FBI stormer huset hos NSA-ansat: Mistænkt for at hugge tophemmelige dokumenter

En NSA-ansat fra samme sted som Edward Snowden er blevet anholdt for at have hemmelig NSA-angrebskode mod lande som Kina og Rusland på sine computere derhjemme.

Onsdag 27. august blev Harold T. Martin III's hus stormet af godt tyve kampklædte FBI-agenter med lange rifler.

Han var og er stadig mistænkt for at have hugget og haft til hensigt at sprede blandt andet "top secret"-dokumenter fra den amerikanske efterretningstjeneste NSA's arkiver.

Dokumenterne havde han adgang til via sit arbejde hos NSA-konsulent-firmaet Booz Allen Hamilton, hvor også NSA-whistlebloweren Edward Snowden var ansat.

FBI-folkene fandt efter ransagning af Harold T. Martin III's hus "mange terabytes med information" gemt på computerudstyr flere steder i hjemmet og i bilen.

Blandt fundene var der blandt andet hemmelig og i visse tilfælde lettere bedaget angrebskode til at komme ind i computersystemer i lande som Rusland, Kina, Nordkorea og Iran. 

Det skriver New York Times, efter dokumenter om anholdelsen er blevet offentliggjort onsdag i denne uge.

Ikke den typiske spionsag
Da huset blev stormet benægtede Harold T. Martin III først at have de digitale filer og udprintede dokumenter derhjemme.

Senere indrømmede han så, at han godt vidste, at han ikke var autoriseret til at være i besiddelse af dokumenterne.

Ifølge amerikanske medier med forbindelse til FBI ligner sagen ikke den oplagte spionsag.

For den tidligere Navy-veteran Harold T. Martin III bliver blandt andet beskrevet som en samlertype.

En kilde fra de amerikanske myndigheder har fortalt, at dokumentdownloadingen formentlig startede allerede inden, Edward Snowden lækkede andre NSA-dokumenter i juni 2013.

Hvad med sikkerheden?
Harold T. Martin III's advokater har ifølge New York Times blandt andet udtalt, at der ikke er bevis for, at han har haft intentioner om at forråde USA.

FBI oplyser, at sagen efterforskes i flere spor, hvor et af dem går i retning af, at Harold T. Martin III ikke har downloadet dokumenter med henblik på at sprede dem for at skade sit hjemland.

Det amerikanske forbundspoliti udelukker på nuværende ingenting, heller ikke om sagen har forbindelse til et stort hackerindbrud hos NSA for nyligt.

Læs også: Amerikansk panik: NSA kan være blevet hacket af russerne

Yderligere efterforskning vil afsløre, om Harold T. Martin III har været en trussel mod den nationale sikkerhed i USA.

Eller om han er en mand, der har taget tusindvis af filer med hjem fra arbejde, hvilket trods alt nok vil være det mest positive udfald for alle parter i sagen.

Også selvom det samtidig vil afsløre en kæmpe sikkerhedsbrist hos NSA, som ellers i de senere år har haft en beskæring i antallet af medarbejdere med adgang til hemmelige dokumenter.

Læs også:
Afsløring: Internetgigant har systematisk scannet millionvis af mails for USA's regering

Anmeldelse af Snowden-filmen: Historien halter på centrale punkter


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
En onsdag i juni bliver DSB's it-systemer ramt af et 48 timer langt nedbrud: "Min første tanke er, at vi må være ramt af et DDoS-angreb"
Få historien om, hvordan DSB fandt løsningen på det to dage lange nedbrud, som selskabet blev ramt af 24. juni klokken 14.45.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.