Artikel top billede

Skærmdump fra Bloomberg.com.

Handelsrobot mistænkes for at stå bag dramatisk kursfald på det britiske pund

I nat dykkede det britiske pund lynhurtigt med flere procent, inden det næsten røg tilbage til det hidtidige niveau. Flere mistænker en eller flere computere for at stå bag det store kursfald.

En eller flere handelsrobotter er mistænkt for at begå økonomiske unoder i nat.

For ved et-tiden i nat dansk tid tog kursen på det britiske pund et markant dyk på ganske kort tid, mens det asiatiske aktiemarked var ved at åbne.

Endnu er det for tidligt at beskrive præcis, hvad der er årsagen til det markante fald på omkring seks procent.

Flere handelseksperter har dog både 'fede fingre' i form af en tastefejl, strategiske overvejelser og især en handelsrobot i søgelyset, når de skal finde en syndebuk for det hurtige kursfald, som er det laveste niveau for pundet i 31 år, skriver Bloomberg News.

"Hastigheden i kursfaldet ligner den slags, som vi ser i et flash crash, altså en eller anden fejl," forklarer chef Derek Mumford fra australske finansielle rådgivningsvirksomhed Rochford Capital Pty til Bloomberg News.

Teorien om den franske præsident

Et lignende flash crash blev set på børsen tilbage i 2010, hvor der var et it-system bag miseren.

Det kan du læse mere om her: Løbsk algoritme udløste mini-børskrak

Teorien bag en eller flere handelsrobotter står bag det lynhurtige kursfald kommer fra, at en maskine skulle have indsamlet negative historier om konsekvenserne for Storbritanniens Brexit-afstemning i sommers.

Herefter har disse negative historier udløst en tsunami af handler, der har fået det britiske pund til at falde som en klump bly sluppet fra en flymaskine.

Læs også: Vilde aktiehandels-computere skal kontrolleres: Er for farlige

Teorien er blandt andet hængt op på, at den franske præsident Francois Hollande i går havde udtalt til The Financial Times, at Storbritannien med sin Brexit-afgørelse ikke kunne deltage på det europæiske marked, som landet gør i dag som fuldt medlem af EU.

Flere kilder udtaler dog, at det endnu er for tidligt at udpege enkeltstående årsag til, at pundet gik i gulvet i nat.

Sådan kan it smadre vores økonomi fuldstændigt


Kampen om kunderne: Er vi ved at blive løbet helt over ende af algoritmerne?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere