Danskerne går data-amok på mobilnettet: Voldsom stigning i datatrafikken

Data-boom på de danske teleselskabers LTE-netværk. Alene inden for det seneste år er mængden af data, der up- og downloades steget med 81 procent.

Danskerne kan slet ikke få nok af LTE-baseret mobilt bredbånd. Det fremgår af Energistyrelsens netop udsendte telestatistik for første halvår 2016.

"162.000 TB blev der up- og downloadet i mobilnettene i første halvår 2016 efter en stigning på 81 pct. i forhold til første halvår 2015," skriver Energistyrelsen.

"Andelen af den mobile datatrafik, som går via LTE-nettet (4G-nettet), er vokset endnu mere - med næsten 150 pct. - og udgør i første halvdel af 2016 næsten 3/4-dele af den samlede mobile datatrafik."

Ifølge Energistyrelsen har 86,9 procent af de mobile bredbåndsabonnementer nu adgang til LTE/4G.

I rapporten kan man også læse:

"Stigningen i den samlede mobile datatrafik har været på lidt under 73.000 TB fra første halvår 2015 til første halvår af 2016, hvilket svarer til en stigning på 81,2 pct. Dermed endte den mobile datatrafik på lidt over 162.000 TB i første halvår 2016."

Så meget er der sket siden 2010
Mens data-boomet over det seneste år altså har været ganske voldsomt, er det ingenting i forhold til, hvis man ser på væksten fra 2010 og til nu.

"I andet halvår 2010 var den samlede datatrafik på lidt over 8.000 TB, og datatrafikken er dermed 20-dobblet i perioden."

"Det svarer til, at udviklingen tilnærmelsesvist har været eksponentiel i perioden med en halvårlig vækstrate på ca. 31,5 pct. Fra andet halvår 2015 til første halvår 2016 er væksten i datatrafikken 30,9 pct," skriver Energistyrelsen. Det fremgår også af telestatistikken, at det i første halvår 2016 var 73,5 procent af den samlede mobile datatrafik, der kom fra LTE-nettet, mens de resterende 26,5 pct. kom fra det øvrige mobilnet.

"I gennemsnit bruger hvert mobile bredbåndsabonnement nu 24,1 GB pr. halvår, dvs. 4,0 GB i gennemsnit pr. måned i første halvår 2016."

Du kan læse hele rapporten fra Energistyrelsen her i PDF.

Læs også:

Microsoft vil udrydde det gammeldags SIM-kort: Du skal kunne skifte teleselskab via Windows Store

Nye danske data afslører: Her er de mest populære smartphones i Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.