Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Samsungs Note 7 er nu droppet helt: Her er fem gode alternativer

Samsung har fuldstændig stoppet salget og produktionen af Note 7-telefonen. Havde du glædet dig til den 5,7 tommer store Android-telefon, har vi samlet en liste over alternativer her.

Samsung Note 7 er død. Længe leve Note 7.  

Vi prøvede den, syntes godt om den, det gjorde alle andre også, men så brød den i brand

Samsung tilbagekaldte 2,5 millioner telefoner og udsendte nye, "brandsikre" telefoner... som efterfølgende også brød i brand. 

Det skete et par gange mere og her godt to måneder efter lanceringen af Note 7, stopper Samsung fuldstændig produktionen af Note 7-telefonen.

Den nåede aldrig at blive sat til salg i Danmark. 

Havde du glædet dig til en Note 7-telefon, må du nu ud og finde et alternativ. Vi har samlet en liste over andre store smartphones - hovedsageligt Android-telefoner - som kan inspirere dig. 

Havde du glædet dig til en Note 7? Hvilken telefon overvejer du nu at købe i stedet?

iPhone 7 Plus

Ja, det er ikke en Android-telefon, men vi tager den med på listen alligevel. iPhone 7 Plus har en 5,5 tommer skærm, og er altså en smule mindre end Note 7. 

Omvendt er iPhone 7 Plus på papiret en langt mere kraftfuld telefon, omend vi vil vædde på, at du ikke ville kunne mærke den store forskel på de to telefoners ydeevne. 

Der debateres stadig på nettet, hvilken af de to telefoner, der havde det bedste kamera, men du går ikke galt i byen, med iPhone 7 Plus. Du får to kameraer, hvoraf det ene er en telelinse, så du kan fange motiver fra en længere afstand. 

Prisen for en iPhone 7 Plus starter på 7.000 kroner.

LG V20

LG V20 ser indtil videre ud til at være en af årets absolutte supertelefoner, om end den endnu ikke er kommet til salg i Danmark. 

Det er efterfølgeren til sidste års V10 fra LG, der blandt andet byder på en skærm i samme størrelse og opløsning som Note 7, men uden en stylus.

Til gengæld får du et ret så vildt dobbeltkamera, der kan tage billeder med en vidvinkelslinse. Det betyder, at du lettere kan tage billeder af grupper af mennesker eller flotte naturlandskaber. 

LG V20 er samtidig en af de eneste telefoner med Android 7.0 Nougat på markedet ud over Googles egne Pixel-telefoner. 

Telefonen kan endnu ikke kommet i salg i Danmark, men da LG V10 kom til Danmark sidste år, startede prisen på 5.490 kroner.

Vi har taget den med på listen her, da LG sidste år valgte at lancere LG V10 i Danmark på trods af at have kommunikeret det modsatte i flere måneder.

Nexus 6P

Sidste års Nexus-telefon fra Huawei og Google blev rost til skyerne - også af os. Telefonen har en 6 tommer skærm og er altså større end på en Note 7. 

Skærmen er flot, telefonen lynhurtig og da softwaren kommer direkte fra Google, får du både opdateringer som en af de første.

Det er, hvad man kalder en "ren" Android, der ofte fungerer hurtigere end Android-versioner fra Samsung, LG eller Huawei og kommer uden forudinstalleret ekstra-programmer, som du måske/måske ikke har brug for.  

Prisen ligger på helt ned til 3.000 kroner, men det er også en telefon fra 2015. 

Det skal dog siges, at Huawei har inviteret til et event i midten af november, hvor det kinesiske selskab forventes at lancere en ny model i sin Mate-serie, der også tidligere har haft en stor skærm samt stærk hardware. 

Den telefon skal du dog forvente kommer med Huaweis egen Android-version, EMUI, ligesom på alle andre Huawei-telefoner.

Pixel XL

Google aflivede Nexus-linjen af smartphones i år og har i stedet lanceret to Google-telefoner: Pixel og Pixel XL. 

Den sidste er en 5,5 tommer stor smartphone (0,2 tommer mindre end Note 7), der kører den absolut nyeste Android-software, Android 7,1 og har den nyeste Snapdragon 821-processor.

Indbygget er også Googles egen Google Assistant, der er en direkte pendant til Apples Siri eller Amazons Alexa. Google Assistant er en form for chatbot, som hjælper dig via stemmestyrede beskeder. 

Pixel XL kan endnu ikke købes i Danmark, men kan forudbestilles fra England til omkring 6.800 kroner. Køber du den fra England, får du samme europæiske garanti som i Danmark, og du er sikker på, at den fungerer på danske netværk.

Samsung S7 Edge

Skal det være en Samsung-telefon, kan du overveje Samsungs S7 Edge-telefon. Den er mindre end Note 7 - 0,2 tommer - men er derudover meget lig sin større, forviste Note-fætter. 

Det er samme type kamera og processor, der sidder i begge telefoner, og begge telefoners udseende med de lettere buede skærme minder også om hinanden. 

Skærmen på S7 Edge er mindre farverig, og der medfølger ikke en stylus, men ikke desto mindre er S7 Edge stadig en god smartphone, hvor særligt kameraet er i topklassen. 

Prisen ligger på 6.700 kroner.

HP Elite x3

HP Elite x3 er HP's nye Windows 10 Mobile-telefon. Det er en af de eneste nye Windows 10-telefoner på markedet, og vi foreslår også kun telefonen, hvis du allerede kender til Windows 10 Mobile-systemet og dets fordele og ulemper.

Elite x3 er en flot og gennemført Windows 10-telefon med masser af kræfter og et flot design, men ligesom alle andre Windows 10-telefoner, er der en lang række apps, som du ikke kan installere. 

Det smarte er dog, at du kan omdanne telefonen til en "næsten"-computer, der kører dine Windows 10-apps på en computerskærm med mus og tastatur via den software, der kaldet "Continuum for Phones". 

Prisen ligger på 6.300 kroner. 

Læs også: Ny Samsung Note 7 brød i brand ombord på et fly - sådan opstod pr-katastrofen der aldrig vil stoppe