Artikel top billede

"Om 10 år vil den amerikanske hær have flere kamprobotter end menneskelige soldater"

Antallet af robotkrigere i den amerikanske forsvar vil inden for 10 år overstige antallet af menneske-soldater. Den udvikling har et medlem af Etisk Råd tidligere advaret om, som du kan læse her.

Det er langtfra nogen hemmelighed, at det amerikanske forsvar opruster kraftigt i antallet af sine robotsoldater.

Udviklingen med de kunstige krigere har længe været undervejs, som du kan læse mere om her:

Nu tager den tidligere britiske spion John Basset med to årtiers erfaring fra efterretningstjenesten GCHQ så bladet fra munden og fortæller til avisen Express, hvor stor den amerikanske robothær egentlig bliver.

"Omkring år 2025 vil den amerikanske hær have flere kamprobotter end menneskelige soldater," siger han til avisen.

Fjenden - hvem det så end er til den tid - skal dog ikke forvente et landskab fyldt med Terminator-lignede robotter. Landskabet bliver mere broget end det, vurderer John Basset.

"Mange af kamprobotterne er lastbiler, der kan køre af sig selv, og som hele tiden bliver bedre til ikke at ryge udover klipper. Men nogle af robotterne er mere spændende end blot trucks. Så i Vesten vil vi se, at kamprobotterne overstiger antallet af menneskesoldater," siger han til Express.

Smelter sammen med kunstig intelligens

I dag benytter det amerikanske forsvar blandt andet robotter i form af droner og senest selvsejlende skibe, efter US Navy i april lancerede sit første robot-krigsskib med fjendtlige ubåde på radareren.

Dermed kan der spares piloter og skibsbesætningsmedlemmer væk, når USA som verdens største militærmagt fremover skal i krig.

Både droner og selvsejlende krigsskibe styres dog stadig af mennesker, men målet er, at disse maskiner en dag kan navigere af sig selv.

"Kunstig intelligens og almindelige robotter vil begynde at smelte sammen," lyder vurderingen fra John Basset.

Således vil tabstal af menneskelige soldater også falde drastisk i de kommende år.

I hvert fald hvis man er på robotternes side, og de ikke kortslutter og vender deres våben mod os.

Netop sidstnævnte scenario har professor Thomas Ploug ved Center for anvendt etik og videnskabsfilosofi ved Aalborg Universitet i København og medlem af Etisk Råd tidligere advaret imod.

Den advarsel kan du læse mere om her: "Problemet er ikke, at vores maskiner bliver intelligente, men at de bliver autonome"

Læs også:
I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere