Artikel top billede

Skærmdump fra Bloomberg.com.

Handelsrobot mistænkes for at stå bag dramatisk kursfald på det britiske pund

I nat dykkede det britiske pund lynhurtigt med flere procent, inden det næsten røg tilbage til det hidtidige niveau. Flere mistænker en eller flere computere for at stå bag det store kursfald.

En eller flere handelsrobotter er mistænkt for at begå økonomiske unoder i nat.

For ved et-tiden i nat dansk tid tog kursen på det britiske pund et markant dyk på ganske kort tid, mens det asiatiske aktiemarked var ved at åbne.

Endnu er det for tidligt at beskrive præcis, hvad der er årsagen til det markante fald på omkring seks procent.

Flere handelseksperter har dog både 'fede fingre' i form af en tastefejl, strategiske overvejelser og især en handelsrobot i søgelyset, når de skal finde en syndebuk for det hurtige kursfald, som er det laveste niveau for pundet i 31 år, skriver Bloomberg News.

"Hastigheden i kursfaldet ligner den slags, som vi ser i et flash crash, altså en eller anden fejl," forklarer chef Derek Mumford fra australske finansielle rådgivningsvirksomhed Rochford Capital Pty til Bloomberg News.

Teorien om den franske præsident

Et lignende flash crash blev set på børsen tilbage i 2010, hvor der var et it-system bag miseren.

Det kan du læse mere om her: Løbsk algoritme udløste mini-børskrak

Teorien bag en eller flere handelsrobotter står bag det lynhurtige kursfald kommer fra, at en maskine skulle have indsamlet negative historier om konsekvenserne for Storbritanniens Brexit-afstemning i sommers.

Herefter har disse negative historier udløst en tsunami af handler, der har fået det britiske pund til at falde som en klump bly sluppet fra en flymaskine.

Læs også: Vilde aktiehandels-computere skal kontrolleres: Er for farlige

Teorien er blandt andet hængt op på, at den franske præsident Francois Hollande i går havde udtalt til The Financial Times, at Storbritannien med sin Brexit-afgørelse ikke kunne deltage på det europæiske marked, som landet gør i dag som fuldt medlem af EU.

Flere kilder udtaler dog, at det endnu er for tidligt at udpege enkeltstående årsag til, at pundet gik i gulvet i nat.

Sådan kan it smadre vores økonomi fuldstændigt


Kampen om kunderne: Er vi ved at blive løbet helt over ende af algoritmerne?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere