Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Danskerne går data-amok på mobilnettet: Voldsom stigning i datatrafikken

Data-boom på de danske teleselskabers LTE-netværk. Alene inden for det seneste år er mængden af data, der up- og downloades steget med 81 procent.

Danskerne kan slet ikke få nok af LTE-baseret mobilt bredbånd. Det fremgår af Energistyrelsens netop udsendte telestatistik for første halvår 2016.

"162.000 TB blev der up- og downloadet i mobilnettene i første halvår 2016 efter en stigning på 81 pct. i forhold til første halvår 2015," skriver Energistyrelsen.

"Andelen af den mobile datatrafik, som går via LTE-nettet (4G-nettet), er vokset endnu mere - med næsten 150 pct. - og udgør i første halvdel af 2016 næsten 3/4-dele af den samlede mobile datatrafik."

Ifølge Energistyrelsen har 86,9 procent af de mobile bredbåndsabonnementer nu adgang til LTE/4G.

I rapporten kan man også læse:

"Stigningen i den samlede mobile datatrafik har været på lidt under 73.000 TB fra første halvår 2015 til første halvår af 2016, hvilket svarer til en stigning på 81,2 pct. Dermed endte den mobile datatrafik på lidt over 162.000 TB i første halvår 2016."

Så meget er der sket siden 2010

Mens data-boomet over det seneste år altså har været ganske voldsomt, er det ingenting i forhold til, hvis man ser på væksten fra 2010 og til nu.

"I andet halvår 2010 var den samlede datatrafik på lidt over 8.000 TB, og datatrafikken er dermed 20-dobblet i perioden."

"Det svarer til, at udviklingen tilnærmelsesvist har været eksponentiel i perioden med en halvårlig vækstrate på ca. 31,5 pct. Fra andet halvår 2015 til første halvår 2016 er væksten i datatrafikken 30,9 pct," skriver Energistyrelsen.

Det fremgår også af telestatistikken, at det i første halvår 2016 var 73,5 procent af den samlede mobile datatrafik, der kom fra LTE-nettet, mens de resterende 26,5 pct. kom fra det øvrige mobilnet.

"I gennemsnit bruger hvert mobile bredbåndsabonnement nu 24,1 GB pr. halvår, dvs. 4,0 GB i gennemsnit pr. måned i første halvår 2016."

Du kan læse hele rapporten fra Energistyrelsen her i PDF.

Læs også:

Microsoft vil udrydde det gammeldags SIM-kort: Du skal kunne skifte teleselskab via Windows Store

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere