Artikel top billede

Samsungs og Apples tablets får drøje tæsk på markedet - mens konkurrenter stormer frem

Det er slut med de vilde vækstrater på markedet for tablet-pc'er, hvor især Apple og Samsung lider i øjeblikket. Flere konkurrenter har dog for alvor fået gang i salget.

Der er generelt ikke meget at juble over for tablet-producenterne i øjeblikket.

Efter flere år med vilde vækstrater har forbrugerne nemlig fået stillet den værste tablet-tørst.

Det går ud over salget, og alene i årets tredje kvartal blev der sendt 14,7 procent færre tablet afsted fra producenternes fabrikker til butikker rundt omkring i hele verden.

Det skriver analysefirmaet IDC i en ny analyse.

Nedgangen rammer ikke mindst hårdt hos Samsung og Apple, hvis tablet-forsendelser er faldet med henholdsvis 19,3 procent og 6,2 procent i forhold til tredje kvartal sidste år.

Lenovo er også gået tilbage med 10,8 procent, mens gruppen af "andre producenterne" sendte 29,2 procent færre tablets afsted i tredje kvartal i år.

Til gengæld var der masser at juble over hos Amazon, der har øget tablet-forsendelserne med hele 319,9 procent over det seneste år.

Også kinesiske Huawei vokser - her var der tale om en vækst på 28,4 procent ifølge rapporten fra IDC.

Apple er stadig størst

Analysefirmaet skriver, at det især er de billigste tablets, der sælger godt i øjeblikket, og om Amazons markante vækst skriver IDC, at priserne er blevet sænket på selskabets i forvejen billige Fire-tablets, og at det giver pote.

Det er dog stadig Apple, der er størst på tablet-markedet med en markedsandel på 21,5 procent i årets tredje kvartal, mens Samsung lå på 15,1 procent, og Amazon landede på 7,3 procent.

Om den største tablet-leverandør, Apple, skriver IDC:

"Til trods for at Apples marketing push med iPad Pro, har iPad Air og Mini-serien har været modellerne med bred appel og står for over to tredjedele af forsendelserne i dette kvartal."

Læs også:

Apple sænker priserne på iPad - og fordobler lagerplads på flere modeller

Tablet-salget reddes af populært design-koncept - og Windows løber med det meste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere