Artikel top billede

Danskere fik trusselsbreve med anklager om film-pirateri - og det er faktisk helt i orden

Forbrugerombudsmanden trækker sig fra omstridt sag om trusselsbreve fra advokatfirmaer til potentielle danske film-pirater. Læs her, hvordan du som uskyldig kan beskytte dig mod pirat-beskyldningerne.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen lukker nu sagen, om de omstridte breve fra danske advokatfirmaer, som anklager brevmodtagerne for, at der er downloadet film ulovligt på adressen.

Den sag kan du læse mere om her: Har du som uskyldig modtaget brev-anklager om film-pirateri? Sådan her skal du gøre

Forbrugerombudsmanden bekendtgør lukningen af sagen på sin hjemmeside, efter Advokatnævnet har afgjort, at brevene om piratadvarsler og pengeopkrævning på omkring 1.500 til 2.200 kroner ikke er i strid med god advokatskik.

Heller ikke selvom brevmodtagerne i flere tilfælde har bedyret, at de ikke har downloadet de film, som de bliver beskyldt og opkrævet for i advokatbrevene, som er udsendt fra advokatfirmaet Njord og advokatanpartsselskabet Opus, som henholdsvis repræsenterer rettighedshaverne Glacier Films og Scanbox.

"Flere har [...] følt sig stødt og truet af tonen i brevene. Men indholdet i brevene har altså ifølge Advokatnævnet været i orden. På denne baggrund har Forbrugerombudsmanden besluttet ikke at foretage sig yderligere," lyder afskedssalutten fra Forbrugerombudsmanden på hjemmesiden.

Sådan beskytter du dig

Som et værn mod at skulle modtage advokatbreve i fremtiden lægger forbrugervagthunden en stribe gode råd på sitet.

Først og fremmest bør du kontakte advokatfirmaerne og forklare din uskyld, hvis din samvittighed er ren som sne, og du på ingen måder kan nikke genkendende til beskyldningerne i brevet.

Dernæst opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at få et password til din router, såfremt du ikke allerede har det.

"Hvis du ikke har beskyttet dit netværk med en kode, er det en god idé, at få sat sådan en kode på, så uvedkommende ikke kan få adgang til dit netværk," lyder det jordnære råd.

Er routeren allerede udstyret med et password, kan du muligvis være hacket, og skal derfor til at vælge en ny kode til routeren.

Hvis du som uskyldig stadig hænger på en regning på et par tusinde kroner for film, som du ikke har hentet ulovligt på nettet, opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at få fat i en advokat. Det kunne eventuelt være din egen advokat eller gratis hjælp hos Advokatvagten.

Læs også:
Trusselsbreve til pirater kommer sjældent frem

Sommeren bliver varm for danske film-pirater: Nu ruller retssagerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere