Artikel top billede

Microsoft forlænger supporten til Windows Server og SQL Server med seks år

Microsoft forlænger pludselig supporten til Windows Server med seks år. Det er der en særlig grund til.

Microsoft vil forlænge supporten til Windows Server og SQL Server-produkterne fra 2008-versionerne og frem med op til seks år.

Det fremgår af selskabets nye såkaldte Premium Assurance-program, som Microsoft har præsenteret i en blogpost, som du kan se her.

Forlængelsen betyder, at supporttiden for Windows Server og SQL Server i alt kommer op på 16 år med først Mainstream Support, så Extended Support og altså nu Premium Assurance.

Under den nye ordning forpligter Microsoft sig til at patche alle sårbarheder, der er klassificeret som 'kritiske' eller 'vigtige.'

Premium Assurance-ordningen kommer til at koste mellem fem procent og 12 procent af licensprisen.

Vil skubbe brugerne over i cloud'en

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skriver, at Microsoft har særlige grunde til at lægge den hidtidige fremgangsmåde bag sig, hvor selskabet kun har tilbudt forlænget support til udvalgte virksomheder.

Ifølge Gartner-analytikeren Dolores Ianno skyldes beslutningen om at lancere Premium Assurance blandt andet, at Microsoft har erkendt, at nogle kunder har problemer med at migrere deres servere til nyere versioner.

Det vil derfor kunne skabe ravage, hvis Microsoft som først planlagt lader supporten til Windows Server 2008 og SQL Server 2008 udløbe som først planlagt - nemlig i henholdsvis januar 2020 juli 2019.

Ifølge Gartner-analytikeren vil et meget stort antal af disse kunder først opgradere, når deres nuværende versioner når 'end-of-life.'

Leverandører som Microsoft ved, at der er størst risiko for, at kunderne forsøger sig med nye øko-systemer ved netop 'end-of-life.'

Hun peger på, at den eneste mulighed for fortsat modtagelse af sikkerhedsopdateringer tidligere har været køb af den såkaldte CSA - Custom Support Agreement - som har været meget dyre, ligesom kunderne ofte har været pålagt krav om at forpligte sig til en migrations-plan.

"CSA'erne har fået kunderne til grave dybt ned i deres budgetter. Det er blevet et stort problem for Microsoft, fordi det har gjort, at kunderne ikke har investeret i nye områder, som for eksempel cloud'en," siger Dolores Ianno til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Premium Assurance bliver en del billigere end CSA. På den måde håber Microsoft, at kunderne får plads i budgetterne til at begynde at søge over mod cloud'en.

For det er der, Microsoft gerne vil have sine kunder i fremtiden.

"Microsofts budskab er: Invester i vores platform og kig samtidig på Azure," lyder det fra Wes Miller fra analysehuset Directions on Microsoft, som Computerworlds nyhedsbureau har talt med.

"Det hele handler om at få kunderne over på Azure. Men uden at tabe kunder undervejs. Microsoft vil forsøge at undgå, at kunderne skifter fra eksempelvis SQL Server til Oracle," siger Dolores Ianno fra Gartner.

Samtidig vil forlængelsen af supporten give kunderne mulighed for at migrere i ro og fred fra eksempelvis Windows Server 2008 R2 til nyere versioner som eksempelvis Windows Server 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere