Artikel top billede

Danskere fik trusselsbreve med anklager om film-pirateri - og det er faktisk helt i orden

Forbrugerombudsmanden trækker sig fra omstridt sag om trusselsbreve fra advokatfirmaer til potentielle danske film-pirater. Læs her, hvordan du som uskyldig kan beskytte dig mod pirat-beskyldningerne.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen lukker nu sagen, om de omstridte breve fra danske advokatfirmaer, som anklager brevmodtagerne for, at der er downloadet film ulovligt på adressen.

Den sag kan du læse mere om her: Har du som uskyldig modtaget brev-anklager om film-pirateri? Sådan her skal du gøre

Forbrugerombudsmanden bekendtgør lukningen af sagen på sin hjemmeside, efter Advokatnævnet har afgjort, at brevene om piratadvarsler og pengeopkrævning på omkring 1.500 til 2.200 kroner ikke er i strid med god advokatskik.

Heller ikke selvom brevmodtagerne i flere tilfælde har bedyret, at de ikke har downloadet de film, som de bliver beskyldt og opkrævet for i advokatbrevene, som er udsendt fra advokatfirmaet Njord og advokatanpartsselskabet Opus, som henholdsvis repræsenterer rettighedshaverne Glacier Films og Scanbox.

"Flere har [...] følt sig stødt og truet af tonen i brevene. Men indholdet i brevene har altså ifølge Advokatnævnet været i orden. På denne baggrund har Forbrugerombudsmanden besluttet ikke at foretage sig yderligere," lyder afskedssalutten fra Forbrugerombudsmanden på hjemmesiden.

Sådan beskytter du dig

Som et værn mod at skulle modtage advokatbreve i fremtiden lægger forbrugervagthunden en stribe gode råd på sitet.

Først og fremmest bør du kontakte advokatfirmaerne og forklare din uskyld, hvis din samvittighed er ren som sne, og du på ingen måder kan nikke genkendende til beskyldningerne i brevet.

Dernæst opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at få et password til din router, såfremt du ikke allerede har det.

"Hvis du ikke har beskyttet dit netværk med en kode, er det en god idé, at få sat sådan en kode på, så uvedkommende ikke kan få adgang til dit netværk," lyder det jordnære råd.

Er routeren allerede udstyret med et password, kan du muligvis være hacket, og skal derfor til at vælge en ny kode til routeren.

Hvis du som uskyldig stadig hænger på en regning på et par tusinde kroner for film, som du ikke har hentet ulovligt på nettet, opfordrer Forbrugerombudsmanden dig til at få fat i en advokat. Det kunne eventuelt være din egen advokat eller gratis hjælp hos Advokatvagten.

Læs også:
Trusselsbreve til pirater kommer sjældent frem

Sommeren bliver varm for danske film-pirater: Nu ruller retssagerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere