Artikel top billede

Efter Hillary Clintons mail-læk: Donald Trump bruger også piv-usikker mailserver

Der er fundet flere usikkerheder i Donald Trumps mail-setup, efter den flamboyante forretningsmand har anklaget sin modkandidat til posten som USA's næste præsident Hillary Clinton for at være skødesløs omkring mail-hygiejnen.

Et af temaerne i den amerikanske præsidentkampagne har været, hvordan Demokraternes kandidat Hillary Clinton i sin tid som USA's udenrigsminister har benyttet sin egen og åbenbart usikre mailserver.

Hendes modkandidat, Republikanernes præsidentkandidat Donald Trump, har ikke forspildt mange muligheder for at nævne den usikre mailserver igen og igen som en mistillidserklæring til Hillary Clinton.

Nu lader det til, at Donald Trump-kritikken ryger lige tilbage i hovedet på forretningsmanden som en boomerang, da en sikkerhedsekspert har analyseret sig frem til, at også Donald Trump benytter en usikker mailserver.

I flere tweets beskriver sikkerhedseksperten Kevin Beaumont, at Donald Trump-organisationen til mails benytter gammel teknologi, som ikke er blevet opdateret længe.

Det rapporterer it-magasinet The Register.

Ikke opdateret i 15 måneder

I sin gennemgang af DonaldOrg.com-domænet nævner Kevin Beaumont blandt andet, at der benyttes Windows Server 2003 med den indbyggede Internet Information Server 6, som Microsoft ikke længere opdaterer.

Faktisk stoppede Microsoft supporten i juli 2015, hvilket altså har givet hackere og andre lyssky online-eksistenser muligheden for at finde huller i Donald Trumps it-setup i 15 måneder.

Samtidig benyttes der ikke to-faktor-autentifikation i mailløsningen.

Det er ifølge Kevin Beaumont ganske skidt set fra en sikkerhedsvinkel, da Donald Trump-organisationen Outlook Web Access-mailmiljø er konstrueret omkring en Microsoft-løsning fra marts 2015 til Exchange, som ikke længere er supporteret.

Granskningen af Donald Trumps mail-setup er sket fra offentligt tilgængelige kilder frem for en mere metodisk scanning af sårbarhederne i mail-løsningen.

Ikke desto mindre er Kevin Beaumont nu ifølge The Register blevet anmeldt til det amerikanske forbundspoliti af Donald Trump-supportere.

Trump: Vi har den bedste it-mur
Også Donald Trumps kampagnefolk har reageret på analysen af den Republikanske præsidentkandidats mail-setup.

I en mail fra Donald Trumps bagland har businessmagasinet Fortune fået forklaret, at der ikke er nogen sikkerhedsbrister at finde i mail-løsningen.

"Trump-organisationen har rullet den bedste firewall og anti-sårbarhedsteknologi ud med konstant døgnovervågning. Vores infrastruktur er stor og involverer flere platforme, som konstant bliver overvågede og opdaterede ved at benytte den bedste viden omkring cybersikkerhed," lyder det fra Trump-folkene.

Sikkerhedseksperten Kevin Beaumont er dog ikke videre imponeret over det svar.

I et tweet skriver han:

"Det er jo lidt som at sige, at det er okay at installere WordPress og efterlade det uden opdateringer i al evighed, fordi der er en firewall."

Læs også:
Donald Trump: Apple skal tvinges til at flytte al produktion hjem til USA

Sikkerhedseksperter slår alarm: It-bombe tikker under præsidentvalget i 32 stater
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere