nordkoreanere har adgang til nettet.

Det skriver den britiske tabloidavis The Daily Mirror.

Færre hjemmesider end i GTA

Afsløringerne af de ganske få nordkoreanske hjemmesider har fået debatten til at rulle på flere af nettes diskussionfora, hvor blandt andet brugerne på det sociale medie Reddit har haft travlt ved tastaturerne.

Som en Reddit-bruger formulerer det:

"Jeg tror, der er flere på websites på nettet i spillet GTA V end i Nordkorea," med henvisning til, at spillet Grand Theft Auto 5 skulle have indbygget flere websites end hele Nordkorea med landets 25 millioner indbyggere.

Det får en anden Reddit-bruger til at replicere:

"Korrekt, Nordkorea har 28 websites, mens GTA V har 83. Jeg tror, det er sikkert at sige, at San Andreas er mere teknologisk udviklet end Nordkorea," hvor vedkommende henviser til den fiktive amerikanske stat San Andreas, som benyttes i et af GTA-spillene.

På it-fronten er der i de senere år dukket flere afsløringer op omkring Nordkoreas indsats med blandt andet at bygge sit eget styresystem, smartphones og gadgets. 

Det kan du læse mere om: Her er Nordkoreas mystiske gadgets

Læs også: 
Nordkorea fremstiller mystisk smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere