Artikel top billede

Er dette den nye Surface Phone? Microsoft tager patent på en sammenklappelig smartphone

Et netop godkendt patent peger på, at Microsoft tænker i at bygge en sammenklappelig smartphone.

Endnu en dag, endnu et Surface Phone-rygte.

Ifølge et nyt patent, der blev godkendt i USA tirsdag, har Microsoft haft drømme om at bygge en sammenklappelig computerenhed i stil med en smartphone.

Allerede i 2009 fremviste Microsoft et konceptprodukt kaldet Courier, der senere blev skrottet.

Patentet viser imidlertid, at Microsoft dengang ikke helt kunne glemme tanken om en sammenklappelig smartphone med en stor touchskærm.

Mange medier har allerede udråbt telefonen på skitserne som en kommende Surface Phone.

Det støttes op af en kommentar fra Microsofts Windows-chef, Terry Myerson, der har udtalt, at en potentiel, hypotetisk Surface Phone i højere grad vil være en mobil-forbundet enhed end en telefon. 

Dog er der et enkelt men: Patentet blev ansøgt i 2014, hvor Microsofts Windows Phone-situation var en helt anden.

Dengang var drømmene om et verdensherredømme med Windows Phone 8 endnu ikke slået i gulvet, hvorimod Microsoft i dag har en global markedsandel på under en procent.

Er faktisk ikke utænkeligt

Patentet er et såkaldt bredt patent, og derfor behøver det ikke nødvendigvis betyde, at vi en dag ser en smartphone/enhed/kald det hvad du vil fra Microsoft med en skærm, der kan foldes sammen.

Læs også: Lenovos vilde fremtidstelefon kan bøjes om dit håndled

Dog er tanken om en sammenklappelig smartphone med touchskærm ikke så absurd igen.

Lenovo overraskede sidste år ved Tech World-messen i 2016 med to smartphone-prototyper med bøjelig skærme, heraf den ene, der i høj grad fungerede på samme måde som Microsoft forestiller det sig i sit nye patent.

Formålet er at have en telefon i almindelig smartphonestørrelse, men som kan foldes ud til at have en størrelse som en mindre tablet.

Også LG og Samsung har fremvist bøjelige skærme de sidste par år ved CES-messen, og rygterne peger på, at begge selskaber inden 2018 vil have lanceret mindst en smartphone med en sammenklappelig eller bøjelig touchskærm.

Læs også: Samsung bygger old-school folde-smartphone med 4K-skærm
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere