Artikel top billede

Fem julegaveidéer blandt årets bedste udgivelser

Kender du en gamer der skal have en julegave i år, og ved du ikke hvad vedkommende skal have? Så har vi her fem bud til, hvilke spil der kan lægges under træet juleaften. hvad end det er actionspil, fantasy eller sport, så er der lidt for enhver smag

2016 har været et turbulent år, og spilindustrien har også haft sin del af gode og dårlige stunder.

Her vil vi dog vælge at fokusere på fem udgivelser indenfor hver sin genre, der kunne være oplagte gaveidéer til gameren i dit liv. 

Vi lægger ud med et actionspil der måske er fløjet under radaren hos mange, men har formået at tryllebinde undertegnede, og overraske FPS-genren med kreativt gameplay. 

Til Actionentusiasten - Rainbow: Six Siege
Ubisoft havde en uheldig start med Siege, hvor spillet blev rost for sit koncept, men også kritiseret for eksekveringen. Der var meget galt ved launch, men spillet har formået at sætte sig blandt de bedste spil i 2016.

Med en fremragende online-del der vægter teamwork over alt andet, lækre våben og karakterer der hver har specielle evner som f.eks puls-sensor, EMP-granater og fælder, så er Rainbow Six: Siege et must have for enhver med hang til online skydespil med taktik. 

Se også: The Division, Shadow Warrior 2

Til Bilentusiasten - Forza Horizon 3

Hvor skal man starte med et spil som FH3? Det er et såkaldt open-world bilspil, hvilket i sig selv er ambitiøst i genren, med alt fra jungle-kørsel til ørkenræs.

Det hele foregår i Australien med et exceptionelt sammensat soundtrack og en billedside der mere eller mindre kunne være virkeligheden, og ikke computergrafik.

Singleplayerdelen indeholder rigeligt med content, således at man ikke kører død i spillet, og onlinedelen er mindst ligeså sjov at begive sig ud i. Dertil kommer customization delen, hvor din bil kan få hele turen med hækspoiler, sænkning, grafik og vilde farver. Det absolut bedste bilspil i år. 

Se også: Need for Speed, American Truck Simulator 

Til Strategientusiasten - XCOM 2

Her er et spil, der virkelig blev et viralt hit i de første måneder af 2016. XCOM 2 er et strategispil, der giver dig muligheden for at tackle missioner på din egen facon.

Soldater kan opgraderes - og ikke mindst redigeres - således at de dækker dine behov, og måske ligner din nabo. Det kan være utilgiveligt svært - især når din soldat misser en 90% chance for hit - men det er god underholdning.

Levetiden oppes endnu mere, når man tager Steam Workshop indholdet i betragtning. 

Se også: Civilization V, Offworld Trading Company, Stellaris 

Til Casual-entusiasten: Stardew Valley
Endnu et spil der fuldstændigt tog 2016 med storm.

Stardew Valley er ikke produceret af et stort firma, og det har heller markedsført sig på ekstravagant vis. Spillets succes kan tilegnes det vanedannende gameplay og gennemførte koncept, der bedst kan beskrives som en Harvest Moon kopi, med sin helt egen identitet.

Hvem havde troet at en virtuel gård kunne være så spændende at holde ved lige? Stardew Valley er spillet for dem, der spiller for at hygge sig.

Der forekommer små quests med fjender der skal nedkæmpes i ny og næ, men mest af alt handler det om din gård, og relationerne med de personer, der er i omegnen. 

Se også: Slime Rancher, Human: Fall Flat

Til Sportsentusiasten - Steep

I sidste uge anmeldte vi Steep (link), og selvom det 'kun' fik 4/6, så er det stadig på toppen af sportsudgivelser i år.

De fleste fodboldinteresserede ejer allerede FIFA, mens PES 2017 på PC er kvalitets- og optimeringsmæssigt en joke, og de fleste andre sportsspil - manager sims inkluderet - er ikke indholdsmæssigt forbedringer af de sidste års udgivelser.

Steep er absolut et af årets bedste sportsspil, og med et felt af konkurrenter der halter bagefter, kan man med ro i sindet smide Ubisofts vintersportsperle ind under træet i år. 

Se også: FIFA 17, NBA 2k17

Læs også: Anmeldelse: Steep er en hyldest til vintersportens ekstremdiscipliner