Artikel top billede

(Foto: Foto: StoreDot)

Nyt batteri kan oplades på få sekunder - og holde strøm på din telefon i en uge

Ny batteri-teknologi gør det muligt at bygge super-batterier på størrelse med en fingernegl, som på få sekunder kan oplades nok til at kunne drive en mobiltelefon i en uge.

Mange steder i verden arbejdes der på at forbedre og forny teknologier til de genopladelige batterier, som findes i tusindvis af forskellige enheder - lige fra små sensorer til store lastbiler.

Blandt de væsentlige udfordringer er opladningstid samt batterilevetid. Som udgangspunkt er opladningstiden altid væsentligt længere end batterilevetiden.

I Florida, USA, har et hold forskere imidlertid nu fundet frem til en metode, som gøre batterilevetiden væsentligt længere end opladningstiden.

Ifølge forskerne kan det lille batteriet holde strøm i flere dage efter få sekunders opladning.

Batteriet er pakket med super-kapacitorer. Fysisk er det ganske smalt og minder mest om et stykke bøjeligt metal på størrelse med en fingernegl.

Hertil kommer, at batteriet ifølge forskerne kan genoplades helt op til 30.000 gange, før det er slidt op. Det er væsentligt mere end et almindeligt lithium-ion-batteri af den type, som vi typisk anvender i dag. De begynder typisk at blive 'trætte' efter nogle hundreder opladninger.

Hidtil har superkapacitator-teknologien ikke været anvendelig i batteri-produktionen på grund af deres størrelse.

Det problem har de amerikanske forskere løst ved at bygge kapacitatorerne op med ganske små wirere med en bredde på blot en nanometer.

"Med dette batteri vil man kunne oplade sin telefon på et par sekunder, og opladningen vil kunne holde i en uge," siger professor Nitin Choudhary fra projektet til den britiske avis, The Telegraph.

Batteri-teknologien er endnu ikke klar til masseproduktion. Der er ikke desto mindre tale om et markant fremskridt inden for teknologi-udviklingen på dette område.

Du kan læse forskerholdets papir om batteri-teknologien her: High-Performance One-Body Core/Shell Nanowire Supercapacitor Enabled by Conformal Growth of Capacitive 2D WS2 Layers

Læs også:

Ny batteriteknologi kan fordoble levetiden i din telefon

Så langt er den trådløse strøm kommet til dit hjem og din bil

Vild batterilevetid: Opdateret Dell-computer kan være tændt i over 20 timer

Microsoft og Tesla i samarbejde: Ny metode vil kunne øge batteri-levetid markant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere