Artikel top billede

Her er listen: Disse it-virksomheder er de mest innovative i hele verden

Kendte it-giganter dominerer listen med de 50 mest innovative virksomheder i verden - men også flere nye it-spillere melder sig nu ind i kampen.

Otte af de ti mest innovative virksomheder i verden i 2016 var it-selskaber.

Det fremgår af i en ny rapport om de mest innovative virksomheder i 2016 fra Boston Consulting Group.

Top 50-listen rummer mange forskellige typer af virksomheder, men det er i dén grad de kendte it-giganter, der dominerer toppen af listen.

Blandt de ti øverste selskaber finder man således Apple, Google, Microsoft, Amazon, Netflix, Samsung, Facebook og IBM.

Og her stopper innovations-festen hos it-selskaberne slet ikke, for længere nede på listen kommer også selskaber som Hewlett-Packard, Cisco, Xiaomi, Huawei, Intel og Dell med flere.

Læs også: Her er de mest patent-ivrige it-firmaer i verden: Disse it-virksomheder skovler tusindvis af patenter ind

Mens mange af disse it-selskaber hører til blandt de største i branchen, er der også et par nye spillere på listen, der med udgangspunkt i it og digitalisering har fået masser af opmærksomhed i de senere år: Det drejer sig om Uber og Airbnb.

Her er de mest innovative virksomheder

Boston Consulting Group lægger da heller ikke skjul på, innovation i dag oftest hænger sammen med digitalisering.

"Tech-giganter med mange år på bagen holder igen fast i topplaceringerne, mens nye digitale 'disruptors' som Uber og Airbnb er kommet med på listen, og den digitale innovations vigtige rolle viser sig i tilstedeværelsen af traditionelle fremstillingsvirksomheder som General Electric og Daimler," lyder det i rapporten.

"Vores 11. årlige globale undersøgelse af innovations-tilstanden viser, at anvendelsen af teknologi til at sikre en innovations-fordel ikke længere er kun er forbeholdt tech-virksomheder."

Læs hele rapporten som PDF her.

Rangeringen af de mest innovative virksomheder i rapporten fra Boston Consulting Group er blandt andet sket ud fra en undersøgelse blandt topledere fra en række forskellige industrier og fra hele verden.

Samtidig er eksempelvis også de finansielle resultater og udviklingen i aktieværdien i selskaberne en del af grundlaget for rangeringen.

Læs også:

Her er de mest patent-ivrige it-firmaer i verden: Disse it-virksomheder skovler tusindvis af patenter ind

Dansk it-iværksætter vil have et opgør med 'patentregime': Derfor er patenter skadelige

Tidens mest hypede tech-trend er faktisk slet ikke blevet oversolgt: Kæmpe data-gennembrud står for døren

Alle taler om digital transformation: Her er tre ting der skal til for at få succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere