Software-gigant lukker 253 unikke sårbarheder

Software mastodonten Oracle har frigivet kvartalsopdateringer, og der bliver for alvor lukket huller i produkterne.

Software-mastodonten Oracle har frigivet sine kvartalsopdateringer.

Og der er ikke tale om en om en lille opdateringspakke.

Det er en sikkerhedspakke, som lapper hele 253 unikke sårbarheder i en sværm af firmaets centrale softwareprodukter.

Flere af disse sårbarheder er kategoriseret som kritiske og rettelserne bør derfor installeres med det samme.

Faktisk er det over halvdelen af sårbarhederne, der kan udnyttes fra distancen uden at brugeren skal godkende noget.

Med andre ord er det kritiske sårbarheder.

Lapper hele vejen rundt
Der er blandt andet 36 rettelser til Oracle Communications Applications, 31 til MySQL, 29 lapper til Fusion Middleware.

Også programmer som Financial Services Applications, E-Business Suite, Oracle Database og Java SE bliver ramt af den store pakke med lappegrej.

Med 253 rettelser er oktober-udgaven af firmaets sikkerhedspakke årets næststørste. Juli-pakken indeholdt nemlig hele 276 rettelser.

Der er således tale om en meget stor opdateringspakke, og hvis du vil have det fulde overblik over, hvad Oracles kodefolk har bedrevet i de seneste tre måneder, kan du besøge firmaets webside, hvor der er en udførlig beskrivelse af rettelserne.

Oversigten kan du finde her.

Læs også:
Larry Ellison: Amazon er "20 år" efter Oracle og meget dyrere - "hvis ikke du er villig til at betale mindre, vil vi slet ikke tage imod din ordre"

Oracle i gigant-opkøb: Betaler svimlende sum for softwareselskabet NetSuite

Oracle efter nyt kæmpeopkøb: Her er Oracles 10 største opkøb nogensinde (og det siger ikke så lidt)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Den kendte it-sikkerhedsmand Ken Bonefeld bliver ny CISO i Norlys: "Jeg er blevet så erfaren, at jeg har valgt min chef og arbejdsgiver med omhu"
En af Danmarks tungeste it-sikkerhedsprofiler Ken Bonefeld overtager ansvaret for den digitale sikkerhed hos fiberselskabet Norlys. Fremover skal han sikre en del af den kritiske danske infrastruktur mod angreb fra hovedsædet i Silkeborg. "Hvis det havde været nogen andre dele af Jylland, så havde jeg nok kigget lidt tomt ud i luften."
Computerworld
For to år siden nedsænkede Microsoft 864 servere i Nordsøen: Nu er datacenteret på land igen - se resultatet her
Microsoft har efter to år hævet sit undervands-datacenter op af Nordsøen. Her er de erfaringer, selskabet har gjort sig.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.