Artikel top billede

Microsoft vil udrydde det gammeldags SIM-kort: Du skal kunne skifte teleselskab via Windows Store

Microsoft vil bygge programmerbare SIM-kort ind i tablets og pc'er, så kunderne kan købe dataadgang via Windows Store. Den model er ikke alle dog lige begejstrede for.

At være en produktiv medarbejder og it-bruger på farten kræver ikke bare en god, mobil maskine - om det så er en tablet, tradition pc eller et hybrid-produkt.

Det forudsætter for de fleste af os også, at der er forbindelse til internettet.

Her spiller 3G og 4G-netværk en afgørende rolle, men tilslutningsprocessen er (fortsat) ofte lidt besværlig, når vi taler eksempelvis en hybrid-maskine, der via smartphonens data-forbindelse, skal kobles til mobilnetværket i Indien.

Microsoft - der har mobility som et omdrejningspunkt i selskabets løsninger - har derfor planer om at indlejre faste, programmerbare SIM-løsninger i pc'er og tablets med Windows.

Hvis den vision bliver realiseret, ville Microsoft så kunne sælge data-pakker via Windows Store til brugerne, når de er på farten.

Det skriver vores kolleger på det amerikanske Networkworld, der kan fortælle, at Microsoft i denne uge fremlagde planerne på en konference i Shenzhen i Kina, hvor mange hardwareproducenter holder til.

En af de klare fordele ved denne SIM-model vil være, at internetbrugerne i langt mindre grad vil være bundet til et bestemt teleselskab. I stedet vil de kunne købe den nødvendige 4G-internetadgang direkte fra Windows Store, når de lander i et nyt land på eksempelvis en forretningsrejse.

Kræver at alle bakker op

Det forudsætter dog, at teleoperatørerne også kan se det geniale i konceptet med at sælge dataabonnementer via Windows Store, og den del ser det ud til at knibe med, skriver Networkworld.

Det baseres blandt andet på, at Apple også tilbyder programmerbare SIM-kort i nogle iPads, men at det har vist sig svært at sikre den nødvendige fleksibilitet til at kunne skifte selskabet ofte selv med det indbyggede- programmerbare SIM-kort.

Læs også: Det gamle SIM-kort på vej væk: Nu kommer det nye e-SIM

Der er dog ingen tvivl om, at hele modellen med valg af teleoperatør er under forandring i disse år, hvor fleksibilitet er afgørende for de fleste virksomheder. 

De programmerbare, indbyggede SIM-løsninger er således bare et led i den udvikling.

SIM - subscriber identification module - er teknologien, der sikrer, at din enhed kan identificeres på netværket.

Mange mener, at modellen med det fysiske SIM-kort, man kan skifte ud, ikke længere giver den store mening.

I stedet skal SIM-teknologien være indlejret i produkterne fra fødslen i form af det, der kaldes e-SIM.

Det er ikke mindst det massive fokus på Internet of Things, hvor alle enheder og sensorer skal være koblet til internettet, og de mange nye smartwatches og andre bærbare gadgets, der er med til at sætte skub på udviklingen.

For at enhederne kan hente og udveksle data, kræver det i sagens natur en netværksforbindelse - og disse enheder har derfor typisk fået indbygget netværksforbindelsen fra fødslen, så de ikke er afhængige af et traditionelt SIM-kort.

"E-SIM teknologi gør dette muligt i form af programmerbare SIMs, der er indlejrede i enhederne. På forbrugersiden giver e-SIM ejerne af enhederne muligheden for at sammenligne netværk og vælge service efter ønske direkte fra enheden," har McKinsey tidligere forklaret i en analyse.

Læs også:

Det gamle SIM-kort på vej væk: Nu kommer det nye e-SIM

Ny model rumsterer i teleindustrien: WiFi kan blive dit primære mobilnetværk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere