Artikel top billede

Skærmdump fra Bloomberg.com.

Handelsrobot mistænkes for at stå bag dramatisk kursfald på det britiske pund

I nat dykkede det britiske pund lynhurtigt med flere procent, inden det næsten røg tilbage til det hidtidige niveau. Flere mistænker en eller flere computere for at stå bag det store kursfald.

En eller flere handelsrobotter er mistænkt for at begå økonomiske unoder i nat.

For ved et-tiden i nat dansk tid tog kursen på det britiske pund et markant dyk på ganske kort tid, mens det asiatiske aktiemarked var ved at åbne.

Endnu er det for tidligt at beskrive præcis, hvad der er årsagen til det markante fald på omkring seks procent.

Flere handelseksperter har dog både 'fede fingre' i form af en tastefejl, strategiske overvejelser og især en handelsrobot i søgelyset, når de skal finde en syndebuk for det hurtige kursfald, som er det laveste niveau for pundet i 31 år, skriver Bloomberg News.

"Hastigheden i kursfaldet ligner den slags, som vi ser i et flash crash, altså en eller anden fejl," forklarer chef Derek Mumford fra australske finansielle rådgivningsvirksomhed Rochford Capital Pty til Bloomberg News.

Teorien om den franske præsident

Et lignende flash crash blev set på børsen tilbage i 2010, hvor der var et it-system bag miseren.

Det kan du læse mere om her: Løbsk algoritme udløste mini-børskrak

Teorien bag en eller flere handelsrobotter står bag det lynhurtige kursfald kommer fra, at en maskine skulle have indsamlet negative historier om konsekvenserne for Storbritanniens Brexit-afstemning i sommers.

Herefter har disse negative historier udløst en tsunami af handler, der har fået det britiske pund til at falde som en klump bly sluppet fra en flymaskine.

Læs også: Vilde aktiehandels-computere skal kontrolleres: Er for farlige

Teorien er blandt andet hængt op på, at den franske præsident Francois Hollande i går havde udtalt til The Financial Times, at Storbritannien med sin Brexit-afgørelse ikke kunne deltage på det europæiske marked, som landet gør i dag som fuldt medlem af EU.

Flere kilder udtaler dog, at det endnu er for tidligt at udpege enkeltstående årsag til, at pundet gik i gulvet i nat.

Sådan kan it smadre vores økonomi fuldstændigt


Kampen om kunderne: Er vi ved at blive løbet helt over ende af algoritmerne?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere