Artikel top billede

Her er listen: Disse it-virksomheder er de mest innovative i hele verden

Kendte it-giganter dominerer listen med de 50 mest innovative virksomheder i verden - men også flere nye it-spillere melder sig nu ind i kampen.

Otte af de ti mest innovative virksomheder i verden i 2016 var it-selskaber.

Det fremgår af i en ny rapport om de mest innovative virksomheder i 2016 fra Boston Consulting Group.

Top 50-listen rummer mange forskellige typer af virksomheder, men det er i dén grad de kendte it-giganter, der dominerer toppen af listen.

Blandt de ti øverste selskaber finder man således Apple, Google, Microsoft, Amazon, Netflix, Samsung, Facebook og IBM.

Og her stopper innovations-festen hos it-selskaberne slet ikke, for længere nede på listen kommer også selskaber som Hewlett-Packard, Cisco, Xiaomi, Huawei, Intel og Dell med flere.

Læs også: Her er de mest patent-ivrige it-firmaer i verden: Disse it-virksomheder skovler tusindvis af patenter ind

Mens mange af disse it-selskaber hører til blandt de største i branchen, er der også et par nye spillere på listen, der med udgangspunkt i it og digitalisering har fået masser af opmærksomhed i de senere år: Det drejer sig om Uber og Airbnb.

Her er de mest innovative virksomheder

Boston Consulting Group lægger da heller ikke skjul på, innovation i dag oftest hænger sammen med digitalisering.

"Tech-giganter med mange år på bagen holder igen fast i topplaceringerne, mens nye digitale 'disruptors' som Uber og Airbnb er kommet med på listen, og den digitale innovations vigtige rolle viser sig i tilstedeværelsen af traditionelle fremstillingsvirksomheder som General Electric og Daimler," lyder det i rapporten.

"Vores 11. årlige globale undersøgelse af innovations-tilstanden viser, at anvendelsen af teknologi til at sikre en innovations-fordel ikke længere er kun er forbeholdt tech-virksomheder."

Læs hele rapporten som PDF her.

Rangeringen af de mest innovative virksomheder i rapporten fra Boston Consulting Group er blandt andet sket ud fra en undersøgelse blandt topledere fra en række forskellige industrier og fra hele verden.

Samtidig er eksempelvis også de finansielle resultater og udviklingen i aktieværdien i selskaberne en del af grundlaget for rangeringen.

Læs også:

Her er de mest patent-ivrige it-firmaer i verden: Disse it-virksomheder skovler tusindvis af patenter ind

Dansk it-iværksætter vil have et opgør med 'patentregime': Derfor er patenter skadelige

Tidens mest hypede tech-trend er faktisk slet ikke blevet oversolgt: Kæmpe data-gennembrud står for døren

Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere