Artikel top billede

FBI stormer huset hos NSA-ansat: Mistænkt for at hugge tophemmelige dokumenter

En NSA-ansat fra samme sted som Edward Snowden er blevet anholdt for at have hemmelig NSA-angrebskode mod lande som Kina og Rusland på sine computere derhjemme.

Onsdag 27. august blev Harold T. Martin III's hus stormet af godt tyve kampklædte FBI-agenter med lange rifler.

Han var og er stadig mistænkt for at have hugget og haft til hensigt at sprede blandt andet "top secret"-dokumenter fra den amerikanske efterretningstjeneste NSA's arkiver.

Dokumenterne havde han adgang til via sit arbejde hos NSA-konsulent-firmaet Booz Allen Hamilton, hvor også NSA-whistlebloweren Edward Snowden var ansat.

FBI-folkene fandt efter ransagning af Harold T. Martin III's hus "mange terabytes med information" gemt på computerudstyr flere steder i hjemmet og i bilen.

Blandt fundene var der blandt andet hemmelig og i visse tilfælde lettere bedaget angrebskode til at komme ind i computersystemer i lande som Rusland, Kina, Nordkorea og Iran. 

Det skriver New York Times, efter dokumenter om anholdelsen er blevet offentliggjort onsdag i denne uge.

Ikke den typiske spionsag

Da huset blev stormet benægtede Harold T. Martin III først at have de digitale filer og udprintede dokumenter derhjemme.

Senere indrømmede han så, at han godt vidste, at han ikke var autoriseret til at være i besiddelse af dokumenterne.

Ifølge amerikanske medier med forbindelse til FBI ligner sagen ikke den oplagte spionsag.

For den tidligere Navy-veteran Harold T. Martin III bliver blandt andet beskrevet som en samlertype.

En kilde fra de amerikanske myndigheder har fortalt, at dokumentdownloadingen formentlig startede allerede inden, Edward Snowden lækkede andre NSA-dokumenter i juni 2013.

Hvad med sikkerheden?

Harold T. Martin III's advokater har ifølge New York Times blandt andet udtalt, at der ikke er bevis for, at han har haft intentioner om at forråde USA.

FBI oplyser, at sagen efterforskes i flere spor, hvor et af dem går i retning af, at Harold T. Martin III ikke har downloadet dokumenter med henblik på at sprede dem for at skade sit hjemland.

Det amerikanske forbundspoliti udelukker på nuværende ingenting, heller ikke om sagen har forbindelse til et stort hackerindbrud hos NSA for nyligt.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Yderligere efterforskning vil afsløre, om Harold T. Martin III har været en trussel mod den nationale sikkerhed i USA.

Eller om han er en mand, der har taget tusindvis af filer med hjem fra arbejde, hvilket trods alt nok vil være det mest positive udfald for alle parter i sagen.

Også selvom det samtidig vil afsløre en kæmpe sikkerhedsbrist hos NSA, som ellers i de senere år har haft en beskæring i antallet af medarbejdere med adgang til hemmelige dokumenter.

Læs også:
Afsløring: Internetgigant har systematisk scannet millionvis af mails for USA's regering

Anmeldelse af Snowden-filmen: Historien halter på centrale punkter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere