Prøvekørt Samsung Note 7: Tynd, lækker og med en rigtig fin stylus

Samsungs Note-serie er udstyret med en pen, der tidligere har virket unødvendig. Men den netop lancerede Note 7 har fået et par smarte funktioner, hvor pennen virker rigtigt fint. Vi har prøvekørt Note 7.

London: Samsung har lanceret en ny version af sin Note-serie med navnet Note 7. Det er en stor telefon, hvor der medfølger en lille stylus, der vækker minder om de gamle Palm Pilots. 

Note-serien er en af de eneste serier på markedet, hvor telefoner har tilknyttet en stylus, og Computerworld - og andre medier -  har ved tidligere modeller af Note-telefoner været skeptisk over for telefonens stylus: Minder den nok om en rigtig kuglepen? Vil den overhovedet blive brugt?

Førstnævnte har Samsung rettet op på med den nyeste model.

Computerworld har prøvet Note 7 ved et lanceringsevent i London tirsdag aften, og Samsung har fyldt telefonen med smarte stylus-funktioner.

Ligner S7
Note 7 er en 5,7" stor smartphone med en SuperAMOLED-skærm i en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels med buede kanter i stil med Samsungs Galaxy S7 Edge.

Skærmen kan desuden vise HDR-videoer, og det er der ikke mange, der kan endnu.

Note 7's glaskanter buer dog ikke helt så meget, som det er tilfældet på S7 Edge.

Havde det været tilfældet, ville det ødelægge skriveoplevelsen.

Både forside og bagside er belagt med Cornings Gorillaglas 5, og du finder også en buet glasflade på bagsiden. Det giver samlet et rigtig godt design, og telefonen ligger godt i hånden og ser flot ud.

Der er også indbygget en irisskanner, der kan låse op for telefonen ved at skanne dine øjne, ligesom der også sidder en fingerskanner til samme opgave. 

Derudover er telefonen næsten identisk med forårets S7 Edge.

Processoren er den samme, der er samme mængde ram, kameraet har den samme gode kamerasensor som i S7, og batteriet er en lille smule mindre (50 mAh) end i Edge - formentligt fordi pennen kræver plads. En pen der føles som en kuglepen
Det er den tynde pen, der trækkes ud af bunden på telefonen, der gør Note 7 unik. 

Vi har både testet iPad Pro sammen med Apple Pen og Surface Pro 4 med tilhørende Stylus.

Note 7 og dens pen er mindst lige så god at skrive og tegne med som iPad Pro og Surface Pro 4 - om end du har et mindre areal at skrive på, da telefonen er mindre. 

Pennen har desuden en række tilsyneladende smarte funktioner: Du kan blandt andet markere tekst i din webbrowser og få oversat enkelte ord, og du har fået en enkelt tegne-, note- og skriveapp, hvor du kan samle dine håndskrevne noter. En app der fungerede ganske godt. 

Samsung har forsøgt at udnytte fordelene ved pennen sammen med SuperAMOLED-skærmen. Trækker du pennen ud af din telefon uden at tænde telefonen, åbner telefonen lynhurtigt en sort/hvid notesblok til dig, som du kan skrive noter på. Det virker intuitivt og smart - som om du rent faktisk at tager en blok og en blyant frem.

For stor til de fleste?
Det første indtryk af telefonen er udmiddelbart godt, men Note 7 har altid været en telefon for en særligt gruppe udvalgte: Dem, der ville have en stor telefon med stylus.

Størrelsen på smartphones er generelt kravlet op ad de seneste år, og Note 7 virker ikke så stor i forhold til for eksempel en telefon som iPhone 6S Plus, der har en skærm på 5,5" eller Samsungs anden telefon, S7 Edge - også på 5,5".

Det unikke ved en Note 7 er skærmen, den indbyggede irisskanner og selvfølgelig pennen.

Vi vil inden for de kommende uger få Note 7 til test, hvor vi vil tage et mere grundigt kig på den nye 5,7" store smartphone. 

Telefonen bliver sat til salg i de danske butikker fra 2. september for 6.700 kroner og kommer i tre forskellige farver.

Læs også: Test af Samsung Galaxy S7 og S7 Edge: Blandt de bedste telefoner på markedet lige numest debatterede artikler

Premium
Telebranchen efter pludselig udskydelse af vigtige frekvensauktioner: Kommer til at ramme 5G-udbygningen i Danmark
Energistyrelsen har meldt ud, at de kommende frekvensauktioner udskydes til efteråret. Det ærgrer Jakob Willer, direktør for Teleindustrien, da det vil få Danmark til at falde bagud i forhold til udbyggelsen af 5G-netværk.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.