Artikel top billede

Er dette den nye Surface Phone? Microsoft tager patent på en sammenklappelig smartphone

Et netop godkendt patent peger på, at Microsoft tænker i at bygge en sammenklappelig smartphone.

Endnu en dag, endnu et Surface Phone-rygte.

Ifølge et nyt patent, der blev godkendt i USA tirsdag, har Microsoft haft drømme om at bygge en sammenklappelig computerenhed i stil med en smartphone.

Allerede i 2009 fremviste Microsoft et konceptprodukt kaldet Courier, der senere blev skrottet.

Patentet viser imidlertid, at Microsoft dengang ikke helt kunne glemme tanken om en sammenklappelig smartphone med en stor touchskærm.

Mange medier har allerede udråbt telefonen på skitserne som en kommende Surface Phone.

Det støttes op af en kommentar fra Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, der har udtalt, at en potentiel, hypotetisk Surface Phone i højere grad vil være en mobil-forbundet enhed end en telefon. 

Dog er der et enkelt men: Patentet blev ansøgt i 2014, hvor Microsofts Windows Phone-situation var en helt anden.

Dengang var drømmene om et verdensherredømme med Windows Phone 8 endnu ikke slået i gulvet, hvorimod Microsoft i dag har en global markedsandel på under en procent.

Er faktisk ikke utænkeligt

Patentet er et såkaldt bredt patent, og derfor behøver det ikke nødvendigvis betyde, at vi en dag ser en smartphone/enhed/kald det hvad du vil fra Microsoft med en skærm, der kan foldes sammen.

Læs også: Lenovos vilde fremtidstelefon kan bøjes om dit håndled

Dog er tanken om en sammenklappelig smartphone med touchskærm ikke så absurd igen.

Lenovo overraskede sidste år ved Tech World-messen i 2016 med to smartphone-prototyper med bøjelig skærme, heraf den ene, der i høj grad fungerede på samme måde som Microsoft forestiller det sig i sit nye patent.

Formålet er at have en telefon i almindelig smartphonestørrelse, men som kan foldes ud til at have en størrelse som en mindre tablet.

Også LG og Samsung har fremvist bøjelige skærme de sidste par år ved CES-messen, og rygterne peger på, at begge selskaber inden 2018 vil have lanceret mindst en smartphone med en sammenklappelig eller bøjelig touchskærm.

Læs også: Samsung bygger old-school folde-smartphone med 4K-skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere