Ingen vil have smartwatches: Salget for wearables styrtdykker og producenterne flygter

Hvis du ikke kan forstå, hvad du skal bruge et smartwatch til, er du ikke den eneste. Salget af smartwatches er styrtdykket siden sidste år.

Analytikere holder fast i, at wearables bliver det næste store forbrugerprodukt, som alle skal have bundet om håndleddet. 

Forbrugerne er bare ikke enige. 

I løbet af det seneste kvartal er salget af smartwatches faldet med voldsomme 51,6 procent i forhold til samme kvartal sidste år. Selvom der er et par naturlige årsager, er det et yderst voldsomt og påfaldende dyk.

Den største grund til faldet i salg er Apple, der først meget sent i det seneste kvartal lancerede et nyt Apple Watch, som potentielle Apple Watch-købere formodentligt gik og ventede på.

Derfor vil det kommende kvartal nok også se pænere ud, men det er tvivlsomt, om et enkelt ur kan opveje et samlet fald i salget på cirka 50 procent. 


Google udskudte selv lanceringen af sit Android Wear 2.0-styresystem til starten af næste år, men det er pudsigt, hvordan næsten ingen af de store Android-producenter længere forsøger sig med nye ure. 

Hverken LG, Motorola, Huawei eller Sony har lanceret nye Android Wear-ure i år, og Samsung har helt droppet Android Wear og forsøger i stedet - med relativ succes - ure med sit eget Tizen-system. Der udkommer et nyt om et par uger ved navn Gear 3.  

De fem største producenter af smartwatches ifølge IDC er:  Fitbit er ikke med på listen, da du ikke kan installere apps på Fitbits trackere, og derfor, i IDC's øjne, ikke er et smartwatch. 

Bare ikke godt nok
Tilbage i februar 2015 skrev Computerworld, at Android Wear-ure kun havde solgt 800.000 enheder fordelt på alle producenter i løbet af 2014. Vi lagde allerede dengang op til en debat om, hvorvidt smartwatches var en døgnflue. 

Det kan du læse mere om her: Android Wear flopper totalt: Kan vi allerede nu erklære smartwatch-kategorien for død?

Brugerne var uenige, men alle pegede på en række funktioner og forbedringer, urene skulle have, før de kan slå igennem. Blandt andet er det stadig et problem, at urene ofte ikke kan være tændt i mere end en dag af gangen. 

Du kan læse om dette her: Derfor er brugerne dybt utilfredse med deres smartwatches.

IDC spåede dengang, at over 22 millioner Apple Watches ville blive solgt i løbet af det 2015, men det reelle tal kom aldrig over 12 millioner, ligesom det generelle smartwatch-marked aldrig så en stigning på 500 procent i 2015, som ellers blev spået. 

Det ser dog ud til, at urene har fundet sit eksistensgrundlag i fitness-bølgen. Firmaet med den største vækst er Garmin, og Apple har skiftet marketingsstrategi og sælger sit nye Apple Watch som et fitness-produkt. Også Fitbit sælger godt af sine små fitness-trackere. 

Hvis du har et smartwatch, vil vi rigtig gerne høre din begrundelse i kommentarfeltet til at gå med den lille computer på håndleddet.

Læs også:  Must have: Kom i sommerform med seks [b]fitness-trackere[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere






Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.