Artikel top billede

Nordkoreas internet tvunget i knæ efter afsløring af landets 28 websites

Afsløringen af Nordkoreas blot 28 hjemmesider har resulteret i så megen nysgerrighed, at besøgende udefra har lagt flere af landets hjemmesider ned.

For nyligt resulterede en fejlkonfiguration på en af Nordkoreas toplevel-domæne-server et sjældent kig ind på hjemmesiderne i det næsten hermetisk lukkede land.

For fejlkonfigurationen resulterede i, at en sikkerhedsekspert fra Uber fik adgang til samtlige hjemmesider, der findes på landets .kp-domæne, hvilket lød blot på 28 websites.

Det kan du læse mere om her: Opdaget ved en tilfældighed: Nordkorea har kun 28 hjemmesider

Listen med de 28 hjemmesider blev også publiceret på nettet, og har fået så mange internetbrugere til at besøge Nordkoreas websites, at flere af landets hjemmesider gik i sort som ved det DDoS-angreb, der ramte landet i 2014.

Åbningen til det nordkoreanske net afslørede også, at der kun findes 1.024 IP-adresser i landet, hvilket indikerer, at kun et fåtal nordkoreanere har adgang til nettet.

Det skriver den britiske tabloidavis The Daily Mirror.

Færre hjemmesider end i GTA

Afsløringerne af de ganske få nordkoreanske hjemmesider har fået debatten til at rulle på flere af nettes diskussionfora, hvor blandt andet brugerne på det sociale medie Reddit har haft travlt ved tastaturerne.

Som en Reddit-bruger formulerer det:

"Jeg tror, der er flere på websites på nettet i spillet GTA V end i Nordkorea," med henvisning til, at spillet Grand Theft Auto 5 skulle have indbygget flere websites end hele Nordkorea med landets 25 millioner indbyggere.

Det får en anden Reddit-bruger til at replicere:

"Korrekt, Nordkorea har 28 websites, mens GTA V har 83. Jeg tror, det er sikkert at sige, at San Andreas er mere teknologisk udviklet end Nordkorea," hvor vedkommende henviser til den fiktive amerikanske stat San Andreas, som benyttes i et af GTA-spillene.

På it-fronten er der i de senere år dukket flere afsløringer op omkring Nordkoreas indsats med blandt andet at bygge sit eget styresystem, smartphones og gadgets. 

Det kan du læse mere om: Her er Nordkoreas mystiske gadgets

Læs også: 
Nordkorea fremstiller mystisk smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere