Rabat eller retssag: Yahoo-køber vil presse købspris på 32 milliarder ned efter hackingskandaler

Rabatter eller retssag lyder budskabet fra Verizon til Yahoo bag lukkede døre, efter en hel stribe sikkerhedsskandaler er rullet ind over Yahoo i den senere tid.

It-selskabet Yahoos mere end en milliard brugere har været igennem et stormombrust 2016.

I september kom det frem, at en halv milliard Yahoo-konti var blevet hacket.

Siden lød det, at it-selskabet havde arbejdet tæt sammen med amerikanske myndigheder om scanning af brugernes mails, og i denne uge var nyheden så, at over en milliard Yahoo-mails var blevet kompromitterede tilbage i 2013.

Læs også: Advarsel: Tusindvis af danskere kan være ramt af gigantisk Yahoo-hack

Den seneste hackerafsløring af, hvad der formodes at være verdens største hackerangreb nogensinde, fik Yahoo-aktien til at falde med seks procent.

Midt i alle sikkerhedsbristerne er Yahoo ved at blive solgt til den amerikanske telegigant Verizon, som nu forlanger en klækkelig rabat i opkøbet, som har et prisskilt på 32 milliarder kroner.

Det fortæller flere kilder til businessmagasinet Fortune.

Verizon truer med retssag
Ifølge kilderne forventes det, at Verizon fortsat vil købe Yahoo, men det skal ske under andre betingelser, end de to parter først var blevet enige om, inden sikkerhedsskandalerne rullede.

Officielt er tonen nogenlunde neutral, efter Verizon i denne uge har kommenteret det seneste store hackerangreb.

Her lyder det, at teleselskabet vurderer konsekvenserne af "den nyeste udvikling, før vi drager endelige konklusioner".

Bag de lukkede døre omkring handlen bliver en retssag brugt som pression til at hakke priserne ned for det hackerramte internetselskab, fortæller kilder tæt på forhandlingerne til Fortune.

Yahoo forventer officielt, at handlen bliver gennemført som planlagt, efter selskabet i længere tid har ledt med lys og lygte efter en køber af det engang så indflydelsesrige internetselskab.

Oveni købsforhandlingerne bag lukkede døre med Verizon kan Yahoo se frem til flere retssager i blandt andet massesøgsmål fra selskabets aktionærer ovenpå, hvad der umiddelbart må betegnes som svage sikkerhedsprocedurer hos Yahoo.

Ved efterårets store sikkerhedsbrist med en halv milliard hackede mail-konti var Verizon også ude at forlange rabatter for Yahoo-købet, hvilket du kan læse mere om her: Overtagelse af Yahoo risikerer at gå helt i vasken

Læs også:

Advarsel: Tusindvis af danskere kan være ramt af gigantisk Yahoo-hack


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.