Artikel top billede

FBI stormer huset hos NSA-ansat: Mistænkt for at hugge tophemmelige dokumenter

En NSA-ansat fra samme sted som Edward Snowden er blevet anholdt for at have hemmelig NSA-angrebskode mod lande som Kina og Rusland på sine computere derhjemme.

Onsdag 27. august blev Harold T. Martin III's hus stormet af godt tyve kampklædte FBI-agenter med lange rifler.

Han var og er stadig mistænkt for at have hugget og haft til hensigt at sprede blandt andet "top secret"-dokumenter fra den amerikanske efterretningstjeneste NSA's arkiver.

Dokumenterne havde han adgang til via sit arbejde hos NSA-konsulent-firmaet Booz Allen Hamilton, hvor også NSA-whistlebloweren Edward Snowden var ansat.

FBI-folkene fandt efter ransagning af Harold T. Martin III's hus "mange terabytes med information" gemt på computerudstyr flere steder i hjemmet og i bilen.

Blandt fundene var der blandt andet hemmelig og i visse tilfælde lettere bedaget angrebskode til at komme ind i computersystemer i lande som Rusland, Kina, Nordkorea og Iran. 

Det skriver New York Times, efter dokumenter om anholdelsen er blevet offentliggjort onsdag i denne uge.

Ikke den typiske spionsag

Da huset blev stormet benægtede Harold T. Martin III først at have de digitale filer og udprintede dokumenter derhjemme.

Senere indrømmede han så, at han godt vidste, at han ikke var autoriseret til at være i besiddelse af dokumenterne.

Ifølge amerikanske medier med forbindelse til FBI ligner sagen ikke den oplagte spionsag.

For den tidligere Navy-veteran Harold T. Martin III bliver blandt andet beskrevet som en samlertype.

En kilde fra de amerikanske myndigheder har fortalt, at dokumentdownloadingen formentlig startede allerede inden, Edward Snowden lækkede andre NSA-dokumenter i juni 2013.

Hvad med sikkerheden?

Harold T. Martin III's advokater har ifølge New York Times blandt andet udtalt, at der ikke er bevis for, at han har haft intentioner om at forråde USA.

FBI oplyser, at sagen efterforskes i flere spor, hvor et af dem går i retning af, at Harold T. Martin III ikke har downloadet dokumenter med henblik på at sprede dem for at skade sit hjemland.

Det amerikanske forbundspoliti udelukker på nuværende ingenting, heller ikke om sagen har forbindelse til et stort hackerindbrud hos NSA for nyligt.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Yderligere efterforskning vil afsløre, om Harold T. Martin III har været en trussel mod den nationale sikkerhed i USA.

Eller om han er en mand, der har taget tusindvis af filer med hjem fra arbejde, hvilket trods alt nok vil være det mest positive udfald for alle parter i sagen.

Også selvom det samtidig vil afsløre en kæmpe sikkerhedsbrist hos NSA, som ellers i de senere år har haft en beskæring i antallet af medarbejdere med adgang til hemmelige dokumenter.

Læs også:
Afsløring: Internetgigant har systematisk scannet millionvis af mails for USA's regering

Anmeldelse af Snowden-filmen: Historien halter på centrale punkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere