Artikel top billede

Vilde aktiehandels-computere skal kontrolleres: Er for farlige

Det skal være slut med de ukontrollable og vilde aktiehandels-computere, der med lynets hast automatisk handler enorme mængder værdipapirer.

EU sætter sejl for at få bugt med den voldsomt udbredte brug af de lynhurtige computere og algoritmer, der i dag i stor stil anvendes til at handle aktier.

Med de relativt komplekse handels-algoritmer køber og sælger computerne automatisk og lynhurtigt store mængder aktier, der hver især blot kaster en ganske lille fortjeneste af sig.

De automatiske handels-computere er efterhånden blevet så udbredte, at de i dag sørger for en stor del af verdens aktiehandel - ofte i et tempo, hvor ingen menneskelig aktiehandler kan følge med.

Men det skal være slut nu med den vilde og ukontrollerede automatiske aktie-handel.

Derfor har EU-landene ifølge Bloomberg netop indgået en foreløbig og indledende aftale om kommende regulering og kontrol over de automatiske handler.

Bliver aftalen endelig godkendt, vil det betyde, at alle handels-algoritmer skal tjekkes og gennemgåes, inden de tages i brug.

Dermed vil EU undgå risikoen for, at algoritmerne får for meget indflydelse, som det eksempelvis skete under det såkaldte 'flash crash' i 2010, da Dow Jones-indekset pludselig faldt med 700 point, fordi en computer-algoritme pludselig solgte enorme mængder værdipapirer på ganske få minutter.

Du kan læse mere om dette crash her.

Aftalen sigter dermed mod at minimere risikoen for systemfejl.

EU sigter ligeledes efter at kræve, at en algoritme stoppes omgående, hvis pris-volatiliteten kommer ud af kontrol.

Også den danske Nasdaq OMX-børs i København anvender i stor stil aktie-robotterne. Det kan du læse mere om her.

Læs også:

Kurt har kodet et system, der sætter verdens investorer til vægs

Bekymring: Robotter står for danske børshandler

Løbsk algoritme udløste mini-børskrak
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Det bedste fra to verdener: Sådan går du i Azure med VMware
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.