Artikel top billede

Stjæl ikke denne bilmodel. Dump: Youtube.

Nu slår bilfirmaerne igen: BMW låser biltyv inde i bilen fra distancen

Politiet har fået hjælp af bilfabrikanten BMW til at fange en biltyv. Tyven blev simpelthen låst inde i kørertøjet fra distancen, så politiet stille og roligt kunne finde frem til ham.

Der har efterhånden været en del sager, hvor bilfabrikanternes it-sikkerhed er blevet udstillet som værende dårlig og let at hacke.

Læs eksempelvis: Forskere advarer: Nøglesystemet i 100 millioner biler kan nemt hackes

Men nu slår den tyske bilfabrikant BMW igen.

Biltyve anvender ofte smarte fiffige trick til at komme ind i bilerne, men nu skal de altså også have en exit-plan for de rullende maskiner.

I slutningen af november lykkedes det nemlig politiet i den amerikanske by Seattle - med hjælp fra BMW - at spore en mistænkt tyv og låse ham inde i den bil, som han angivelig var i gang med at stjæle.

Det skriver nyhedssiden Cnet.

"En biltyv vågnede efter en lur op i bilen for herefter at opdage, at han fra distancen var blevet låst inde i en stjålet BMW, samtidig med at politiet i Seattle pejlede sig ind på hans position," skriver byens politiafdeling på sin blog.

Bag lås og slå

Herefter kunne politiet stille og rolig anholde personen, der nu står tiltalt for biltyveri og i øvrigt også besidelse af narkotika.

Præcis hvordan BMW foretog det indgreb, vil politiet ikke ind på, men den aktuelle bilmodel, en BMW 550I, understøtter fjernlåsning via firmaets Connected Drive-teknik.

"BMW-ansatte lykkedes med at låse bildørene fra distancen, mens den mistænkte sad i bilen. Samtidig kommunikerede de med ham via bilens lydsystem, hvor de blandt andet sagde, "Jeg er ikke låst inde sammen med dig, men du er låst inde med mig," skriver politiet på bloggen.

Et citat, der stammer fra tegnefilmen Watchmen.

Den 38-årige mand er nu låst inde i King County-fængslet.

Læs også:
Sådan kan vi få styr på de ekstreme it-sikkerheds-risici i Internet of Things

Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone

Volvos vilde planer: Sådan vil teknologien forvandle din næste bil til et indkøbscenter

Sikkerhedsekspert advarer: Vi er i gang med at smadre det internet, vi kender i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere