Artikel top billede

Stjæl ikke denne bilmodel. Dump: Youtube.

Nu slår bilfirmaerne igen: BMW låser biltyv inde i bilen fra distancen

Politiet har fået hjælp af bilfabrikanten BMW til at fange en biltyv. Tyven blev simpelthen låst inde i kørertøjet fra distancen, så politiet stille og roligt kunne finde frem til ham.

Der har efterhånden været en del sager, hvor bilfabrikanternes it-sikkerhed er blevet udstillet som værende dårlig og let at hacke.

Læs eksempelvis: Forskere advarer: Nøglesystemet i 100 millioner biler kan nemt hackes

Men nu slår den tyske bilfabrikant BMW igen.

Biltyve anvender ofte smarte fiffige trick til at komme ind i bilerne, men nu skal de altså også have en exit-plan for de rullende maskiner.

I slutningen af november lykkedes det nemlig politiet i den amerikanske by Seattle - med hjælp fra BMW - at spore en mistænkt tyv og låse ham inde i den bil, som han angivelig var i gang med at stjæle.

Det skriver nyhedssiden Cnet.

"En biltyv vågnede efter en lur op i bilen for herefter at opdage, at han fra distancen var blevet låst inde i en stjålet BMW, samtidig med at politiet i Seattle pejlede sig ind på hans position," skriver byens politiafdeling på sin blog.

Bag lås og slå

Herefter kunne politiet stille og rolig anholde personen, der nu står tiltalt for biltyveri og i øvrigt også besidelse af narkotika.

Præcis hvordan BMW foretog det indgreb, vil politiet ikke ind på, men den aktuelle bilmodel, en BMW 550I, understøtter fjernlåsning via firmaets Connected Drive-teknik.

"BMW-ansatte lykkedes med at låse bildørene fra distancen, mens den mistænkte sad i bilen. Samtidig kommunikerede de med ham via bilens lydsystem, hvor de blandt andet sagde, "Jeg er ikke låst inde sammen med dig, men du er låst inde med mig," skriver politiet på bloggen.

Et citat, der stammer fra tegnefilmen Watchmen.

Den 38-årige mand er nu låst inde i King County-fængslet.

Læs også:
Sådan kan vi få styr på de ekstreme it-sikkerheds-risici i Internet of Things

Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone

Volvos vilde planer: Sådan vil teknologien forvandle din næste bil til et indkøbscenter

Sikkerhedsekspert advarer: Vi er i gang med at smadre det internet, vi kender i dag
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere