Artikel top billede

Samsungs og Apples tablets får drøje tæsk på markedet - mens konkurrenter stormer frem

Det er slut med de vilde vækstrater på markedet for tablet-pc'er, hvor især Apple og Samsung lider i øjeblikket. Flere konkurrenter har dog for alvor fået gang i salget.

Der er generelt ikke meget at juble over for tablet-producenterne i øjeblikket.

Efter flere år med vilde vækstrater har forbrugerne nemlig fået stillet den værste tablet-tørst.

Det går ud over salget, og alene i årets tredje kvartal blev der sendt 14,7 procent færre tablet afsted fra producenternes fabrikker til butikker rundt omkring i hele verden.

Det skriver analysefirmaet IDC i en ny analyse.

Nedgangen rammer ikke mindst hårdt hos Samsung og Apple, hvis tablet-forsendelser er faldet med henholdsvis 19,3 procent og 6,2 procent i forhold til tredje kvartal sidste år.

Lenovo er også gået tilbage med 10,8 procent, mens gruppen af "andre producenterne" sendte 29,2 procent færre tablets afsted i tredje kvartal i år.

Til gengæld var der masser at juble over hos Amazon, der har øget tablet-forsendelserne med hele 319,9 procent over det seneste år.

Også kinesiske Huawei vokser - her var der tale om en vækst på 28,4 procent ifølge rapporten fra IDC.

Apple er stadig størst

Analysefirmaet skriver, at det især er de billigste tablets, der sælger godt i øjeblikket, og om Amazons markante vækst skriver IDC, at priserne er blevet sænket på selskabets i forvejen billige Fire-tablets, og at det giver pote.

Det er dog stadig Apple, der er størst på tablet-markedet med en markedsandel på 21,5 procent i årets tredje kvartal, mens Samsung lå på 15,1 procent, og Amazon landede på 7,3 procent.

Om den største tablet-leverandør, Apple, skriver IDC:

"Til trods for at Apples marketing push med iPad Pro, har iPad Air og Mini-serien har været modellerne med bred appel og står for over to tredjedele af forsendelserne i dette kvartal."

Læs også:

Apple sænker priserne på iPad - og fordobler lagerplads på flere modeller

Tablet-salget reddes af populært design-koncept - og Windows løber med det meste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere