Topnyhed:Kæmpe fyringsrunde i Region Hovedstadens it-organisation

Artikel top billede

Efter Hillary Clintons mail-læk: Donald Trump bruger også piv-usikker mailserver

Der er fundet flere usikkerheder i Donald Trumps mail-setup, efter den flamboyante forretningsmand har anklaget sin modkandidat til posten som USA's næste præsident Hillary Clinton for at være skødesløs omkring mail-hygiejnen.

Et af temaerne i den amerikanske præsidentkampagne har været, hvordan Demokraternes kandidat Hillary Clinton i sin tid som USA's udenrigsminister har benyttet sin egen og åbenbart usikre mailserver.

Hendes modkandidat, Republikanernes præsidentkandidat Donald Trump, har ikke forspildt mange muligheder for at nævne den usikre mailserver igen og igen som en mistillidserklæring til Hillary Clinton.

Nu lader det til, at Donald Trump-kritikken ryger lige tilbage i hovedet på forretningsmanden som en boomerang, da en sikkerhedsekspert har analyseret sig frem til, at også Donald Trump benytter en usikker mailserver.

I flere tweets beskriver sikkerhedseksperten Kevin Beaumont, at Donald Trump-organisationen til mails benytter gammel teknologi, som ikke er blevet opdateret længe.

Det rapporterer it-magasinet The Register.

Ikke opdateret i 15 måneder

I sin gennemgang af DonaldOrg.com-domænet nævner Kevin Beaumont blandt andet, at der benyttes Windows Server 2003 med den indbyggede Internet Information Server 6, som Microsoft ikke længere opdaterer.

Faktisk stoppede Microsoft supporten i juli 2015, hvilket altså har givet hackere og andre lyssky online-eksistenser muligheden for at finde huller i Donald Trumps it-setup i 15 måneder.

Samtidig benyttes der ikke to-faktor-autentifikation i mailløsningen.

Det er ifølge Kevin Beaumont ganske skidt set fra en sikkerhedsvinkel, da Donald Trump-organisationen Outlook Web Access-mailmiljø er konstrueret omkring en Microsoft-løsning fra marts 2015 til Exchange, som ikke længere er supporteret.

Granskningen af Donald Trumps mail-setup er sket fra offentligt tilgængelige kilder frem for en mere metodisk scanning af sårbarhederne i mail-løsningen.

Ikke desto mindre er Kevin Beaumont nu ifølge The Register blevet anmeldt til det amerikanske forbundspoliti af Donald Trump-supportere.

Trump: Vi har den bedste it-mur
Også Donald Trumps kampagnefolk har reageret på analysen af den Republikanske præsidentkandidats mail-setup.

I en mail fra Donald Trumps bagland har businessmagasinet Fortune fået forklaret, at der ikke er nogen sikkerhedsbrister at finde i mail-løsningen.

"Trump-organisationen har rullet den bedste firewall og anti-sårbarhedsteknologi ud med konstant døgnovervågning. Vores infrastruktur er stor og involverer flere platforme, som konstant bliver overvågede og opdaterede ved at benytte den bedste viden omkring cybersikkerhed," lyder det fra Trump-folkene.

Sikkerhedseksperten Kevin Beaumont er dog ikke videre imponeret over det svar.

I et tweet skriver han:

"Det er jo lidt som at sige, at det er okay at installere WordPress og efterlade det uden opdateringer i al evighed, fordi der er en firewall."

Læs også:
Donald Trump: Apple skal tvinges til at flytte al produktion hjem til USA

Sikkerhedseksperter slår alarm: It-bombe tikker under præsidentvalget i 32 stater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere