Artikel top billede

Uber sender selvkørende lastbil på gaden: Leverer 2.000 kasser bajere

Selvkørende lastbiler er fremtiden, lyder det fra et kæmpe bryggeri. Se videoen med den selvkørende lastbil her.

Det er mindre end tre måneder siden, at Uber betalte 4,7 milliarder kroner for den californiske opstartsvirksomhed Otto, der udvikler teknologi til selvkørende biler.

Men allerede i denne uge har virksomheden gjort sig bemærket, da en selvkørende Volvo-lastbil udstyret med virksomhedens teknologi tilbagelagde 190 kilometer med 2.000 kasser Budweiser-øl i lasten

Det skriver det amerikanske magasin Wired.

Af sikkerhedshensyn var der en chauffør i førersædet under hele turen, men det var ikke på noget tidspunkt nødvendigt for chaufføren at gribe ind i kørslen.

Ifølge Wired kan det Uber-ejede selskab dermed bryste sig af at stå bag verdens første officielle fragtlevering foretaget af en selvkørende lastbil.

Læs også: Vi stod klar ved ankomsten: Førerløse lastbiler indvaderer de danske motorveje

Uber vil ind på fragtmarkedet

Den amerikanske avis New York Times skriver, at turen eksemplificerer, at Uber ikke alene har ambitioner om at dominere markedet for persontransport, men også ønsker at blive en spiller i fragtbranchen.

Stifteren af det Uber-ejede Otto, Lior Ron, siger til Wired, at han forestiller sig at lastbiler i fremtiden udvikler sig til at blive selvkørende tog, der cruiser på motorvejene på et sæt skinner af software.

Leverancen blev foretaget i samarbejde med bryggeriet Anheuser-Busch, der ejer Budweiser, og som hvert år sender millioner lastbil-læs øl ud på de amerikanske veje.

"Vi ser selvkørende lastbiler som fremtiden, og det er naturligvis noget, som vi ønsker at være en del af," siger James Sembrot, der er direktør for logistik-strategi hos Anheuser-Buscher, til New York Times.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Uber i øjeblikket satser stort på selvkørende teknologi.

Tidligere på året sendte Uber selvkørende biler på gaden i den amerikanske by Pittsburgh, hvor Uber-kunder blev samlet op af en selvkørende Volvo XC90. 

Også her er der dog af sikkerhedshensyn en chauffør til stede i kabinen, der er klar til at gribe ind i tilfælde af en nødssituation. 

Læs også: 
Dansk logistikfirma henter ny CIO hos KMD - nu skal der automatiseres: "Færre varme hænder skal være i berøring med processerne"

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden om få dage
IT-JOB

Brødrene A & O Johansen A/S

Systemadministrator søges til AO

Lif Lægemiddelindustriforeningen

IT Operations Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere