Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft forlænger supporten til Windows Server og SQL Server med seks år

Microsoft forlænger pludselig supporten til Windows Server med seks år. Det er der en særlig grund til.

Microsoft vil forlænge supporten til Windows Server og SQL Server-produkterne fra 2008-versionerne og frem med op til seks år.

Det fremgår af selskabets nye såkaldte Premium Assurance-program, som Microsoft har præsenteret i en blogpost, som du kan se her.

Forlængelsen betyder, at supporttiden for Windows Server og SQL Server i alt kommer op på 16 år med først Mainstream Support, så Extended Support og altså nu Premium Assurance.

Under den nye ordning forpligter Microsoft sig til at patche alle sårbarheder, der er klassificeret som 'kritiske' eller 'vigtige.'

Premium Assurance-ordningen kommer til at koste mellem fem procent og 12 procent af licensprisen.

Vil skubbe brugerne over i cloud'en

Computerworlds amerikanske nyhedsbureau skriver, at Microsoft har særlige grunde til at lægge den hidtidige fremgangsmåde bag sig, hvor selskabet kun har tilbudt forlænget support til udvalgte virksomheder.

Ifølge Gartner-analytikeren Dolores Ianno skyldes beslutningen om at lancere Premium Assurance blandt andet, at Microsoft har erkendt, at nogle kunder har problemer med at migrere deres servere til nyere versioner.

Det vil derfor kunne skabe ravage, hvis Microsoft som først planlagt lader supporten til Windows Server 2008 og SQL Server 2008 udløbe som først planlagt - nemlig i henholdsvis januar 2020 juli 2019.

Ifølge Gartner-analytikeren vil et meget stort antal af disse kunder først opgradere, når deres nuværende versioner når 'end-of-life.'

Leverandører som Microsoft ved, at der er størst risiko for, at kunderne forsøger sig med nye øko-systemer ved netop 'end-of-life.'

Hun peger på, at den eneste mulighed for fortsat modtagelse af sikkerhedsopdateringer tidligere har været køb af den såkaldte CSA - Custom Support Agreement - som har været meget dyre, ligesom kunderne ofte har været pålagt krav om at forpligte sig til en migrations-plan.

"CSA'erne har fået kunderne til grave dybt ned i deres budgetter. Det er blevet et stort problem for Microsoft, fordi det har gjort, at kunderne ikke har investeret i nye områder, som for eksempel cloud'en," siger Dolores Ianno til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Premium Assurance bliver en del billigere end CSA. På den måde håber Microsoft, at kunderne får plads i budgetterne til at begynde at søge over mod cloud'en.

For det er der, Microsoft gerne vil have sine kunder i fremtiden.

"Microsofts budskab er: Invester i vores platform og kig samtidig på Azure," lyder det fra Wes Miller fra analysehuset Directions on Microsoft, som Computerworlds nyhedsbureau har talt med.

"Det hele handler om at få kunderne over på Azure. Men uden at tabe kunder undervejs. Microsoft vil forsøge at undgå, at kunderne skifter fra eksempelvis SQL Server til Oracle," siger Dolores Ianno fra Gartner.

Samtidig vil forlængelsen af supporten give kunderne mulighed for at migrere i ro og fred fra eksempelvis Windows Server 2008 R2 til nyere versioner som eksempelvis Windows Server 2016.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere