Artikel top billede

Medie: Twitter fik kold skulder af Donald Trump på grund Hillary Clinton-smiley

På et tech-topmøde var Twitter ikke inviteret med i det gode selskab, fordi selskabet angiveligt ikke ville udvikle en hade-Hillary Clinton-emoji under valgkampen. Den officielle forklaring er dog en lidt anden.

Den kommende amerikanske præsident Donald Trump mødtes i går med den absolutte glasur af amerikanske it-topchefer fra selskaber som Apple, Microsoft, Amazon, Google og Oracle.

En af de fraværende topdirektører fra cremen af den amerikanske it-industri var Jack Dorsey fra det sociale medie Twitter, som vel nok er en af Donald Trumps mest yndede kommunikations-platforme.

Twitter var efter sigende udelukket af det gode selskab, efter Trump-kampagnen under kampen om præsidentembedet forgæves forsøgte at få Twitter til at indføre et hashtag med en 'crooked Hillary Clinton'-emoji, altså en "uærlig Hillary Clinton-smiley" med brug af det øgenavn, som Donald Trump brugte om sin modkandidat.

Det skriver Politico.com, som citerer en anonym kilde for årsagen til Twitters fravær ved mødet.

Twitter ikke stor nok

Den kommende præsidents rådgiver, Sean Spicer, har senere fortalt, at Twitter ikke var med på tech-topmødet, fordi der ikke var plads.

En anden af den kommende præsidents folk har fortalt Reuters, at Twitter ikke var med på mødet, fordi det sociale medie med en markedsværdi på knap 100 milliarder kroner simpelthen ikke er stort nok til en plads ved it-giganternes bord.

Af de fremmødte tech-selskaber var Tesla med Elon Musk i spidsen det mindste blandt it-giganterne, da Tesla "kun" har en markedsværdi på 224 milliarder kroner.

Trump-familien fyldte godt

Ifølge Twitters direktør for digital markedsføring, Gary Coby, var det Jack Dorsey, som personligt modsatte sig, at Trump-kampagnen kunne få udviklet et hashtag med en crooked Hillary-emoji i en 35 millioner kroners-aftale med Twitter vedrørende blandt andet reklamer og specieludviklede løsninger.

Den modstand har Donald Trumps rådgiver Sean Spicer tidligere reageret på ved at forklare, at Twitter trods sin promovering af ytringsfrihed bliver overtrumfet af selskabets venstreorienterede ideologi.

Ud af tech-topmødets på 25 personer var der foruden den kommende præsident, den kommende vicepræsident Mike Pence, enkelte folk fra den kommende regering, mødets arrangør, Peter Thiel og de mange tech-bosser også blevet plads til tre af Donald Trumps børn og en enkelt svigersøn.

Dermed fyldte Trump-familien 20 procent af sæderne til it-topmødet, da Donald Trumps tre voksne børn og svigersønnen Jared Kushner er en del af det hold, der skal køre Trump-regeringen på plads efter Obama-administrationen.

Udstrakt hånd

Journalister var inviteret inden for i en håndfuld minutter i mødelokalet i Trump Tower, hvor tech-direktørerne og den kommende præsident og hans folk præsenterede sig selv. 

Donald Trump indledte mødet med at forklare, at der kunne have været 100 flere it-selskaber til stede, men det blev så ikke i denne omgang.

Han roste arrangøren Peter Thiel og de tilstedeværende it-giganter og forklarede direktørerne, at de kunne regne med den kommende regerings hjælp. 

Under åbningen af mødet med pressen til stede fik han også nævnt, at kursstigningen på amerikanske aktier efter præsidentvalget skulle bevares. 

"Så alle i rummet bliver nok nødt til at kunne lide mig, i hvert fald en lille smule," lød det fra den kommende præsident for snurrende kameraer. 

Inden dørene lukkede for pressen nævnte Donald Trump også, at det fremover skulle blive lettere for it-giganterne at handle uden for USA og efterlyste gode ideer til, hvordan den udfordring kan tackles. 

Læs også:
IBM midt i stor fyringsrunde: Lover præsident Trump at hyre 25.000 it-folk i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere