Artikel top billede

Danskerne går data-amok på mobilnettet: Voldsom stigning i datatrafikken

Data-boom på de danske teleselskabers LTE-netværk. Alene inden for det seneste år er mængden af data, der up- og downloades steget med 81 procent.

Danskerne kan slet ikke få nok af LTE-baseret mobilt bredbånd. Det fremgår af Energistyrelsens netop udsendte telestatistik for første halvår 2016.

"162.000 TB blev der up- og downloadet i mobilnettene i første halvår 2016 efter en stigning på 81 pct. i forhold til første halvår 2015," skriver Energistyrelsen.

"Andelen af den mobile datatrafik, som går via LTE-nettet (4G-nettet), er vokset endnu mere - med næsten 150 pct. - og udgør i første halvdel af 2016 næsten 3/4-dele af den samlede mobile datatrafik."

Ifølge Energistyrelsen har 86,9 procent af de mobile bredbåndsabonnementer nu adgang til LTE/4G.

I rapporten kan man også læse:

"Stigningen i den samlede mobile datatrafik har været på lidt under 73.000 TB fra første halvår 2015 til første halvår af 2016, hvilket svarer til en stigning på 81,2 pct. Dermed endte den mobile datatrafik på lidt over 162.000 TB i første halvår 2016."

Så meget er der sket siden 2010

Mens data-boomet over det seneste år altså har været ganske voldsomt, er det ingenting i forhold til, hvis man ser på væksten fra 2010 og til nu.

"I andet halvår 2010 var den samlede datatrafik på lidt over 8.000 TB, og datatrafikken er dermed 20-dobblet i perioden."

"Det svarer til, at udviklingen tilnærmelsesvist har været eksponentiel i perioden med en halvårlig vækstrate på ca. 31,5 pct. Fra andet halvår 2015 til første halvår 2016 er væksten i datatrafikken 30,9 pct," skriver Energistyrelsen.

Det fremgår også af telestatistikken, at det i første halvår 2016 var 73,5 procent af den samlede mobile datatrafik, der kom fra LTE-nettet, mens de resterende 26,5 pct. kom fra det øvrige mobilnet.

"I gennemsnit bruger hvert mobile bredbåndsabonnement nu 24,1 GB pr. halvår, dvs. 4,0 GB i gennemsnit pr. måned i første halvår 2016."

Du kan læse hele rapporten fra Energistyrelsen her i PDF.

Læs også:

Microsoft vil udrydde det gammeldags SIM-kort: Du skal kunne skifte teleselskab via Windows Store

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere