Artikel top billede

Dump: MIT.

Ny batteriteknologi kan fordoble levetiden i din telefon

Teknologiuniversitetet MIT har udviklet ny batteriteknologi, der giver happy hour på strømmen. Forskerne forventer, at produkterne er klar til næste år.

En af de store akilleshæle i moderne telefoner og andre transportable gadgets er den begrænsede batteritid og den evindelige opladning.

Et irritationsmoment, de fleste kan nikke genkendende til.

Men nu har teknologiuniversitetet MIT udviklet en teknologi, der kan give en væsentlig længere levetid til strømtyven.

Forskerne har arbejdet sig frem til en løsning, hvor de har krympet lithium-ion-batterierne til omtrent halv størrelse i forhold til dagens batterier.

Det har de gjort ved at udskifte anode-materialet grafit med et tyndt lag Lithium-metal, der er i stand til at absorbere langt flere ioner og derfor også mere energi.

Læs også: Forskerne ved ikke helt hvorfor: Ny batteri-teknologi kan genoplades 200.000 gange

Det har længe været kendt, at lithium er det ideelle metal at anvende i batterier på grund af den høje energitæthed, men hidtil er det ikke lykkedes at benytte stoffet i anoden på en vellykket måde.

De tidligere forsøg har givet problemer med øget modstand og kortslutning i batterierne.

MIT-folkene har dog haft succes med at finde en vej uden om problemerne ved at udvikle en ny metode bestående af en hybrid mellem flydende og fast stof.

Det beskriver universitetet på sin webside.

Dobbelt op

Her fortæller forskerne, at denne nye batteriteknologi har en dobbelt så høj energitæthed, hvilket i praksis betyder, at man kan bygge batterier, der kun optager halvt så meget plads eller hvis størrelsen bibeholdes, kan rumme dobbelt så meget strøm.

Den gode nyhed er, at løsningen ifølge forskerne kan udvikles med det produktionsudstyr, som batteriproducenterne allerede har, hvilket giver en kort vej fra ide til produktion.

Ifølge holdet bag ideen kan en produktion af batterierne sættes i gang allerede næste år.

Princippet er også velegnet til eksempelvis bilbranchen, som forskerne anslår vil få de første højkapacitetsbatterier i 2018.

Der er mere læsning om projektet på MIT's nyhedsside.

Læs også:
Presserende behov for bedre batterier - nu kommer de måske

Kendt tysk bilfirma går ind i energibranchen: Slidte bil-batterier skal genbruges til storskala-kraftværker

Ny batteri-type taber ikke pusten med tiden: Kan holde en menneske-alder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere