Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Danskerne går data-amok på mobilnettet: Voldsom stigning i datatrafikken

Data-boom på de danske teleselskabers LTE-netværk. Alene inden for det seneste år er mængden af data, der up- og downloades steget med 81 procent.

Danskerne kan slet ikke få nok af LTE-baseret mobilt bredbånd. Det fremgår af Energistyrelsens netop udsendte telestatistik for første halvår 2016.

"162.000 TB blev der up- og downloadet i mobilnettene i første halvår 2016 efter en stigning på 81 pct. i forhold til første halvår 2015," skriver Energistyrelsen.

"Andelen af den mobile datatrafik, som går via LTE-nettet (4G-nettet), er vokset endnu mere - med næsten 150 pct. - og udgør i første halvdel af 2016 næsten 3/4-dele af den samlede mobile datatrafik."

Ifølge Energistyrelsen har 86,9 procent af de mobile bredbåndsabonnementer nu adgang til LTE/4G.

I rapporten kan man også læse:

"Stigningen i den samlede mobile datatrafik har været på lidt under 73.000 TB fra første halvår 2015 til første halvår af 2016, hvilket svarer til en stigning på 81,2 pct. Dermed endte den mobile datatrafik på lidt over 162.000 TB i første halvår 2016."

Så meget er der sket siden 2010

Mens data-boomet over det seneste år altså har været ganske voldsomt, er det ingenting i forhold til, hvis man ser på væksten fra 2010 og til nu.

"I andet halvår 2010 var den samlede datatrafik på lidt over 8.000 TB, og datatrafikken er dermed 20-dobblet i perioden."

"Det svarer til, at udviklingen tilnærmelsesvist har været eksponentiel i perioden med en halvårlig vækstrate på ca. 31,5 pct. Fra andet halvår 2015 til første halvår 2016 er væksten i datatrafikken 30,9 pct," skriver Energistyrelsen.

Det fremgår også af telestatistikken, at det i første halvår 2016 var 73,5 procent af den samlede mobile datatrafik, der kom fra LTE-nettet, mens de resterende 26,5 pct. kom fra det øvrige mobilnet.

"I gennemsnit bruger hvert mobile bredbåndsabonnement nu 24,1 GB pr. halvår, dvs. 4,0 GB i gennemsnit pr. måned i første halvår 2016."

Du kan læse hele rapporten fra Energistyrelsen her i PDF.

Læs også:

Microsoft vil udrydde det gammeldags SIM-kort: Du skal kunne skifte teleselskab via Windows Store

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere