Artikel top billede

"Om 10 år vil den amerikanske hær have flere kamprobotter end menneskelige soldater"

Antallet af robotkrigere i den amerikanske forsvar vil inden for 10 år overstige antallet af menneske-soldater. Den udvikling har et medlem af Etisk Råd tidligere advaret om, som du kan læse her.

Det er langtfra nogen hemmelighed, at det amerikanske forsvar opruster kraftigt i antallet af sine robotsoldater.

Udviklingen med de kunstige krigere har længe været undervejs, som du kan læse mere om her:

Nu tager den tidligere britiske spion John Basset med to årtiers erfaring fra efterretningstjenesten GCHQ så bladet fra munden og fortæller til avisen Express, hvor stor den amerikanske robothær egentlig bliver.

"Omkring år 2025 vil den amerikanske hær have flere kamprobotter end menneskelige soldater," siger han til avisen.

Fjenden - hvem det så end er til den tid - skal dog ikke forvente et landskab fyldt med Terminator-lignede robotter. Landskabet bliver mere broget end det, vurderer John Basset.

"Mange af kamprobotterne er lastbiler, der kan køre af sig selv, og som hele tiden bliver bedre til ikke at ryge udover klipper. Men nogle af robotterne er mere spændende end blot trucks. Så i Vesten vil vi se, at kamprobotterne overstiger antallet af menneskesoldater," siger han til Express.

Smelter sammen med kunstig intelligens

I dag benytter det amerikanske forsvar blandt andet robotter i form af droner og senest selvsejlende skibe, efter US Navy i april lancerede sit første robot-krigsskib med fjendtlige ubåde på radareren.

Dermed kan der spares piloter og skibsbesætningsmedlemmer væk, når USA som verdens største militærmagt fremover skal i krig.

Både droner og selvsejlende krigsskibe styres dog stadig af mennesker, men målet er, at disse maskiner en dag kan navigere af sig selv.

"Kunstig intelligens og almindelige robotter vil begynde at smelte sammen," lyder vurderingen fra John Basset.

Således vil tabstal af menneskelige soldater også falde drastisk i de kommende år.

I hvert fald hvis man er på robotternes side, og de ikke kortslutter og vender deres våben mod os.

Netop sidstnævnte scenario har professor Thomas Ploug ved Center for anvendt etik og videnskabsfilosofi ved Aalborg Universitet i København og medlem af Etisk Råd tidligere advaret imod.

Den advarsel kan du læse mere om her: "Problemet er ikke, at vores maskiner bliver intelligente, men at de bliver autonome"

Læs også:
I dag er kunstig intelligens og bots legetøj - men om få år er det blodigt alvor

"Jo mere kunstig intelligens er i stand til, jo mere skal vi være på vagt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere