Artikel top billede

Foto: Anders Engelbøl.

Efter voldgiftssag og anklager om chikane: 8.000 danske bredbåndskunder skifter leverandør

8.000 bredbåndskunder skiftede nytårsnat fra Stofa til den lokale antenneforening Glenten. En voldgiftssag og anklager om chikane har præget forløbet frem til leverandør-skiftet.

8.000 bredbåndskunder i Odense skiftede nytårsnat fra at have Stofa som internetleverandør til den lokale antenneforening Glenten.

Det har været et noget opsigtsvækkende forløb, der har været op til leverandør-skiftet.  

Ikke nok med, at Stofa og Glenten har været igennem en voldgiftssag om, hvornår kontrakten om at levere internet skulle udløbe.

Efter Glenten vandt den sag, var parterne også rygende uenige om, hvordan selve skiftet så skulle foregå.

Glenten har blandt andet anklaget Stofa for chikane, mens Stofa omvendt har udtalt, at Glenten ikke har villet tage en dialog om, hvorvidt antenneforeningen ville købe kundeaftalerne med de mange tusinde bredbåndskunder.

Læs om sagen her: Dansk antenneforening og Stofa i bitter strid om 8.500 modemmer: Skal de overleveres - eller sendes på lossepladsen?

Nytårsnat fandt leverandørskiftet dog sted trods polemikken, og indtil videre tyder alt på, at der er hul igennem til internettet hos brugerne.

Det fortæller Glentens direktør, Lars J. Knudsen, til Computerworld.

"Vi har i hvert fald ikke fået nogen klager. Så man kan sige, at operationen lykkedes. Hvis vores medlemmer har fulgt anvisningen, har de det internet, de har bestilt."

"Dem, som ikke har fulgt vores anvisninger, har internet, men de har en lavere hastighed, end vi kan byde ind med, indtil de får skiftet deres modem."

"De henvendelser, vi fik fra morgenstunden den 1. januar, gik på det helt lavpraktiske omkring, hvordan og hvorledes det nu lige var med den ledning og så videre," lyder det fra Glentens direktør mandag.

Anklager om chikane

Antenneforeningen Glenten har kritiseret Stofa i hårde vendinger i forbindelse med, at aftalen mellem Glenten og Stofa skulle udløbe til nytår.

Med kontraktens ophør skulle internetkunderne ikke længere have internet fra Stofa, men kunne så i stedet vælge at benytte sig af Glentens internetprodukt.

Glenten mente blandt andet, at Stofa burde udlevere de nødvendige MAC-adresser og kundedata, så Glenten kunne komme i gang med at levere internet til medlemmerne via de modems, der allerede stod ude hos kunderne. Læs mere om det her.

Stofa mente dog, at Glenten havde misforstået, hvad der skulle ske ved aftalens udløb. Se hele Stofas udlægning af sagen her:

Stofa afviser anklager fra antenneforening: Vil da ikke overdrage alle kunderne kvit og frit

Kort før jul skrev Stofa et brev til kunderne med besked om, at selskabet ikke ville udlevere kundeoplysningerne til Glenten på grund af persondataloven - og at kunderne efter den 31. december ikke længere ville kunne bruge deres modemmer. 

"Modemmet kan herefter afleveres på din lokale genbrugsplads," lød det i brevet - en melding som Stofa dog senere trak i land med igen i et nyt brev, efter at Glenten havde anklaget Stofa for at chikanere medlemmerne.

Glenten oplyser, at bredbåndsbrugerne i Odense står til at spare omkring 1.800 kroner om året ved skiftet, hvis man tager udgangspunkt i sammenlignelige bredbåndshastigheder.

Læs også:

Dansk antenneforening og Stofa i bitter strid om 8.500 modemmer: Skal de overleveres - eller sendes på lossepladsen?

Stofa afviser anklager fra antenneforening: Vil da ikke overdrage alle kunderne kvit og frit

Dansk antenneforening kæmper med Stofa om overtagelse af 8.500 kunder: "Stofa sætter den ene tekniske og juridiske forhindring op efter den anden"Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.