Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lover it-branchen bedre rammer og konkrete initiativer: Se dem her

Reportage: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lover nemmere adgang til kapital, flere børsintroduktioner og konkrete planer for smartere danske byer.

"Digitalisering står 43 gange i det nye regeringsgrundlag.", fremhævede erhvervsminister Brian Mikkelsen da han holdt hovedtalen til IT-Branchens årlige nytårskur, hvor knapt 200 repræsentanter for it-Danmark mødtes på Børsen i København.

Det gør det, understregede ministeren, fordi digitaliseringen og it-branchen spiller en hovedrolle i at sikre, at Danmark fortsat er et konkurrencedygtigt land.

Derfor vil Brian Mikkelsen, som over for de forsamlede it-folk, betegnede sig selv som "erhvervslivets digitaliseringsminister" sætte sig i spidsen for en række initiativer som skal forbedre rammebetingelserne for danske it-virksomheder, sikre bedre muligheder for finansiering samt sikre, at danske virksomheder kan tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Aktiesparekonto skal sikre flere danske børsintroduktioner
Konkret nævnte ministeren, at han personligt var inspireret af den svenske aktiesparekonto-model, som gør det enklere rent skattemæssigt for privatpersoner at investere i virksomheder.

Målet er at sikre mere kapital til danske virksomheder, fastslog Brian Mikkelsen og fremhævede, at der i Sverige finder væsentligt flere børsintroduktioner sted, end det er tilfældet i Danmark.

Brian Mikkelsen fremhævede også potentialet for vækst i it-branchen, da hen henviste til en nylig undersøgelse, som viser, at tre ud af fem danske små- eller mellemstore virksomheder ikke har udviklet et nyt produkt eller på anden vis medvirket til innovation i de seneste fem år.

Ministeren inviterede derfor også it-branchen til en dialog om at få grebet de digitale muligheder for ikke-it-virksomheder og resten af samfundet.

Konkrete planer for smart city-initiativer
I den forbindelse nævnte Brian Mikkelsen specielt transporterhvervet og uddannelse og livslang som spændende områder - og lovede at der på "smart cities"-området snart ville komme en række konkrete initiativer fra regeringen.

Formand for IT-Branchen, Cecilia Bonefeld-Dahl, kvitterede for Brian Mikkelsens tale og kaldte de mange initiativer for en drøm, som er gået i opfyldelse for it-branchen. Formanden fremhævede samtidig, at væksten inden for it-området også kunne mærkes på medlemstilgangen, hvor IT-Branchen i løbet af 2016 fik knapt 100 nye medlemsvirksomheder.

Læs også: Den største fejl, en virksomhedsledelse kan begå i 2017, er manglende erkendelse af teknologiens betydning


mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.