Hundredetusindvis af Nordea-kunder ramt af stort marathon-nedbrud

Nordeas mobilbank har siden mandag morgen været ubrugelig, da en ukendt fejl har lukket for mobiladgangen til kundernes konti. Læs her, hvad Nordea råder kunderne til at gøre i stedet.

I dag - mandag 31. oktober - skulle være lønningsdag for en hel masse danskere.

Men ikke alle kan komme i banken for at se, om deres gage skulle være sat ind.

I hvert fald ikke Nordeas mobilkunder i Danmark, efter den nordiske storbanks danske mobilbank er gået i sort.

Hundredtusindvis af danskere benytter Nordeas netbank, som alene i tredje kvartal af 2016 har haft 25 millioner logons, hvilket svarer til godt en kvart million logons om dagen. 

Nede fra morgenstunden
"De første kunder kontaktede os omkring klokken 09:00 i morges med besked om, at der skulle være problemer med mobilbanken," forklarer Nordeas senior pressekonsulent, Stine Wind, til Computerworld.

Kort efter den indledende kundekontakt fra morgenstunden, informerer Nordea sine kunder om mobiludfordringerne på pengeinstituttets Facebook-side. 

Stine Wind fortæller, at kunderne henvises til bankens døgnbemandede telefonservice eller netbanken.

"Folk kan godt opleve, at der er lidt forsinkelser på netbanken, men den burde køre, som den plejer," lyder det fra Stine Wind.

Ukendt årsag bag nedbrud
I skrivende stund er det endnu ukendt, hvad der har forårsaget Nordeas store mobilbank-nedbrud, som nu har rundet den sjette time. 

Tidligere har Nordeas bankservices været i sort over længere perioder, hvilket eksempelvis skete sidste år ved denne tid, da hackerangreb mod banken var skyld i et langt nedbrud.

Det kan du læse mere om her: Derfor gik Nordea i sort i weekenden - var under heftigt hackerangreb i flere lande

Om det er noget lignende, der er årsag til mandagens nedbrud i mobilbanken, ønsker Nordea ikke at kommentere på.

Du kan løbende få flere informationer på Nordeas hjemmeside eller på bankens Facebook-profil, som du finder her.

Opdatering: Mandag klokken 14:39 oplyser Nordea, at mobilbanken virker igen. 

Læs også:
Nordea lukker 10 år gammelt sikkerhedshul i netbanken: Derfor har det taget så lang tid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.