Artikel top billede

Her er listen: Disse it-virksomheder er de mest innovative i hele verden

Kendte it-giganter dominerer listen med de 50 mest innovative virksomheder i verden - men også flere nye it-spillere melder sig nu ind i kampen.

Otte af de ti mest innovative virksomheder i verden i 2016 var it-selskaber.

Det fremgår af i en ny rapport om de mest innovative virksomheder i 2016 fra Boston Consulting Group.

Top 50-listen rummer mange forskellige typer af virksomheder, men det er i dén grad de kendte it-giganter, der dominerer toppen af listen.

Blandt de ti øverste selskaber finder man således Apple, Google, Microsoft, Amazon, Netflix, Samsung, Facebook og IBM.

Og her stopper innovations-festen hos it-selskaberne slet ikke, for længere nede på listen kommer også selskaber som Hewlett-Packard, Cisco, Xiaomi, Huawei, Intel og Dell med flere.

Læs også: Her er de mest patent-ivrige it-firmaer i verden: Disse it-virksomheder skovler tusindvis af patenter ind

Mens mange af disse it-selskaber hører til blandt de største i branchen, er der også et par nye spillere på listen, der med udgangspunkt i it og digitalisering har fået masser af opmærksomhed i de senere år: Det drejer sig om Uber og Airbnb.

Her er de mest innovative virksomheder

Boston Consulting Group lægger da heller ikke skjul på, innovation i dag oftest hænger sammen med digitalisering.

"Tech-giganter med mange år på bagen holder igen fast i topplaceringerne, mens nye digitale 'disruptors' som Uber og Airbnb er kommet med på listen, og den digitale innovations vigtige rolle viser sig i tilstedeværelsen af traditionelle fremstillingsvirksomheder som General Electric og Daimler," lyder det i rapporten.

"Vores 11. årlige globale undersøgelse af innovations-tilstanden viser, at anvendelsen af teknologi til at sikre en innovations-fordel ikke længere er kun er forbeholdt tech-virksomheder."

Læs hele rapporten som PDF her.

Rangeringen af de mest innovative virksomheder i rapporten fra Boston Consulting Group er blandt andet sket ud fra en undersøgelse blandt topledere fra en række forskellige industrier og fra hele verden.

Samtidig er eksempelvis også de finansielle resultater og udviklingen i aktieværdien i selskaberne en del af grundlaget for rangeringen.

Læs også:

Her er de mest patent-ivrige it-firmaer i verden: Disse it-virksomheder skovler tusindvis af patenter ind

Dansk it-iværksætter vil have et opgør med 'patentregime': Derfor er patenter skadelige

Tidens mest hypede tech-trend er faktisk slet ikke blevet oversolgt: Kæmpe data-gennembrud står for døren

Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere