Artikel top billede

Rabat eller retssag: Yahoo-køber vil presse købspris på 32 milliarder ned efter hackingskandaler

Rabatter eller retssag lyder budskabet fra Verizon til Yahoo bag lukkede døre, efter en hel stribe sikkerhedsskandaler er rullet ind over Yahoo i den senere tid.

It-selskabet Yahoos mere end en milliard brugere har været igennem et stormombrust 2016.

I september kom det frem, at en halv milliard Yahoo-konti var blevet hacket.

Siden lød det, at it-selskabet havde arbejdet tæt sammen med amerikanske myndigheder om scanning af brugernes mails, og i denne uge var nyheden så, at over en milliard Yahoo-mails var blevet kompromitterede tilbage i 2013.

Læs også: Advarsel: Tusindvis af danskere kan være ramt af gigantisk Yahoo-hack

Den seneste hackerafsløring af, hvad der formodes at være verdens største hackerangreb nogensinde, fik Yahoo-aktien til at falde med seks procent.

Midt i alle sikkerhedsbristerne er Yahoo ved at blive solgt til den amerikanske telegigant Verizon, som nu forlanger en klækkelig rabat i opkøbet, som har et prisskilt på 32 milliarder kroner.

Det fortæller flere kilder til businessmagasinet Fortune.

Verizon truer med retssag

Ifølge kilderne forventes det, at Verizon fortsat vil købe Yahoo, men det skal ske under andre betingelser, end de to parter først var blevet enige om, inden sikkerhedsskandalerne rullede.

Officielt er tonen nogenlunde neutral, efter Verizon i denne uge har kommenteret det seneste store hackerangreb.

Her lyder det, at teleselskabet vurderer konsekvenserne af "den nyeste udvikling, før vi drager endelige konklusioner".

Bag de lukkede døre omkring handlen bliver en retssag brugt som pression til at hakke priserne ned for det hackerramte internetselskab, fortæller kilder tæt på forhandlingerne til Fortune.

Yahoo forventer officielt, at handlen bliver gennemført som planlagt, efter selskabet i længere tid har ledt med lys og lygte efter en køber af det engang så indflydelsesrige internetselskab.

Oveni købsforhandlingerne bag lukkede døre med Verizon kan Yahoo se frem til flere retssager i blandt andet massesøgsmål fra selskabets aktionærer ovenpå, hvad der umiddelbart må betegnes som svage sikkerhedsprocedurer hos Yahoo.

Ved efterårets store sikkerhedsbrist med en halv milliard hackede mail-konti var Verizon også ude at forlange rabatter for Yahoo-købet, hvilket du kan læse mere om her: Overtagelse af Yahoo risikerer at gå helt i vasken

Læs også:

Advarsel: Tusindvis af danskere kan være ramt af gigantisk Yahoo-hack
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere