Artikel top billede

Medie: Twitter fik kold skulder af Donald Trump på grund Hillary Clinton-smiley

På et tech-topmøde var Twitter ikke inviteret med i det gode selskab, fordi selskabet angiveligt ikke ville udvikle en hade-Hillary Clinton-emoji under valgkampen. Den officielle forklaring er dog en lidt anden.

Den kommende amerikanske præsident Donald Trump mødtes i går med den absolutte glasur af amerikanske it-topchefer fra selskaber som Apple, Microsoft, Amazon, Google og Oracle.

En af de fraværende topdirektører fra cremen af den amerikanske it-industri var Jack Dorsey fra det sociale medie Twitter, som vel nok er en af Donald Trumps mest yndede kommunikations-platforme.

Twitter var efter sigende udelukket af det gode selskab, efter Trump-kampagnen under kampen om præsidentembedet forgæves forsøgte at få Twitter til at indføre et hashtag med en 'crooked Hillary Clinton'-emoji, altså en "uærlig Hillary Clinton-smiley" med brug af det øgenavn, som Donald Trump brugte om sin modkandidat.

Det skriver Politico.com, som citerer en anonym kilde for årsagen til Twitters fravær ved mødet.

Twitter ikke stor nok

Den kommende præsidents rådgiver, Sean Spicer, har senere fortalt, at Twitter ikke var med på tech-topmødet, fordi der ikke var plads.

En anden af den kommende præsidents folk har fortalt Reuters, at Twitter ikke var med på mødet, fordi det sociale medie med en markedsværdi på knap 100 milliarder kroner simpelthen ikke er stort nok til en plads ved it-giganternes bord.

Af de fremmødte tech-selskaber var Tesla med Elon Musk i spidsen det mindste blandt it-giganterne, da Tesla "kun" har en markedsværdi på 224 milliarder kroner.

Trump-familien fyldte godt

Ifølge Twitters direktør for digital markedsføring, Gary Coby, var det Jack Dorsey, som personligt modsatte sig, at Trump-kampagnen kunne få udviklet et hashtag med en crooked Hillary-emoji i en 35 millioner kroners-aftale med Twitter vedrørende blandt andet reklamer og specieludviklede løsninger.

Den modstand har Donald Trumps rådgiver Sean Spicer tidligere reageret på ved at forklare, at Twitter trods sin promovering af ytringsfrihed bliver overtrumfet af selskabets venstreorienterede ideologi.

Ud af tech-topmødets på 25 personer var der foruden den kommende præsident, den kommende vicepræsident Mike Pence, enkelte folk fra den kommende regering, mødets arrangør, Peter Thiel og de mange tech-bosser også blevet plads til tre af Donald Trumps børn og en enkelt svigersøn.

Dermed fyldte Trump-familien 20 procent af sæderne til it-topmødet, da Donald Trumps tre voksne børn og svigersønnen Jared Kushner er en del af det hold, der skal køre Trump-regeringen på plads efter Obama-administrationen.

Udstrakt hånd

Journalister var inviteret inden for i en håndfuld minutter i mødelokalet i Trump Tower, hvor tech-direktørerne og den kommende præsident og hans folk præsenterede sig selv. 

Donald Trump indledte mødet med at forklare, at der kunne have været 100 flere it-selskaber til stede, men det blev så ikke i denne omgang.

Han roste arrangøren Peter Thiel og de tilstedeværende it-giganter og forklarede direktørerne, at de kunne regne med den kommende regerings hjælp. 

Under åbningen af mødet med pressen til stede fik han også nævnt, at kursstigningen på amerikanske aktier efter præsidentvalget skulle bevares. 

"Så alle i rummet bliver nok nødt til at kunne lide mig, i hvert fald en lille smule," lød det fra den kommende præsident for snurrende kameraer. 

Inden dørene lukkede for pressen nævnte Donald Trump også, at det fremover skulle blive lettere for it-giganterne at handle uden for USA og efterlyste gode ideer til, hvordan den udfordring kan tackles. 

Læs også:
IBM midt i stor fyringsrunde: Lover præsident Trump at hyre 25.000 it-folk i USA
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.