Artikel top billede

Skærmdump fra Samsungs patentansøgning

Samsung bygger old-school folde-smartphone med 4K-skærm

Samsung har taget patent på en foldetelefon, der angiveligt skulle have en 4K-skærm. Hvad er det egentlig, at Samsung har i støbeskeen?

Sammenklappelige mobiltelefoner var det helt store hit dengang omkring årtusindeskiftet, hvor filmen Matrix gik sin sejrsgang i alverdens biografer.

Nokia havde en sammenklappelig telefon, Motorola kunne senere prale af storsællerten og klaptelefonen Razr, ligesom andre producenter også diskede op med foldetelefoner. 

Foldefesten stoppede for alvor, da Apples iPhone blev luftet for første gang i starten af 2007.

Nu har verdens største mobilproducent Samsung så designet en foldetelefon - indtil videre kun på tegnebrættet som en patentansøgning - som forventes at blive lanceret i 2017.

Det skriver The Verge

Er det et VR-headset?

De første rygter om Samsungs foldetelefon dukkede op i april, og siden har rygtet taget til i styrke.

Ikke mindst på grund af konkurrenten Lenovos bøjelige telefon fra i sommers, som kan foldes rundt om et håndled og dermed erstatte et smartwatch.

Det kan du læse mere om her: Lenovos vilde fremtids-smartphone: Kan bøjes om dit håndled

Indtil videre forlyder det, at Samsung lancerer flere smartphones næste år ovenpå sin 2016-fiasko med den eksplosive Note 7-telefon.

De kommende Samsung-telefoner skulle blandt andet være Galaxy S8, S8 edge og så telefonen med arbejdstitlen Galaxy X.

Det er sidstnævnte telefon, der ifølge blandt andre India Times angiveligt skulle have en bøjelig 4K-skærm, der giver lommeplads nok til at sætte sig ned uden at blive alt for stiv nedad låret. 

At skærmen er bøjelig og i 4K-kvalitet kunne rent spekulativt tænkes at være klargjort til et virtual reality-headset.

Dette vil vi ganske givet få svar på, når vi er kort inde i 2017, og de første tech-messer med fortrinsvis CES-messen i januar slår dørene op for nysgerrige øjne. 

Læs også:
Kun 0,3 procent af Android-telefonerne kører for tiden med Android 7.0: Disse producenter er på vej med opdateringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere