Artikel top billede

FBI stormer huset hos NSA-ansat: Mistænkt for at hugge tophemmelige dokumenter

En NSA-ansat fra samme sted som Edward Snowden er blevet anholdt for at have hemmelig NSA-angrebskode mod lande som Kina og Rusland på sine computere derhjemme.

Onsdag 27. august blev Harold T. Martin III's hus stormet af godt tyve kampklædte FBI-agenter med lange rifler.

Han var og er stadig mistænkt for at have hugget og haft til hensigt at sprede blandt andet "top secret"-dokumenter fra den amerikanske efterretningstjeneste NSA's arkiver.

Dokumenterne havde han adgang til via sit arbejde hos NSA-konsulent-firmaet Booz Allen Hamilton, hvor også NSA-whistlebloweren Edward Snowden var ansat.

FBI-folkene fandt efter ransagning af Harold T. Martin III's hus "mange terabytes med information" gemt på computerudstyr flere steder i hjemmet og i bilen.

Blandt fundene var der blandt andet hemmelig og i visse tilfælde lettere bedaget angrebskode til at komme ind i computersystemer i lande som Rusland, Kina, Nordkorea og Iran. 

Det skriver New York Times, efter dokumenter om anholdelsen er blevet offentliggjort onsdag i denne uge.

Ikke den typiske spionsag

Da huset blev stormet benægtede Harold T. Martin III først at have de digitale filer og udprintede dokumenter derhjemme.

Senere indrømmede han så, at han godt vidste, at han ikke var autoriseret til at være i besiddelse af dokumenterne.

Ifølge amerikanske medier med forbindelse til FBI ligner sagen ikke den oplagte spionsag.

For den tidligere Navy-veteran Harold T. Martin III bliver blandt andet beskrevet som en samlertype.

En kilde fra de amerikanske myndigheder har fortalt, at dokumentdownloadingen formentlig startede allerede inden, Edward Snowden lækkede andre NSA-dokumenter i juni 2013.

Hvad med sikkerheden?

Harold T. Martin III's advokater har ifølge New York Times blandt andet udtalt, at der ikke er bevis for, at han har haft intentioner om at forråde USA.

FBI oplyser, at sagen efterforskes i flere spor, hvor et af dem går i retning af, at Harold T. Martin III ikke har downloadet dokumenter med henblik på at sprede dem for at skade sit hjemland.

Det amerikanske forbundspoliti udelukker på nuværende ingenting, heller ikke om sagen har forbindelse til et stort hackerindbrud hos NSA for nyligt.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Yderligere efterforskning vil afsløre, om Harold T. Martin III har været en trussel mod den nationale sikkerhed i USA.

Eller om han er en mand, der har taget tusindvis af filer med hjem fra arbejde, hvilket trods alt nok vil være det mest positive udfald for alle parter i sagen.

Også selvom det samtidig vil afsløre en kæmpe sikkerhedsbrist hos NSA, som ellers i de senere år har haft en beskæring i antallet af medarbejdere med adgang til hemmelige dokumenter.

Læs også:
Afsløring: Internetgigant har systematisk scannet millionvis af mails for USA's regering

Anmeldelse af Snowden-filmen: Historien halter på centrale punkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere