Artikel top billede

Donald Trump har masseopkøbt Trump-fjendtlige webdomæner

Donald Trump og hans it-folk har opkøbt webdomæner i stor stil, inden præsidentvalget afgøres i næste uge. Præsidentkandidaten har også opkøbt flere hadske domæner rettet mod ham selv.

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump har spenderet en mindre formue på webdomæner, der kan bruges i opgøret mod rivalen Hillary Clinton om at blive USA's 45. præsident.

Ikke færre end 3.600 webadresser har Republikanernes kandidat Donald Trump suget til sig, og udover ilovedonaldtrump.com er flere domæner opkøbt, så ingen andre kunne få fat på dem.

Trump-lejren har således opkøbt flere domæner som donaldtrumpsucks.com, trumpmustgo.com og no2trump.com samt 20 andre, lignende domæner, som er mindre flatterende for den Republikanske præsidentkandidat.

Research fra firmaet DomainIQ viser desuden, at Donald Trump og hans folk har gaflet hele 274 webdomæner, der har referencer til datteren Ivanka Trump.

Det skriver ABC News.

Truer med advokat

Det amerikanske nyhedssite kan rapportere, at Donald Trump og hans folk flere gange har måttet tage juridiske våben i brug, når domænerne skulle købes ind.

For mens et domæne er relativt billigt at købe, hvorefter det kan sælges til højstbydende, forholder det sig helt specielt, når der er tale om navne og varemærker.

Omkring 40 gange har Trump-organisationen måtte sende advarselsbreve ud til domænehajer, som eksempelvis har sat fingrene i domænet MelaniaTrump.com, og efterfølgende har måttet slippe domænerne igen som følge af Donald Trumps domæne-trusler.

Trump taber til domænehajer

Flere gange har Donald Trump dog måtte strække våben over for domæneopkøberne.

Eksempelvis har folk haft held og fremsyn nok til at score domæner som trump.org og trump.tv for flere tusinde kroner, som siden er blevet beholdt trods trusler om søgsmål fra Trump-advokaterne.

Software-ingeniøren Brian Lam ifølge ABC News købt domænet votefortrumppence.com, som dog ikke helt viser, hvad Donald Trump og hans videpræsidentkandidat Mike Pence kunne ønske sig.

For på sitet lufter Brian Lam sin højre langemand akkompagneret af ordene "Bare for sjov".

Læs også:

Efter Hillary Clintons mail-læk: Donald Trump bruger også piv-usikker mailserver

Donald Trumps hotelkæde hacket: 70.000 kreditkort kan være stjålet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere