Artikel top billede

Donald Trump har masseopkøbt Trump-fjendtlige webdomæner

Donald Trump og hans it-folk har opkøbt webdomæner i stor stil, inden præsidentvalget afgøres i næste uge. Præsidentkandidaten har også opkøbt flere hadske domæner rettet mod ham selv.

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump har spenderet en mindre formue på webdomæner, der kan bruges i opgøret mod rivalen Hillary Clinton om at blive USA's 45. præsident.

Ikke færre end 3.600 webadresser har Republikanernes kandidat Donald Trump suget til sig, og udover ilovedonaldtrump.com er flere domæner opkøbt, så ingen andre kunne få fat på dem.

Trump-lejren har således opkøbt flere domæner som donaldtrumpsucks.com, trumpmustgo.com og no2trump.com samt 20 andre, lignende domæner, som er mindre flatterende for den Republikanske præsidentkandidat.

Research fra firmaet DomainIQ viser desuden, at Donald Trump og hans folk har gaflet hele 274 webdomæner, der har referencer til datteren Ivanka Trump.

Det skriver ABC News.

Truer med advokat

Det amerikanske nyhedssite kan rapportere, at Donald Trump og hans folk flere gange har måttet tage juridiske våben i brug, når domænerne skulle købes ind.

For mens et domæne er relativt billigt at købe, hvorefter det kan sælges til højstbydende, forholder det sig helt specielt, når der er tale om navne og varemærker.

Omkring 40 gange har Trump-organisationen måtte sende advarselsbreve ud til domænehajer, som eksempelvis har sat fingrene i domænet MelaniaTrump.com, og efterfølgende har måttet slippe domænerne igen som følge af Donald Trumps domæne-trusler.

Trump taber til domænehajer

Flere gange har Donald Trump dog måtte strække våben over for domæneopkøberne.

Eksempelvis har folk haft held og fremsyn nok til at score domæner som trump.org og trump.tv for flere tusinde kroner, som siden er blevet beholdt trods trusler om søgsmål fra Trump-advokaterne.

Software-ingeniøren Brian Lam ifølge ABC News købt domænet votefortrumppence.com, som dog ikke helt viser, hvad Donald Trump og hans videpræsidentkandidat Mike Pence kunne ønske sig.

For på sitet lufter Brian Lam sin højre langemand akkompagneret af ordene "Bare for sjov".

Læs også:

Efter Hillary Clintons mail-læk: Donald Trump bruger også piv-usikker mailserver

Donald Trumps hotelkæde hacket: 70.000 kreditkort kan være stjålet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere