Artikel top billede

Er dette den nye Surface Phone? Microsoft tager patent på en sammenklappelig smartphone

Et netop godkendt patent peger på, at Microsoft tænker i at bygge en sammenklappelig smartphone.

Endnu en dag, endnu et Surface Phone-rygte.

Ifølge et nyt patent, der blev godkendt i USA tirsdag, har Microsoft haft drømme om at bygge en sammenklappelig computerenhed i stil med en smartphone.

Allerede i 2009 fremviste Microsoft et konceptprodukt kaldet Courier, der senere blev skrottet.

Patentet viser imidlertid, at Microsoft dengang ikke helt kunne glemme tanken om en sammenklappelig smartphone med en stor touchskærm.

Mange medier har allerede udråbt telefonen på skitserne som en kommende Surface Phone.

Det støttes op af en kommentar fra Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, der har udtalt, at en potentiel, hypotetisk Surface Phone i højere grad vil være en mobil-forbundet enhed end en telefon. 

Dog er der et enkelt men: Patentet blev ansøgt i 2014, hvor Microsofts Windows Phone-situation var en helt anden.

Dengang var drømmene om et verdensherredømme med Windows Phone 8 endnu ikke slået i gulvet, hvorimod Microsoft i dag har en global markedsandel på under en procent.

Er faktisk ikke utænkeligt

Patentet er et såkaldt bredt patent, og derfor behøver det ikke nødvendigvis betyde, at vi en dag ser en smartphone/enhed/kald det hvad du vil fra Microsoft med en skærm, der kan foldes sammen.

Læs også: Lenovos vilde fremtidstelefon kan bøjes om dit håndled

Dog er tanken om en sammenklappelig smartphone med touchskærm ikke så absurd igen.

Lenovo overraskede sidste år ved Tech World-messen i 2016 med to smartphone-prototyper med bøjelig skærme, heraf den ene, der i høj grad fungerede på samme måde som Microsoft forestiller det sig i sit nye patent.

Formålet er at have en telefon i almindelig smartphonestørrelse, men som kan foldes ud til at have en størrelse som en mindre tablet.

Også LG og Samsung har fremvist bøjelige skærme de sidste par år ved CES-messen, og rygterne peger på, at begge selskaber inden 2018 vil have lanceret mindst en smartphone med en sammenklappelig eller bøjelig touchskærm.

Læs også: Samsung bygger old-school folde-smartphone med 4K-skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere