Artikel top billede

Danskere fik trusselsbreve med anklager om film-pirateri - og det er faktisk helt i orden

Forbrugerombudsmanden trækker sig fra omstridt sag om trusselsbreve fra advokatfirmaer til potentielle danske film-pirater. Læs her, hvordan du som uskyldig kan beskytte dig mod pirat-beskyldningerne.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen lukker nu sagen, om de omstridte breve fra danske advokatfirmaer, som anklager brevmodtagerne for, at der er downloadet film ulovligt på adressen.

Den sag kan du læse mere om her: Har du som uskyldig modtaget brev-anklager om film-pirateri? Sådan her skal du gøre

Forbrugerombudsmanden bekendtgør lukningen af sagen på sin hjemmeside, efter Advokatnævnet har afgjort, at brevene om piratadvarsler og pengeopkrævning på omkring 1.500 til 2.200 kroner ikke er i strid med god advokatskik.

Heller ikke selvom brevmodtagerne i flere tilfælde har bedyret, at de ikke har downloadet de film, som de bliver beskyldt og opkrævet for i advokatbrevene, som er udsendt fra advokatfirmaet Njord og advokatanpartsselskabet Opus, som henholdsvis repræsenterer rettighedshaverne Glacier Films og Scanbox.

"Flere har [...] følt sig stødt og truet af tonen i brevene. Men indholdet i brevene har altså ifølge Advokatnævnet været i orden. På denne baggrund har Forbrugerombudsmanden besluttet ikke at foretage sig yderligere," lyder afskedssalutten fra Forbrugerombudsmanden på hjemmesiden.

Sådan beskytter du dig

Som et værn mod at skulle modtage advokatbreve i fremtiden lægger forbrugervagthunden en stribe gode råd på sitet.

Først og fremmest bør du kontakte advokatfirmaerne og forklare din uskyld, hvis din samvittighed er ren som sne, og du på ingen måder kan nikke genkendende til beskyldningerne i brevet.

Dernæst opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at få et password til din router, såfremt du ikke allerede har det.

"Hvis du ikke har beskyttet dit netværk med en kode, er det en god idé, at få sat sådan en kode på, så uvedkommende ikke kan få adgang til dit netværk," lyder det jordnære råd.

Er routeren allerede udstyret med et password, kan du muligvis være hacket, og skal derfor til at vælge en ny kode til routeren.

Hvis du som uskyldig stadig hænger på en regning på et par tusinde kroner for film, som du ikke har hentet ulovligt på nettet, opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at få fat i en advokat. Det kunne eventuelt være din egen advokat eller gratis hjælp hos Advokatvagten.

Læs også:
Trusselsbreve til pirater kommer sjældent frem

Sommeren bliver varm for danske film-pirater: Nu ruller retssagerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere