Artikel top billede

Rabat eller retssag: Yahoo-køber vil presse købspris på 32 milliarder ned efter hackingskandaler

Rabatter eller retssag lyder budskabet fra Verizon til Yahoo bag lukkede døre, efter en hel stribe sikkerhedsskandaler er rullet ind over Yahoo i den senere tid.

It-selskabet Yahoos mere end en milliard brugere har været igennem et stormombrust 2016.

I september kom det frem, at en halv milliard Yahoo-konti var blevet hacket.

Siden lød det, at it-selskabet havde arbejdet tæt sammen med amerikanske myndigheder om scanning af brugernes mails, og i denne uge var nyheden så, at over en milliard Yahoo-mails var blevet kompromitterede tilbage i 2013.

Læs også: Advarsel: Tusindvis af danskere kan være ramt af gigantisk Yahoo-hack

Den seneste hackerafsløring af, hvad der formodes at være verdens største hackerangreb nogensinde, fik Yahoo-aktien til at falde med seks procent.

Midt i alle sikkerhedsbristerne er Yahoo ved at blive solgt til den amerikanske telegigant Verizon, som nu forlanger en klækkelig rabat i opkøbet, som har et prisskilt på 32 milliarder kroner.

Det fortæller flere kilder til businessmagasinet Fortune.

Verizon truer med retssag

Ifølge kilderne forventes det, at Verizon fortsat vil købe Yahoo, men det skal ske under andre betingelser, end de to parter først var blevet enige om, inden sikkerhedsskandalerne rullede.

Officielt er tonen nogenlunde neutral, efter Verizon i denne uge har kommenteret det seneste store hackerangreb.

Her lyder det, at teleselskabet vurderer konsekvenserne af "den nyeste udvikling, før vi drager endelige konklusioner".

Bag de lukkede døre omkring handlen bliver en retssag brugt som pression til at hakke priserne ned for det hackerramte internetselskab, fortæller kilder tæt på forhandlingerne til Fortune.

Yahoo forventer officielt, at handlen bliver gennemført som planlagt, efter selskabet i længere tid har ledt med lys og lygte efter en køber af det engang så indflydelsesrige internetselskab.

Oveni købsforhandlingerne bag lukkede døre med Verizon kan Yahoo se frem til flere retssager i blandt andet massesøgsmål fra selskabets aktionærer ovenpå, hvad der umiddelbart må betegnes som svage sikkerhedsprocedurer hos Yahoo.

Ved efterårets store sikkerhedsbrist med en halv milliard hackede mail-konti var Verizon også ude at forlange rabatter for Yahoo-købet, hvilket du kan læse mere om her: Overtagelse af Yahoo risikerer at gå helt i vasken

Læs også:

Advarsel: Tusindvis af danskere kan være ramt af gigantisk Yahoo-hack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Nyt kæmpesystem til politiet fra Netcompany bliver næsten 20 procent dyrere end planlagt: Forsinkes med mere end et år
Halvandet år efter kontrakt-underskrivelsen med Netcompany er omkostningerne til levering af politiets kommende planlægnings-system allerede steget med næsten 20 procent, mens hele projektet skal replanlægges. Det bliver nu mere end et år forsinket. Se her, hvornår det for politiet vitale system ventes klart.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.