Artikel top billede

Tidligere dansk Telia-direktør får international toppost: Bliver CEO i teleselskab med 3,7 millioner kunder

Den tidligere administrerende direktør i Telia i Danmark, Søren Abildgaard, skal nu stå i spidsen for T-Mobile i Holland.

I efteråret 2015 stoppede Søren Abildgaard som administrerende direktør i Telia i Danmark for i stedet at blive chief commercial officer i Telias svenske hovedkoncern, TeliaSonera.

Nu har Søren Abildgaard fået en ny international toppost, idet han bliver administrerende direktør i T-Mobile i Holland.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra selskabet, at Søren Abildgaard begynder i det nye job den 1. februar.

"Jeg glæder mig til at arbejde sammen med medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere og til at udvikle T-Mobile som en førende og markant teleudbyder på det hollandske marked," udtaler Søren Abildgaard selv i pressemeddelelsen.

T-Mobile i Holland har omkring 3,7 millioner kunder og havde i 2015 en omsætning på 1,4 milliarder euro - omkring 10,4 milliarder kroner. Virksomheden har 1.500 ansatte.

Stod i spidsen for fusion, der aldrig blev til noget

Søren Abildgaard stod i spidsen for den danske del af Telia i omkring fem år, før han blev chief commercial officer for TeliaSonera Group.

Han stoppede i Telia Danmark blot få uger efter, at Telias og Telenors stort anlagte fusion kollapsede på grund af særlige krav fra EU's side.

Søren Abildgaard var ellers blevet udnævnt til en af tre topchefer, der skulle være med til at bringe den nye danske telegigant til verden, men den mission endte altså som bekendt med ikke at blive realiseret.

Søren Abildgaard blev trods den kollapsede fusion tildelt topstillingen i moderselskabet i Sverige. 

Søren Abildgaard er i dag 48 år.

Læs også: Telias administrerende direktør stopper - afløseren er udnævnt

"Vi arbejdede benhårdt på fusionen lige til i går - indtil meddelelsen kom"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere