Artikel top billede

Samsungs og Apples tablets får drøje tæsk på markedet - mens konkurrenter stormer frem

Det er slut med de vilde vækstrater på markedet for tablet-pc'er, hvor især Apple og Samsung lider i øjeblikket. Flere konkurrenter har dog for alvor fået gang i salget.

Der er generelt ikke meget at juble over for tablet-producenterne i øjeblikket.

Efter flere år med vilde vækstrater har forbrugerne nemlig fået stillet den værste tablet-tørst.

Det går ud over salget, og alene i årets tredje kvartal blev der sendt 14,7 procent færre tablet afsted fra producenternes fabrikker til butikker rundt omkring i hele verden.

Det skriver analysefirmaet IDC i en ny analyse.

Nedgangen rammer ikke mindst hårdt hos Samsung og Apple, hvis tablet-forsendelser er faldet med henholdsvis 19,3 procent og 6,2 procent i forhold til tredje kvartal sidste år.

Lenovo er også gået tilbage med 10,8 procent, mens gruppen af "andre producenterne" sendte 29,2 procent færre tablets afsted i tredje kvartal i år.

Til gengæld var der masser at juble over hos Amazon, der har øget tablet-forsendelserne med hele 319,9 procent over det seneste år.

Også kinesiske Huawei vokser - her var der tale om en vækst på 28,4 procent ifølge rapporten fra IDC.

Apple er stadig størst

Analysefirmaet skriver, at det især er de billigste tablets, der sælger godt i øjeblikket, og om Amazons markante vækst skriver IDC, at priserne er blevet sænket på selskabets i forvejen billige Fire-tablets, og at det giver pote.

Det er dog stadig Apple, der er størst på tablet-markedet med en markedsandel på 21,5 procent i årets tredje kvartal, mens Samsung lå på 15,1 procent, og Amazon landede på 7,3 procent.

Om den største tablet-leverandør, Apple, skriver IDC:

"Til trods for at Apples marketing push med iPad Pro, har iPad Air og Mini-serien har været modellerne med bred appel og står for over to tredjedele af forsendelserne i dette kvartal."

Læs også:

Apple sænker priserne på iPad - og fordobler lagerplads på flere modeller

Tablet-salget reddes af populært design-koncept - og Windows løber med det meste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere