Staten vil dele data om dig: Projektet ramt af forsinkelse og ekstraregning på 58,5 millioner kroner

Det offentliges grunddataprogram bliver forsinket i et år, og får samtidig ekstraregning på 58,5 millioner kroner. Læs her, hvad ekstraregningen skal bruges på.

I sidste uge blev det besluttet i Folketingets Finansudvalg at køre videre med grunddataprogrammet, selvom om projektet er forsinket i et år.

Det kan du læse mere om her: Stort offentligt it-projekt rammes af "væsentlige forsinkelser"

Projektet med et samlet budget på alt 636,8 millioner kroner over en 13-årig periode får dog en ekstraregning på 58,5 millioner kroner grundet forsinkelsen.

Grunddataprogrammet er motoren for, at myndigheder i staten, regionerne og kommunerne kan dele mere ud af sine data, så private virksomheder kan få fat grunddata om blandt andet ejendomme, vand, klima, virksomheder, adresser og personer.

Disse data kan benyttes til blandt andet applikationsudvikling, der igen kan skabe forretning og vækst ude i det danske it-landskab.

Denne positive dominoeffekt er årsagen til, at delingen af offentlige registre er prioriteret højt i den seneste fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

Læs også: Her er hele Danmarks it-plan frem mod 2020: Disse ni områder skal der satses på

Det går ekstraregningen til
Tovholderen på projektet er Digitaliseringsstyrelsen, som oplyser på sin hjemmeside, at regningen for forsinkelsen på et år bliver på 58,5 kroner i perioden 2017 til 2025.

Ekstraregningen på 58,5 millioner kroner skal blandt andet bruges på projektledelse, forlængelse af aftaler med leverandører, forlængelse af drift af eksisterende løsninger og forlængelse af testaktiviteter.

Samtidig forlyder det, at projektet forventes afsluttet i 2018 frem for som planlagt i midten 2017.

Kæden hoppede angiveligt af tidsplanen i foråret, da grunddataprogrammet skulle testes op mod den offentlige datafordeler, så registre og services kunne være en del af datafordeleren i maj 2017.

"Der har dog ikke været den nødvendige fremdrift i de tværgående test, idet der har vist sig en række udfordringer og forsinkelser i forhold til de enkelte registre, særligt i forhold til sammenhængene mellem registrene og mellem registrene og den fælles datafordeler," oplyser Digitaliseringsstyrelsen på sit site.

Du kan læse mere på styrelsens hjemmeside om replanlægningen af grunddataprogrammet.

Læs også:
Så meget sparer staten på én stor fælles data-motor

Sådan vil staten uddele 10 milliarder datasæt om året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Vil du med på vej mod den moderne dataestate?
At gøre data tilgængelig, men hurtigst og med de færreste ressourcer, er de første og nødvendige skridt mod en moderne dataestate. Tiden er inde til, at du bevæger dig ned af den digitale landevej, der fører til hurtige og konsistente svar på simple forretningsspørgsmål. Vi giver her et bud på, hvordan du kommer igang.