Artikel top billede

Staten vil dele data om dig: Projektet ramt af forsinkelse og ekstraregning på 58,5 millioner kroner

Det offentliges grunddataprogram bliver forsinket i et år, og får samtidig ekstraregning på 58,5 millioner kroner. Læs her, hvad ekstraregningen skal bruges på.

I sidste uge blev det besluttet i Folketingets Finansudvalg at køre videre med grunddataprogrammet, selvom om projektet er forsinket i et år.

Det kan du læse mere om her: Stort offentligt it-projekt rammes af "væsentlige forsinkelser"

Projektet med et samlet budget på alt 636,8 millioner kroner over en 13-årig periode får dog en ekstraregning på 58,5 millioner kroner grundet forsinkelsen.

Grunddataprogrammet er motoren for, at myndigheder i staten, regionerne og kommunerne kan dele mere ud af sine data, så private virksomheder kan få fat grunddata om blandt andet ejendomme, vand, klima, virksomheder, adresser og personer.

Disse data kan benyttes til blandt andet applikationsudvikling, der igen kan skabe forretning og vækst ude i det danske it-landskab.

Denne positive dominoeffekt er årsagen til, at delingen af offentlige registre er prioriteret højt i den seneste fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

Læs også: Her er hele Danmarks it-plan frem mod 2020: Disse ni områder skal der satses på

Det går ekstraregningen til

Tovholderen på projektet er Digitaliseringsstyrelsen, som oplyser på sin hjemmeside, at regningen for forsinkelsen på et år bliver på 58,5 kroner i perioden 2017 til 2025.

Ekstraregningen på 58,5 millioner kroner skal blandt andet bruges på projektledelse, forlængelse af aftaler med leverandører, forlængelse af drift af eksisterende løsninger og forlængelse af testaktiviteter.

Samtidig forlyder det, at projektet forventes afsluttet i 2018 frem for som planlagt i midten 2017.

Kæden hoppede angiveligt af tidsplanen i foråret, da grunddataprogrammet skulle testes op mod den offentlige datafordeler, så registre og services kunne være en del af datafordeleren i maj 2017.

"Der har dog ikke været den nødvendige fremdrift i de tværgående test, idet der har vist sig en række udfordringer og forsinkelser i forhold til de enkelte registre, særligt i forhold til sammenhængene mellem registrene og mellem registrene og den fælles datafordeler," oplyser Digitaliseringsstyrelsen på sit site.

Du kan læse mere på styrelsens hjemmeside om replanlægningen af grunddataprogrammet.

Læs også:
Så meget sparer staten på én stor fælles data-motor

Sådan vil staten uddele 10 milliarder datasæt om året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere