Artikel top billede

Staten vil dele data om dig: Projektet ramt af forsinkelse og ekstraregning på 58,5 millioner kroner

Det offentliges grunddataprogram bliver forsinket i et år, og får samtidig ekstraregning på 58,5 millioner kroner. Læs her, hvad ekstraregningen skal bruges på.

I sidste uge blev det besluttet i Folketingets Finansudvalg at køre videre med grunddataprogrammet, selvom om projektet er forsinket i et år.

Det kan du læse mere om her: Stort offentligt it-projekt rammes af "væsentlige forsinkelser"

Projektet med et samlet budget på alt 636,8 millioner kroner over en 13-årig periode får dog en ekstraregning på 58,5 millioner kroner grundet forsinkelsen.

Grunddataprogrammet er motoren for, at myndigheder i staten, regionerne og kommunerne kan dele mere ud af sine data, så private virksomheder kan få fat grunddata om blandt andet ejendomme, vand, klima, virksomheder, adresser og personer.

Disse data kan benyttes til blandt andet applikationsudvikling, der igen kan skabe forretning og vækst ude i det danske it-landskab.

Denne positive dominoeffekt er årsagen til, at delingen af offentlige registre er prioriteret højt i den seneste fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.

Læs også: Her er hele Danmarks it-plan frem mod 2020: Disse ni områder skal der satses på

Det går ekstraregningen til

Tovholderen på projektet er Digitaliseringsstyrelsen, som oplyser på sin hjemmeside, at regningen for forsinkelsen på et år bliver på 58,5 kroner i perioden 2017 til 2025.

Ekstraregningen på 58,5 millioner kroner skal blandt andet bruges på projektledelse, forlængelse af aftaler med leverandører, forlængelse af drift af eksisterende løsninger og forlængelse af testaktiviteter.

Samtidig forlyder det, at projektet forventes afsluttet i 2018 frem for som planlagt i midten 2017.

Kæden hoppede angiveligt af tidsplanen i foråret, da grunddataprogrammet skulle testes op mod den offentlige datafordeler, så registre og services kunne være en del af datafordeleren i maj 2017.

"Der har dog ikke været den nødvendige fremdrift i de tværgående test, idet der har vist sig en række udfordringer og forsinkelser i forhold til de enkelte registre, særligt i forhold til sammenhængene mellem registrene og mellem registrene og den fælles datafordeler," oplyser Digitaliseringsstyrelsen på sit site.

Du kan læse mere på styrelsens hjemmeside om replanlægningen af grunddataprogrammet.

Læs også:
Så meget sparer staten på én stor fælles data-motor

Sådan vil staten uddele 10 milliarder datasæt om året
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere