Dansk sikkerhedsekspert: Sådan kan du gøre Windows 7 lige så sikker som Windows 10

Ifølge Microsoft-chef er Windows 7 meget mere usikker end Windows 10. Du kan dog hurtigt få hævet sikkerheds-niveauet i Windows 7, så det matcher niveauet i Windows 10.

"Windows 7 kan ikke længere leve op til de højere sikkerhedsstandarder i it-afdelinger."

Sådan udtaler den tyske Microsoftchef Markus Nitschke i et blogindlæg (på tysk) i et forsøg på at få flere til at droppe Windows 7 og gå over til Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Microsoft-chef slår alarm: Windows 7 er usikkert og forældet: "Skynd jer at opgradere til Windows 10"

Windows 7 er imidlertid fortsat den mest populære version af Windows-familien.

Og det er en sandhed med modifikationer, at Windows 7 er mere usikker end Windows 10, mener den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fra it-sikkerhedsselskabet CSIS.

"Men jeg vil give den tyske Microsoft-chef delvist ret. Windows 10 har fået en lang række sikkerhedsmæssige forbedringer, som gør systemet mere sikkert. Blandt andet har Microsoft forbedret sikkerheden på protokolniveau for at undgå exploits, og det finder du ikke som standard i Windows 7," forklarer Peter Kruse til Computerworld.

Det er dog muligt at få Windows 7 op på samme sikkerhedsniveau som Windows 10.

Det kræver bare den korrekte opsætning og det rigtige værktøj.

Den store forskel er, at disse funktioner er indbygget i Windows 10.

"Microsoft har blandt andet værktøjet EMET (Enhanced Mitigation Experience Toolkit), der for det første er gratis, og som netop forebygger svagheder i Windows 7. Hvis du praktiserer god sikkerhed i Windows 7 med et værktøj som EMET, kan du sagtens blive ved med at anvende Windows 7 i virksomheden," siger Peter Kruse.

"Jeg ville begynde om et halvt år"
Dog er der en hage.

For om tre år stopper Microsoft med at yde udvidet support til Windows 7 og om et lille år slutter Microsoft supporten af EMET-værktøjet til Windows 7.

Derefter er det sværere at argumentere for at blive ved med at bruge Windows 7.

"Hvis jeg sad som ansvarlig i en stor virksomhed, ville jeg begynde at planlægge rykket til Windows 10 om et halvt år. Så er du ude i god tid og kan få styr på hele forløbet og sikre, at alle virksomhedens applikationer kan følge med," siger Peter Kruse.

I 2016 udtalte Microsofts marketingschef, at "det var på eget ansvar" at bruge Windows 7 fremfor Windows 10.

Læs også: Microsoft indsamler nu færre brugsinformationer om dig i Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital konference: Digitale forretningsløsninger 2020 - processer og teknologier, der øger bundlinien

Den digitale transformation har potentialet til at ændre virksomhedernes forretningsmodeller - og til at forandre forbindelsen til både slutbrugere og leverandører. For stadig flere virksomheder ligger vægten i forretningerne derfor i stadig højere grad på selve kundeoplevelsen og værdiskabelsen for brugeren. På denne heldagskonference får du derfor indspark og viden om, hvor du kan sætte ind, hvis du skal komme på omgangshøjde med de bedste digitale forretningsløsninger og skabe mest mulig værdi for din forretning med ny teknologi, der øger bundlinien.

21. oktober 2020 | Læs mere


Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Computerworld
Muligt Apple-kup: Der er tre gode grunde til, at iPhone 12 kan blive usædvanlig billig
Apple løfter sløret for et nyt kuld af smartphones i aften. Der kan komme en mindre prisbombe iblandt dem.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kommer du i gang med outsourcing
Skaffer din virksomhed nemt alle de kompetencer, I har behov for – eller hæmmer manglen på medarbejdere med præcis de rette kernekompetencer undertiden jeres vækst? Mange virksomheder beslutter at afsøge muligheden for at outsource opgaver indenfor eksempelvis udvikling, men oplever også at det kan være vanskeligt at håndtere optimalt. Denne hvidbog kommer omkring en række af de risici og faldgruber, der kan være forbundet med outsourcing – og gennemgår nogle af de mest oplagte samarbejdsmodeller. Det gør det lettere at minimere eller afbøde nogle af de mest oplagte og ruster din virksomhed til bedre at give jer i kast med outsourcing.