Power og Elgiganten: Black Friday er en kæmpe succes - men vi tjener ikke penge på det

Black Friday blev skudt i gang natten til fredag, og allerede nu har salget sat rekord hos både Elgiganten og Power. Men ingen af de to giganter regner med, at dagen giver særlig mange penge i kassen

"Jeg kan fandeme love dig for, at Black Friday er en succes for Power."

Sådan lyder det fra Powers direktør, Jesper Boysen, efter en lang, men travl, Black Friday-nat. 

Power åbnede for sine Black Friday-tilbud klokken 00.00, og man var nervøs hos megabutikken. 

"Vi må indrømme, at vi holdt vejret, da vi ramte midnat. Sidste år gik vores hjemmeside ned i en periode, og det ville vi for alt i verden undgå i år. Vi har investeret stort i it, og det virkede, som det skulle," siger Jesper Boysen.

Han tilføjer, at der kun var ventetid ved tjek-ud-portalen, og at det har kostet cirka 96 kunder. 

Ifølge den svenske betalingskoncern Dibs Payment Service, der registrerer alle betalinger lige fra Dankort til Paypal, lå salget i den første time af dette års Black Friday næsten 30 procent højere end sidste år. 

"Det har været fantastisk indtil nu. Vi har allerede nu slået rekord på onlinesalget med et mangedoblet salg, og så er dagen ikke engang ovre endnu. I vores fysiske butikker ser vi salget være otte-doblet i forhold til en almindelig, god dag," siger Jesper Boysen fra Power. 

Læs også: Tag dig i agt for rabatfælder: Undgå at blive rippet på Black

Elgiganten: 300.000 besøgende i løbet af natten
Hos Power-konkurrenten Elgiganten er man også glad efter nattens Black Friday-start. 

"Vi har haft en voldsom trafik på elgiganten.dk med over 300.000 besøgende fra klokken 24:00 til klokken 08:00. Vores investeringer og forberedelse med vores it-systemer ser ud til at have båret frugt," siger Peder Stedal, direktør i Elgiganten. 

Elgigantens hjemmeside gik midlertidigt ned sidste år og havde lange responstider.

En grundig forberedelse og et hav af stresstests forebyggede dog, at der ifølge Elgiganten skete store problemer i år, hvor der ligesom hos Power kun var lidt forsinkelse ved tjek-ud-portalen. 

Det har været småting ifølge Elgiganten, og salget har også givet et rekordstort salg i løbet af natten. 

"Vi har allerede her til morgen slået sidste års Black Friday-rekord på online-salget. Her klokken 10 er der solgt for mere end 45 mio. kr. alene online på vores hjemmeside. Der var på et tidspunkt, hvor vi solgte fire Playstations i minuttet," siger Peder Stedal til Computerworld. 

Elgiganten har desuden solgt 1.400 bærbare computere og 1.800 fladskærme siden klokken slog 12 fredag nat. 

En stor del af Black Friday ser også ud til at have rykket online, ifølge FDIH's kommunikationschef, Henrik Theil.

"Dansk onlinehandel ser ud til allerede at være et pænt stykke over sidste år, hvor mange af vores medlemmer fortæller om fordobling og otte-doblinger af deres vanlige salg. Det helt store udsalgsræs ser ud til at være rykket online, hvor man kan sidde og handle hjemme fra stuen," siger Henrik Theil.

"Det er en tabsdag for os"
Men imens alle taler om store salgsrekorder og hundredetusindvis af besøgende, regner hverken Elgiganten eller Power med at tjene særlig mange penge på dagen. 

"Vi skaber ikke profit i dag. Vi ser det som en fødselsdagfest, hvor der bruges rigtig mange penge på selve festen. Det er en tabsdag målt på indtjening, men det skaber loyalitet, og vi får øget kundernes kendskab til os, og kunderne er jo derude alligevel," siger Jesper Boysen.

Det samme siger Elgiganten. Der har været køer med flere hundrede mennesker foran gigantens butikker, men det er mest til fordel for forbrugerne, mener Peder Stedal. 

"Det er ingen hemmelighed, at det er en kundedag. Det er ikke den dag, hvor vi som forretning tjener mange penge ind. Det har de seneste tre-fire år udviklet sig til at blive en kæmpe salgsdag, og kunderne vil jo have det," tilføjer Peder Stedal.

Begge kæder beretter, at der har været god ro og orden, da de fysiske butikker åbnede klokken 07.00.

Flere mindre butikker og mærker er kritiske over for dagen, som kaldes en usympatisk dag, hvor de store selskaber tryner de små.

Læs også: 

Køb dig glad i dag: Forbrug er motoren under al fremgang - og også din egen lykke

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
5 måder du kan beskytte og optimere det vigtige fjernarbejde på
Når arbejdspladsen bliver mere digital og medarbejderne arbejder mere hjemme stiger cybertruslen også. Derfor bliver din it-afdeling i fremtiden også målt på organisationens evne til at sikre fjernarbejde uden risiko for datatab eller gøre sig sårbar over for fjendtlige angreb. I dette whitepaper fortæller vi derfor om 5 måder, du kan beskytte og optimere dine medarbejderes fjernarbejde på.