"Om 10 år vil den amerikanske hær have flere kamprobotter end menneskelige soldater"

Antallet af robotkrigere i den amerikanske forsvar vil inden for 10 år overstige antallet af menneske-soldater. Den udvikling har et medlem af Etisk Råd tidligere advaret om, som du kan læse her.

Det er langtfra nogen hemmelighed, at det amerikanske forsvar opruster kraftigt i antallet af sine robotsoldater.

Udviklingen med de kunstige krigere har længe været undervejs, som du kan læse mere om her:

Nu tager den tidligere britiske spion John Basset med to årtiers erfaring fra efterretningstjenesten GCHQ så bladet fra munden og fortæller til avisen Express, hvor stor den amerikanske robothær egentlig bliver.

"Omkring år 2025 vil den amerikanske hær have flere kamprobotter end menneskelige soldater," siger han til avisen.

Fjenden - hvem det så end er til den tid - skal dog ikke forvente et landskab fyldt med Terminator-lignede robotter. Landskabet bliver mere broget end det, vurderer John Basset.

"Mange af kamprobotterne er lastbiler, der kan køre af sig selv, og som hele tiden bliver bedre til ikke at ryge udover klipper. Men nogle af robotterne er mere spændende end blot trucks. Så i Vesten vil vi se, at kamprobotterne overstiger antallet af menneskesoldater," siger han til Express.

Smelter sammen med kunstig intelligens
I dag benytter det amerikanske forsvar blandt andet robotter i form af droner og senest selvsejlende skibe, efter US Navy i april lancerede sit første robot-krigsskib med fjendtlige ubåde på radareren.

Dermed kan der spares piloter og skibsbesætningsmedlemmer væk, når USA som verdens største militærmagt fremover skal i krig.

Både droner og selvsejlende krigsskibe styres dog stadig af mennesker, men målet er, at disse maskiner en dag kan navigere af sig selv.

"Kunstig intelligens og almindelige robotter vil begynde at smelte sammen," lyder vurderingen fra John Basset.

Således vil tabstal af menneskelige soldater også falde drastisk i de kommende år.

I hvert fald hvis man er på robotternes side, og de ikke kortslutter og vender deres våben mod os.

Netop sidstnævnte scenario har professor Thomas Ploug ved Center for anvendt etik og videnskabsfilosofi ved Aalborg Universitet i København og medlem af Etisk Råd tidligere advaret imod.

Den advarsel kan du læse mere om her: "Problemet er ikke, at vores maskiner bliver intelligente, men at de bliver autonome"


Læs også:
I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
PA Consulting solgt for milliard-beløb: 190 ansatte i København følger med i købet
Det amerikanske teknologi-selskab Jacobs overtager konsulenthuset PA Consulting. Med i købet følger 190 medarbejdere i København. Handelen rummer ‘mange spændende muligheder,” lyder det fra direktør Søren Krogh Knudsen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.