Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

"Om 10 år vil den amerikanske hær have flere kamprobotter end menneskelige soldater"

Antallet af robotkrigere i den amerikanske forsvar vil inden for 10 år overstige antallet af menneske-soldater. Den udvikling har et medlem af Etisk Råd tidligere advaret om, som du kan læse her.

Det er langtfra nogen hemmelighed, at det amerikanske forsvar opruster kraftigt i antallet af sine robotsoldater.

Udviklingen med de kunstige krigere har længe været undervejs, som du kan læse mere om her:

Nu tager den tidligere britiske spion John Basset med to årtiers erfaring fra efterretningstjenesten GCHQ så bladet fra munden og fortæller til avisen Express, hvor stor den amerikanske robothær egentlig bliver.

"Omkring år 2025 vil den amerikanske hær have flere kamprobotter end menneskelige soldater," siger han til avisen.

Fjenden - hvem det så end er til den tid - skal dog ikke forvente et landskab fyldt med Terminator-lignede robotter. Landskabet bliver mere broget end det, vurderer John Basset.

"Mange af kamprobotterne er lastbiler, der kan køre af sig selv, og som hele tiden bliver bedre til ikke at ryge udover klipper. Men nogle af robotterne er mere spændende end blot trucks. Så i Vesten vil vi se, at kamprobotterne overstiger antallet af menneskesoldater," siger han til Express.

Smelter sammen med kunstig intelligens

I dag benytter det amerikanske forsvar blandt andet robotter i form af droner og senest selvsejlende skibe, efter US Navy i april lancerede sit første robot-krigsskib med fjendtlige ubåde på radareren.

Dermed kan der spares piloter og skibsbesætningsmedlemmer væk, når USA som verdens største militærmagt fremover skal i krig.

Både droner og selvsejlende krigsskibe styres dog stadig af mennesker, men målet er, at disse maskiner en dag kan navigere af sig selv.

"Kunstig intelligens og almindelige robotter vil begynde at smelte sammen," lyder vurderingen fra John Basset.

Således vil tabstal af menneskelige soldater også falde drastisk i de kommende år.

I hvert fald hvis man er på robotternes side, og de ikke kortslutter og vender deres våben mod os.

Netop sidstnævnte scenario har professor Thomas Ploug ved Center for anvendt etik og videnskabsfilosofi ved Aalborg Universitet i København og medlem af Etisk Råd tidligere advaret imod.

Den advarsel kan du læse mere om her: "Problemet er ikke, at vores maskiner bliver intelligente, men at de bliver autonome"

Læs også:
I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere