Artikel top billede

Uber sender selvkørende lastbil på gaden: Leverer 2.000 kasser bajere

Selvkørende lastbiler er fremtiden, lyder det fra et kæmpe bryggeri. Se videoen med den selvkørende lastbil her.

Det er mindre end tre måneder siden, at Uber betalte 4,7 milliarder kroner for den californiske opstartsvirksomhed Otto, der udvikler teknologi til selvkørende biler.

Men allerede i denne uge har virksomheden gjort sig bemærket, da en selvkørende Volvo-lastbil udstyret med virksomhedens teknologi tilbagelagde 190 kilometer med 2.000 kasser Budweiser-øl i lasten

Det skriver det amerikanske magasin Wired.

Af sikkerhedshensyn var der en chauffør i førersædet under hele turen, men det var ikke på noget tidspunkt nødvendigt for chaufføren at gribe ind i kørslen.

Ifølge Wired kan det Uber-ejede selskab dermed bryste sig af at stå bag verdens første officielle fragtlevering foretaget af en selvkørende lastbil.

Læs også: Vi stod klar ved ankomsten: Førerløse lastbiler indvaderer de danske motorveje

Uber vil ind på fragtmarkedet

Den amerikanske avis New York Times skriver, at turen eksemplificerer, at Uber ikke alene har ambitioner om at dominere markedet for persontransport, men også ønsker at blive en spiller i fragtbranchen.

Stifteren af det Uber-ejede Otto, Lior Ron, siger til Wired, at han forestiller sig at lastbiler i fremtiden udvikler sig til at blive selvkørende tog, der cruiser på motorvejene på et sæt skinner af software.

Leverancen blev foretaget i samarbejde med bryggeriet Anheuser-Busch, der ejer Budweiser, og som hvert år sender millioner lastbil-læs øl ud på de amerikanske veje.

"Vi ser selvkørende lastbiler som fremtiden, og det er naturligvis noget, som vi ønsker at være en del af," siger James Sembrot, der er direktør for logistik-strategi hos Anheuser-Buscher, til New York Times.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Uber i øjeblikket satser stort på selvkørende teknologi.

Tidligere på året sendte Uber selvkørende biler på gaden i den amerikanske by Pittsburgh, hvor Uber-kunder blev samlet op af en selvkørende Volvo XC90. 

Også her er der dog af sikkerhedshensyn en chauffør til stede i kabinen, der er klar til at gribe ind i tilfælde af en nødssituation. 

Læs også: 
Dansk logistikfirma henter ny CIO hos KMD - nu skal der automatiseres: "Færre varme hænder skal være i berøring med processerne"

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden om få dage
IT-JOB

Netcompany A/S

IT Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Client Relationship Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data engineer til stærkt datateam
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere