Artikel top billede

Dansk sikkerhedsekspert: Sådan kan du gøre Windows 7 lige så sikker som Windows 10

Ifølge Microsoft-chef er Windows 7 meget mere usikker end Windows 10. Du kan dog hurtigt få hævet sikkerheds-niveauet i Windows 7, så det matcher niveauet i Windows 10.

"Windows 7 kan ikke længere leve op til de højere sikkerhedsstandarder i it-afdelinger."

Sådan udtaler den tyske Microsoftchef Markus Nitschke i et blogindlæg (på tysk) i et forsøg på at få flere til at droppe Windows 7 og gå over til Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Microsoft-chef slår alarm: Windows 7 er usikkert og forældet: "Skynd jer at opgradere til Windows 10"

Windows 7 er imidlertid fortsat den mest populære version af Windows-familien.

Og det er en sandhed med modifikationer, at Windows 7 er mere usikker end Windows 10, mener den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fra it-sikkerhedsselskabet CSIS.

"Men jeg vil give den tyske Microsoft-chef delvist ret. Windows 10 har fået en lang række sikkerhedsmæssige forbedringer, som gør systemet mere sikkert. Blandt andet har Microsoft forbedret sikkerheden på protokolniveau for at undgå exploits, og det finder du ikke som standard i Windows 7," forklarer Peter Kruse til Computerworld.

Det er dog muligt at få Windows 7 op på samme sikkerhedsniveau som Windows 10.

Det kræver bare den korrekte opsætning og det rigtige værktøj.

Den store forskel er, at disse funktioner er indbygget i Windows 10.

"Microsoft har blandt andet værktøjet EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit), der for det første er gratis, og som netop forebygger svagheder i Windows 7. Hvis du praktiserer god sikkerhed i Windows 7 med et værktøj som EMET, kan du sagtens blive ved med at anvende Windows 7 i virksomheden," siger Peter Kruse.

"Jeg ville begynde om et halvt år"

Dog er der en hage.

For om tre år stopper Microsoft med at yde udvidet support til Windows 7 og om et lille år slutter Microsoft supporten af EMET-værktøjet til Windows 7.

Derefter er det sværere at argumentere for at blive ved med at bruge Windows 7.

"Hvis jeg sad som ansvarlig i en stor virksomhed, ville jeg begynde at planlægge rykket til Windows 10 om et halvt år. Så er du ude i god tid og kan få styr på hele forløbet og sikre, at alle virksomhedens applikationer kan følge med," siger Peter Kruse.

I 2016 udtalte Microsofts marketingschef, at "det var på eget ansvar" at bruge Windows 7 fremfor Windows 10.

Læs også: Microsoft indsamler nu færre brugsinformationer om dig i Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere