Artikel top billede

Stjæl ikke denne bilmodel. Dump: Youtube.

Nu slår bilfirmaerne igen: BMW låser biltyv inde i bilen fra distancen

Politiet har fået hjælp af bilfabrikanten BMW til at fange en biltyv. Tyven blev simpelthen låst inde i kørertøjet fra distancen, så politiet stille og roligt kunne finde frem til ham.

Der har efterhånden været en del sager, hvor bilfabrikanternes it-sikkerhed er blevet udstillet som værende dårlig og let at hacke.

Læs eksempelvis: Forskere advarer: Nøglesystemet i 100 millioner biler kan nemt hackes

Men nu slår den tyske bilfabrikant BMW igen.

Biltyve anvender ofte smarte fiffige trick til at komme ind i bilerne, men nu skal de altså også have en exit-plan for de rullende maskiner.

I slutningen af november lykkedes det nemlig politiet i den amerikanske by Seattle - med hjælp fra BMW - at spore en mistænkt tyv og låse ham inde i den bil, som han angivelig var i gang med at stjæle.

Det skriver nyhedssiden Cnet.

"En biltyv vågnede efter en lur op i bilen for herefter at opdage, at han fra distancen var blevet låst inde i en stjålet BMW, samtidig med at politiet i Seattle pejlede sig ind på hans position," skriver byens politiafdeling på sin blog.

Bag lås og slå

Herefter kunne politiet stille og rolig anholde personen, der nu står tiltalt for biltyveri og i øvrigt også besidelse af narkotika.

Præcis hvordan BMW foretog det indgreb, vil politiet ikke ind på, men den aktuelle bilmodel, en BMW 550I, understøtter fjernlåsning via firmaets Connected Drive-teknik.

"BMW-ansatte lykkedes med at låse bildørene fra distancen, mens den mistænkte sad i bilen. Samtidig kommunikerede de med ham via bilens lydsystem, hvor de blandt andet sagde, "Jeg er ikke låst inde sammen med dig, men du er låst inde med mig," skriver politiet på bloggen.

Et citat, der stammer fra tegnefilmen Watchmen.

Den 38-årige mand er nu låst inde i King County-fængslet.

Læs også:
Sådan kan vi få styr på de ekstreme it-sikkerheds-risici i Internet of Things

Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone

Volvos vilde planer: Sådan vil teknologien forvandle din næste bil til et indkøbscenter

Sikkerhedsekspert advarer: Vi er i gang med at smadre det internet, vi kender i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere