Artikel top billede

Donald Trump har masseopkøbt Trump-fjendtlige webdomæner

Donald Trump og hans it-folk har opkøbt webdomæner i stor stil, inden præsidentvalget afgøres i næste uge. Præsidentkandidaten har også opkøbt flere hadske domæner rettet mod ham selv.

Den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump har spenderet en mindre formue på webdomæner, der kan bruges i opgøret mod rivalen Hillary Clinton om at blive USA's 45. præsident.

Ikke færre end 3.600 webadresser har Republikanernes kandidat Donald Trump suget til sig, og udover ilovedonaldtrump.com er flere domæner opkøbt, så ingen andre kunne få fat på dem.

Trump-lejren har således opkøbt flere domæner som donaldtrumpsucks.com, trumpmustgo.com og no2trump.com samt 20 andre, lignende domæner, som er mindre flatterende for den Republikanske præsidentkandidat.

Research fra firmaet DomainIQ viser desuden, at Donald Trump og hans folk har gaflet hele 274 webdomæner, der har referencer til datteren Ivanka Trump.

Det skriver ABC News.

Truer med advokat

Det amerikanske nyhedssite kan rapportere, at Donald Trump og hans folk flere gange har måttet tage juridiske våben i brug, når domænerne skulle købes ind.

For mens et domæne er relativt billigt at købe, hvorefter det kan sælges til højstbydende, forholder det sig helt specielt, når der er tale om navne og varemærker.

Omkring 40 gange har Trump-organisationen måtte sende advarselsbreve ud til domænehajer, som eksempelvis har sat fingrene i domænet MelaniaTrump.com, og efterfølgende har måttet slippe domænerne igen som følge af Donald Trumps domæne-trusler.

Trump taber til domænehajer

Flere gange har Donald Trump dog måtte strække våben over for domæneopkøberne.

Eksempelvis har folk haft held og fremsyn nok til at score domæner som trump.org og trump.tv for flere tusinde kroner, som siden er blevet beholdt trods trusler om søgsmål fra Trump-advokaterne.

Software-ingeniøren Brian Lam ifølge ABC News købt domænet votefortrumppence.com, som dog ikke helt viser, hvad Donald Trump og hans videpræsidentkandidat Mike Pence kunne ønske sig.

For på sitet lufter Brian Lam sin højre langemand akkompagneret af ordene "Bare for sjov".

Læs også:

Efter Hillary Clintons mail-læk: Donald Trump bruger også piv-usikker mailserver

Donald Trumps hotelkæde hacket: 70.000 kreditkort kan være stjålet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere